20151216

307 kisaa vuonna 2015

Tämän vuoden maaginen luku on 307. Niin monta VRL:n alaista ratsastuskilpailua Zurückissa, Erkinheimoissa ja Yorcassa on järjestetty yhteensä tänä vuonna. Jonkun mielestä kuulostaa normaalilta, jonkun mielestä paljolta, kenenkään muun kuin minun mielestä tuskin vähältä.

Zurückin aikaisempien vuosien kisatilastothan löytää täältä, mutta laitetaan ne nyt tännekin.
2014: ei tietoa
2013: 152 kilpailua??
2012: 62 kilpailua
2011: 8 kilpailua, poikkeuksellisesti kaikki villejä, VRL'n tauko
2010: 8 kilpailua
2009: 97 kilpailua
2008: 53 kilpailua

2015 en osaa sanoa mitään siitä, montako kutsua juuri Zurückissa järjestettiin, koska muutkin ovat luvussa mukana, enkä jaksa käsin laskea. Sitä paitsi laskemisessa ei ole juuri järkeä: koen, että Zurück on rahoittanut myös muilla talleillani pidetyt kisat ja on siten oikeastaan niidenkin järjestäjä. Oli miten oli, POHDITAANPAS TÄTÄ ASIAA.

Tänä vuonna saatiin vain tuplattua kultavuoden 2013 kutsumäärä, vaikka talleja kisoja järjestämässä oli kolme. Mistä johtuu?
1. Olen hankkinut elämän n. vuonna 2014
2. Etenkin loppuvuonna järjestin pelkkiä koulukisoja. 1 kutsu/pvä/laji/talli -sääntö on voimassa, joten määrä olisi paljon suurempi, jos olisin järjestänyt myös estekisoja. Enkä järjestä, kun omia kilpailevia ei juurikaan tällä hetkellä ole.
3. ja SUURIN SYY: kutsut eivät mene täyteen! Ennen kahden päivän kuluttua anomisesta tulokset pystyi ihan viimeistään jo arpomaan. Tuloshyväksyntä oli lähes yhtä nopeaa kuin nykyään, ja illalla pystyi jo anomaan uudet kisat samalle päivälle. Nyt harrastajia saa uhkailla pyssyllä, jotta he osallistuisivat. (Toisaalta esim. Rêve de Haussean, Mörkövaaran ja Fiktion kutsut täyttyvät aina heti, niin ehkä vika on tallissa tai blogimuotoisissa kutsuissa???)

Silti kolmisensataa kisaa on aika muhkea parannus jopa kultavuoteen, ja tähän kolmeensataan käytin paljon vähemmän aikaa kuin vuoden 2013 kilpailuihin. Miksi?
1. Massaosallistmiset. Pidin pienet pippalot silloin, kun VRL päätti, ettei ole enää pakko ottaa vastaan osallistujia yhteen kutsuun kerrallaan. Hurraa! Hurraa!
2. Massaryppäät. Pidin ennen max. viiden kutsun ryppäitä, nykyään tavallinen määrä on 10-30.
3. Uudet lajit. En aiemmin järjestänyt paljonkaan WRJ:n ja KERJ:n alaisia, ja nyt niistä tulee kuitenkin kymmeniä kisoja vuodessa.

****

Mitä ensi vuonna?

Minulla on pieni lista lupauksia, tai oikeastaan tavoitteita, vuodelle 2016, ja yksi näistä tavoitteista liittyy jälleen kisamääriin. Viime vuonna en tavoitteita laittanutkaan, kun laiskotti, mutta jos olisin kisamääriin jotain laittanut, olisin varmaan tavoitteet ylittänyt.

1. Järjestän vähintään 365 VRL:n alaista kisaa v. 2016.
2. Kaikki ennen 2016 syntyneet FWB:t saavat sivut.
3. Laitan kuntoon ainakin Yorcan kasvattilistan.

20151214

Värityssulkeiset

Tämän kuun väritysharjoittelu on tässä (ainakin tältä erää).




Line on C: Only-Blue27/dA, kaikki muut osat tein ihan ite.
Alun perin tästä piti tulla rakkaani Mayan kuva, mutta halusin sittenkin tämän jollekin muulle tammalle. En vieläkään osaa kauhean hyvin värittää, mutta minusta kehityn koko ajan valoissa ja varjoissa. Toki näen niissä itsekin vielä hiottavaa, mutta kun vertaa tämän vuoden ensimmäisiin yrityksiin, näen myös kehitystä.

Tämä kuva menee jollekin Yorcan hevoselle, mutta en ole vielä päättänyt mille niistä. Harkinnassa on tänä vuonna syntynyt Royal Tiger RR ja vuonna 2012 tuotu Liam Diana ja Silent Battle.

Tausta on muuten kuvattu syksyllä 2014 entisen kotikuntani vanhalla kaatopaikalla. :)

20151205

ERJ-Cup 30.11.2015

Synttäripäivänäni ERJ-Cupissa neljä meikäläisen heppaa sijoittui tarinaluokassa. Tuotoksena oli vain yksi lause, joka ratsastajan suusta pääsi, kun hän tippui hevosensa selästä. Kirjoittaminen oli vaikeaa lähinnä siksi, että tällaisessa tehtävänannossa ei voi ollenkaan ennakoida, mitä muut kirjoittavat ja mistä tuomari mahtaa pitää. (Ja tarinaluokissa on juuri parasta se, että tuomarilla saa olla subjektiivinen mielipide, en minä sitä.) Tällä kertaa tuomari arvosti humoristista settiä.

Minun sijoittuneet ratsuni tarinoineen:
3. Oresama (VRL-02753) - Veljeni Rottamieli VH15-018-1960 (110 cm)
"Aina saa hävetä - eiku ei ollu mun hevonen!!"

5. Oresama (VRL-02753) - Bunraku Doll RR VH13-031-0278 (140 cm)
"Jos sä olisit yhtään pienempi, mä tekisin susta kintaat, vaan nytpä susta tulee kokonainen palttoo!"

8. Oresama (VRL-02753) - Wannabe Coca-Cola RR (130 cm)
"Tule tule takaisin isin luo; ei se ollut yhtään sun syy, se este kävi selkeästi sun päälle!"

25. Oresama (VRL-02753) - Southern Sacramento (150 cm)
"Mä sentään pääsin tämän esteen yli, toisin kuin tuo Sacramenton kuvatus!"


Jos olisin itse tuomaroinut luokan, voittaja olisi ollut Katja H. hevosellaan Routalempi. Pudottuaan ratsastaja sanoi: "jännä toi aggressio..."
En tiedä, iskeekö minuun Routalemmen ääni, jonka kuulen päässäni, vai hevosen nimeen kekseliäästi yhdistetty vuorosana. (Jos johonkuhun ei iske tämä, äkkiä, katso Pasilaa.)