20110626

CAS-XXI syntyvät xx't, myytävät xx't ja xx-siitosorit, 260611

CAS-XXI alussa syntyy meille yhteensä 11 laukkavauvaa, joista vähintään kuusi jää kotiin kasvamaan - enemmän, ellei hyvää kotia viidelle myytävälle löydy. Kaikkien uusien vauvojen sukuluokitus on G2. Lista saattaa vielä kasvaa 2-3 varsaa, mutta ainakin nämä ovat pysyviä vauvoja. :)

Kotiin R-Coreen jäävät:
t Lady Airi RR (SOS In Radio x Lady Lovelie, sprint.)
t Manhattan Millionaire RR (Manhattan Hotman x Candynaire, sprint.)
o Music Machine RR (Hit Maker x Swansong, semis.)
o Sensation RR (Mr Century x Exceptional, semis.)
o Fast As Vampire (Hollywood Vampire x Hurry Furry, stay.)
t. Hey-Hello Pirates (Sonnet x Hey-Hello Sexy, stay.)

***

LAUKKAVARSOJA VARATTAVISSA
Nämä varsat myydään vain laukkakoteihin. Sivut tulee ilmoittaa kahden viikon sisällä myynnistä joko tähän alle, mailiin tai ht.netin topaan.
- jokaisen sukuluokitus G2
- jokaisen suku 1-polvinen
- muutaman vanhemman sivuilta puuttuu pari starttia: tämän mainossivun tiedot esim kilpailutasosta ovat oikeassa, eivät hevosten omat sivut!
- nimistä ja sukupuolista voidaan neuvotella

Varsa 1 - ori Roma Shock RR
Sprinter
i: Alfa Romeo, G2-voittaja.
e: Shocker Stalin, G1-voittaja.

Varsa 2 - tamma Princess Aurora RR
Sprinter
i: Uso Darô?, G1-voittaja.
e: Princess Milano, G1-voittaja.

Varsa 3 - ori Red Raven RR
Stayer
i: It's Automatic, G1-voittaja.
e: Northern Raven, G2-voittaja.

Varsa 4 - tamma Cherry Song RR
Stayer
i: Sonnet, G1-voittaja.
e: Black Cherry, G2-voittaja.

Varsa 5 - tamma Giana Goes Around RR
Stayer
i: Hollywood Vampire, G1-voittaja.
e: Giana Get Ready, G2-voittaja.

**

Tarjolla jalostukseen
Muistutan, että R-Coren orit ovat tarjolla jalostukseen. Noiden lisäksi kannattaa tutustua myös 1-polviseen poikaamme, jolla on uskomattomat voitto- ja sijoitusprosentit. Saanko esitellä; Sochial Suicide RR!


//edit:
Kaikki varsat on nyt varattu.

20110624

Akhal teket tulevat, 240611

Muutama viikko siihen, että CAS-vuosi on taas vierähtänyt. Muutama viikko siihen, että ihkaensimmäinen tekke astuu R-Coren tiloihin. Se on tuontiori, ja sen nimi on Music Machine, enkä tee sille edes sivuja, ellei se pärjää.

Ajattelin aloittaa kunnolla ja muutin puolet CAS-vuoden alun anomattomista LJ'n alaisista laukoista ryhmälle 4 ja lähetin saman tien kilpailuanomusta. Ensikuun päivät nro 15, 19 ja 23 on siis varattu ryhmän 4 laukkapäiviksi.

*

Myös niitä villejä G1-laukkoja suunnitellaan. Niitä tulee olemaan yhdet CAS-vuoden puolivälissä ja yhdet vuoden lopussa. Se ei ole vielä liikaa lisätty. Mukana ovat vähintään täykkärit ja ryhmä 4. Risuilla en järjestä, koska olen aina dissannut risuestelaukkoja. :)

Kutsut julkaistaan täällä ja ht.netissä hyvissä ajoin, niin että (vaikka mieli tekisi juuri teitä suosiakin,) laukat eivät jää tätä blogia lukevan insideporukan tietoisuuteen, vaan sana leviää.

20110617

Kolmen päivän paussi, 170611

Provinssi kutsuu. LJ-laukat ovat huomenna. Anniina arpoo tulokset ja laittaa ne osallistujien perään. Sähköpostia minulle on taas tullut ihan järjetön määrä ja foorumillekin olen jotain viestiketjua aloittanut, ja ne jutut jäävät nyt kolmeksi päiväksi tauolle.

Ette saa minua kiinni ennen kuin palajan. Älkää panikoiko: maksan palkkani, teen hommani jne kyllä. :) Nähdään maanantaina iltapuolella.

20110615

Laukkajuoruja, 150611

No niin, ystäväiseni, nyt minulla on teille paaaaaaaaljon asiaa tätä jänskää laukkamaailmaa koskien, ja nythän on tosi hyvä päivä sellaista miettiä.

*

1. R-Coren rotulisäys. Rbsh ei ollut se minun juttuni, kuten todistettiin, kun evm-sukuisilla hieman kokeilin. Yksi ainoa jäi talliin, ja sekään ei ilmeisesti koskaan jatka sukuaan. Omia sopivia tammoja ei ole, tammanomistajia ei kiinnosta. No nythän voisi niitä tekkejä ottaa, kun olen niin kauan himiöinyt niitä.

Ongelma A: en tiedä rodusta tarpeeksi. No mars nettiin tutkimaan, kirjoja selaamaan ja kyselemään. Ongelma A on selvitetty. Tutustuin rotuun ja kyselin vielä ht-netissä kasvattajista ja kasvatuksesta. Tiedän jo jonkin verran, ja opin tietysti lisää.

Ongelma B: entä jos käy kuin kokeilun nimeltä rbsh't kanssa? Aloita evm-sukuisilla ja teetä varsoja vasta, kun tiedät, mitä olet touhuamassa. Vanha tuttu juttu, jota noudatan jokaisen kokeiluni kanssa. Jäiväthän xx-laukkuritkin minulle, vaikka olivat vain kokeilu. :)

Ongelma C: minne kasvatit, ja mitä muut ihmiset tuumaavat, jos oikein törttöilen? No huh huh, mitä lusmuilua: kasvatithan voi pitää itse, koska yhdistelmät on aina ennenkin valittu sillä perusteella muissakin roduissa! Muut ihmiset eivät ennenkään ole yrittäneet tappaa minua, vaikka olen mokaillut tosi kauniisti täykkäreidenkin kanssa! Päin vastoin. Pisteitä ja viivoja lukuunottamatta porukka on aina jaksanut selittää, mikä meni vikaan ja miksi. Mikään ei muutu.

Ratkaisu: meille tulee evm-sukuisia tekkejä kokeilemaan, miltä se maidenin läpi rämpiminen tuntuu. Siitä tulisi liikaa työtä, jos tekisin niille samanlaiset sivut kuin täykeille (ts kirjoittaisin luonteet...), joten teket menestyvät vallan mainiosti luonteettominakin. Monellako laukkatallilla muka on kunnon luonnekuvauksia, jos ei R-Corea siis lasketa? Luku on melko lähellä nollaa. Sitä paitsi kukaan ei koskaan ole lukenut R-Corenkaan heppoja. :)

*

2. G1-tasoisten lähtöjen järjestäminen. Kyselin, ollaanko villejä vastaan, ja no ei olla, jos lähtöjen määrää ei kasvateta älyttömiin määriin asti. Mikään ei siis estä minua (MUHAHAHA HAAA!) järjestämästä yhtä tai kahta G1-tasoisten lähtöjen sumaa (ts kutsua) CAS-vuosittain. Lähinnä minua jurppii se, että alaiset lähdöt ovat niin samanlaisia keskenään, että...

Ihmiset sanoivat, että R-Corehan voisi ottaa järjestääkseen alaisia arvokisoja, tehdä ehkä omankin, mutta siihen en (vielä!) usko. Minusta suurkisa- tai arvokisaprojekti on aina tallille suuri kunnia, ja R-Core niin kovin nuorena paikkana ei vielä ole tarpeeksi arvokas sellaiseen tehtävään. Tunnen oloni tallini kanssa samanlaiseksi kuin ala-asteikäisenä edesmenneen iskäni kumppareita lainatessani. Tosi kakaraksi.

*

3. Xx-kasvatus. Syntyvät, talliin jäävät ja myytävät varsat julkaistaan ensiviikolla. Jipii, jipii! Tätä on kuulkaas lapset suunniteltu aina CAS-tammikuusta asti. :) Pidän niin kovin sopivimpien yhdistelmien miettimisestä...

*

4. LJ'n alaiset laukat Crimsonissa 18.06.2011. Kun anoin kisoja, en älynnyt, että olen koko viikonlopun Provinssissa. Ravit tai koulukisat voisivat aivan hyvin myöhästyä päivällä, mutta laukkojen myöhästyminen rassaa aina minunkin hermojani, joten sitä en todellakaan huvikseni aiheuta. Arpoisiko joku puolestani tulokset, jotka lähettäisi viestillä osallistumisten perään, ja jotka voisin sitten kopioida maanantaina, kun palaan kotiin? Jos kansalla on hulinaa, kyllä minä jotenkin järjestän, että saatte tulokset ajallaan. :))

*

5. Kiitos. Olette aina niin ystävällisiä tyyppejä, enkä sano sitä ollenkaan liian usein, vaikka mainitsinkin asian myös tässä postauksessa aikaisemmin.

20110612

R-Coren kasvatille G1-voitto, 120611

Ensimmäinen R-Coren kasvatti on nyt saavuttanut G1-voidon Cullamoressa hienoilla prosenteilla. Ori on juossut arviolta neljä lähtöä (tarkka lukumäärä selviää CAS-vuoden joulukuussa) ja sen sukuluokitus on G2.

Tämä ori on Sochial Suicide RR, ja sen jalostusmainos tulee vasta CAS-vuoden lopulla, koska sivuja ei vielä ole. Astutuksia voi toki varata, jos sokkona uskaltaa. Sukua on orilla yksi polvi: isä on $ochial Riot Machine ja emä Shocker Stalin.

Myös muita R-Coren (evm-sukuisia) hevosia tulee tarjolle jalostukseen CAS-vuoden vaihtumisen aikoihin. Tällä hetkellä tarjottavat löytyvät tuttuun tapaan painamalla "Tarjolla jalostukseen" -tagia tämän blogin oikeasta reunasta.

20110607

Löysin hiomattoman timantin, 070611

Tein löydön. Ei, en löytänyt heppaa, enkä upeaa tallia. Löysin jotain, josta tulee sata kertaa kuuluisampi ja arvostetumpi.

Löysin kirjoittajan, jota kukaan teistä ei parin vuoden kuluttua päivitä. Jota paremmin en kirjoita itsekään, kun taidot suhteutetaan ikään.

Kun oikeastaan piti suunnata nukkumaan, avasin erään topan aivan vahingossa ht.netissä. Pyydettiin kommentoimaan erästä tekstiä. Ihmettelin koko pätkää kovasti: kirjoittajan mielikuvitus oli kuin lapsen, sellainen kahlitsematon, mutta tekstissä oli melko paljon virheitä. Betasin huvikseni ensimmäisen kappaleen ja kommentoin vähän. Sitten vasta luin, että kirjoittaja on niin kovin nuori, ala-asteen lopettanut vasta. Leukani loksahti polviin asti ja silmät vierivät irtonaisina pitkin lattiaa.

Miten joku niin nuori voi olla niin hyvä? Miten on mahdollista, että ala-asteikäinen, eli siis kokematon kirjoittaja tekee parempaa tekstiä, kuin suurin osa juuri päättyneen lukion kolmosluokan luokkakavereistani? Millä ihmeen keinolla ihminen voi olla oppinut niin hirvittävän lyhyessä ajassa niin hyväksi - kuutosluokkalainen ei ole osannut kirjoittaa tai lukea ylipäätään montaa vuotta.

Toivoin, että olisin tyypin isoveli. Tasoittelisin vähän tietä hänen edellään, merkkaisin punakynällä hänen kouluaineitaan ja niin auttaisin hitusen enemmän, kuin muita autetaan. Haluaisin seurata hänen menoaan...

Minä olen ollut vuosikausia se, jonka teksteistä maksetaan suorastaan törkeitä hintoja virtuaaliheppapuolella, ja jota rukoillaan kirjoittamaan novelleja, joita muut saisivat julkaista omilla nimillään saadakseen mainetta ja kunniaa. On todennäköistä, että en ole täällä ilkuisesti, mutta kun minä lähden, teillä voi olla uusi Oresama. Jos tyyppi pysyy mukana kolme tai viisi vuotta, ykkösluonteet kirjoittaa joku ihan muu, kuin minä. Minun mielikuvitukseni on jo vanhentunut ja jämähtänyt, hän taas vasta alkaa kehittyä kirjoittajana.

Haluaako joku lyödä vetoa minua vastaan? Saisin aika hyvät rahat. :)

20110601

Mikä mättää? 010611

On eräs talli, jonka kisoissa en vain voita, en ikinä. Osallistun aika usein laukkoihin, monelle tallille ja on yksi, jossa ainoatakaan voittoa ei tipu. Joskus on yksi tai kaksi tullut, mutta siitä on jo kuukausikaupalla aikaa.

En tietenkään väitä, että minua välttämättä poistettaisiin listan kärjestä järjestelmällisesti. Arvontakoneet ovat vähän sellaisia, että sekoittavat tuloksia aina samalla tavalla. Silti pistää vihaksi: tallilla on sopivia lähtöjä aina minulle, mutta enää ei vain huvita osallistua, kun en voita. En ikinä. Sijoitus- ja voittoprosentit vain laskevat silmissä hevosilla, joita sinne ilmoitan. Pahan onnen talli. :D

Joku todella kuitenkin suosii jotakuta, vaikkapa itseään tuloksissa. Aina on joku, joka sitä tekee. Syyttävä sormi osoitti meikäläistä joskus, kun yhdessä KRJ'n alaisessa oli omalla nimellä parhaat voittoprosentit, mutta äkkiäpä sitä sitten jotkut ryntäsivät puolustelemaan, että n 200 muuta kisaani eivät näytä samalta... Eikä kyllä ravirata Ajattomassakaan minua suosittu silloin joskus muinoin, vaikka se oli hyvän onnen raviratani: hevosillani meni siellä yleensä hyvin. Selvitykseksi, että en ole koskaan edes jutellut sen ihmisen kanssa, joka joskus piti Ajatonta, lempirataani.

Mutta mitä iloa on suosia joitain hevosia? Laatispalkinnot tulevat helpommin. Tuleeko hyvä mieli ansaitsemattomasta palkinnosta? Paremmin juostut sijoitusprosentit. Onko ilo katsoa muiden ihaileva sijoitus%a, joka on 100, jos se on hankittu vilpillä? Paremmat ajat raveissa. Antaako joku muka lähdössä "11,0-14,9 -aikaisille" voittajalle ajan 11,3, jos se kaikkein hitain heppa, jonka ennätys on 14,7, voittaa? Minä antaisin vähintään viidellätoista alkavan, neljällätoista jos olisin hyvällä tuulella, kolmellatoista jos olisin nauttinut jotain, josta tulee hyvä mieli...

Pitäisikö sitten tehdä sääntö, että omiin kisoihin ei saa osallistua itse (ja tutut eivät saa osallistua, vaikka sen valvominen onkin mahdotonta)? No ei todellakaan. Miksei?
Kysymys: millä tahdilla sinä järjestät kisoja?
Kysymys: järjestäisitkö yhtä ahkerasti, jos et hyötyisi itse mitenkään?

Pitäisikö virtuaalimaailman olla vähemmän keskittynyt kisamenestykseen ja laatispalkintoihin? Ei minun puolestani. Mitä hittoa minä tekisin ja tavoittelisin, ellei päämääräksi voisi valita voittamista, menestymistä, mainetta ja kunniaa? Minun päämääräni olisi varmasti nyhtää lapsosilta rahat pois myymällä kakkoja kuvia ja tekstejä, koska muuta en voisi voittaa...

Ps, tahdon voittaa laukoissa lähtöjä. MIKSEN VOITA JO?