20100607

Varsasuunnitelmat 070610Vaikka ratsutalleistani vain yksi tunnustaa aktiviteetikseen kunnolla myös siitostoiminnan, olen silti suunnitellut jonkin verran varsoja tulevaisuutta varten. Osa mietinnöistä on kauempana hamaassa tulevaisuudessa, osa on ihan lähipiirissä. Kommentoiden voi myös tehdä ostotarjouksia, mikäli on kiinnostunut jostain myytävästä, suunnitteluvaiheessa olevasta varsasta. Minun tapojeni mukaan nimiä ja sukupuolia on mahdollista vielä vaihtaa, ja syntymäaikaakin saa siirrettyä jonkin verran.

-

Joushou Gaidoun varsasuunnitelmat ovat aina olleet vähän sellaisia, että kosahtavat johonkin ennen kuin niitä ehditään kunnolla edes harkita. Jos joku kiinnostuu varsoista, ne on aina myyty sopivaan käyttöön, mutta liikaa pienokaisia ei voida kerralla kotiin jättää. Yleensä noin yksi kolmasosa suunnitelluista varsoita syntyy maailmaan.

Ainakin 2 Be Wiz U Mims on astutettu orilla Bounce 2 This Mims. Periaatteessa varsan pitäisi olla syntynyt tämän kuun lopussa tai ensikuub alussa, ja niin päivämäärän mukaan ei sivujen kanssa kiirettä ole, mutta en vain saa luonnetta sivuille ja siksi en myöskään sivuja julkaisuun. Nyt on kesäloma alkanut, niin ehkä sitten. Varsan nimi on Bounce Me G, ja se jää kotiin kasvamaan.

Muutama myyntivarsakin löytyy. Nimiin ja sukupuoliin voi ehdottomasti vaikuttaa. Kaikki syntyvät tämän kuun lopussa tai ensikuun alussa.

Ban-ei -tamma Kaori G
Ratsu / työhevonen
isä: Bakabakashii YLA2
emä: Sabishii

Suomenhevosori Erkinheimon Karhunkynsi
Ravihevonen
isä: Egokulissi (1.23,4ke, 26 300 ve)
emä: Karhutar (1.23,8ke 24 900 ve)

Shetlanninponiori Benjamin G
Ratsu / ravihevonen
isä: MSC Booyah (2.23,6aly, 1 815 ve)
emä: Ebony (2.24,6ly, 2.24,6aly, 2 455 ve)

Lisäksi meidän orimme ovat kaikki tarjolla jalostukseen. Suosittelen erityisesti seuraavia:
Pirtin Jaska
J.T. Ärrinpurrin
Susan Puhuri

-

Zurückiin puolestaan on tulossa yksi ainoa pienokainen, ja se myydään. Vauva on niin hurmaava, että mieli kyllä tekisi pitää se ihan kotona, mutta suvullisesti en tee pienellä juuri mitään. Minulla on samasta orista toinenkin varsa, ja tästä tammasta tulee meille joka tapauksessa myöhemmin yksi pikkuvarsa. Tämän hevosen nimeä ja sukupuolta en kovin mielelläni lähde muuttamaan

Hannoverori Rap Rock Rück
isä: Jrock HANN3
emä: Ready Set Go It's Time To Rock

Zurückista tarjolla jalostukseen on edellisen varsan isä. Sen lisäksi upea trakehner Corbin Bex käy yhdenyön jutuksi talli ulkopuoliselle tammalle.

-

Näillä näkymin Crimsoniin ja Visualizmiin ei ole syntymässä omia kasvatteja. Jälkimmäisenä mainittuun tuodaan kuitenkin uusi ori, ja sillä astutetaan kaksi evm-sukuista tammaa. Toinen varsa tulee myyntiin myöhemmin, kun olen ehtinyt spekuloimaan, kumpi varsoista kannattaa pitää kotona. Laukkatalli R-Coren hevosista ei tule ainoatakaan varsaa kesken vanhempien kilpailun, koska laukkurit menevät meillä lähdöissä niin kiivaaseen tahtiin.

-

Sen sijaan Piikevässä on ensikesänä todellinen varsakesä. Meille on syntynyt tähän mennessä kaksi ikiomaa kasvattia. Toinen on kesän 2009 tammavarsa Kevään Söpöke, joka myytiin pois, ja toinen on omaan talliin riehumaan jäävä tämän kevään orivarsa You And Me PI. Käytämme reaali-ikääntymistä, joten kasvatustyö on hidasta, mutta kasvatit sitäkin rakkaampia ja erityisempiä.

Ensi kesänä luvassa on kuin onkin kokonaiset neljä varsaa, joista vain yksi tai kaksi saa luvan jäädä asumaan meille Piikevään. Jos tutkit näitä hevosia ostoaikeet mielessäsi, muistahan, että myymme varsat vain sellaisiin koteihin, joissa ne saavat elää elämää reaali-ikääntyvinä, ja joista ne myydään uusiin paikkoihin, jos talli lopettaa. Piikevän hevosten varsoilla ei tarvitse kilpailla.

Ainakin suomenhevosvarsa numero yksi jää kotiin. Sen emä on vuokrahevosemme Apilapolun Fantastinen, joka asuu meillä Piikevässä koko vuoden. Isä on oma erikoissuosikkini Ruiskukan Paholaisen Haave. Vauva jää Piikevään siksi, että minulla ei todennäköisesti tule koskaan olemaan mahdollisuutta saada ihanasta Papu-tammasta toista omaa kasvattia.

Suomivarsa numero kaksi saatetaan ehkä myydä.
Suomenhevosvarsa, ori tai tamma
isä: Vauhti-Paavo
emä: Lento

Suomenpuoliverivarsa menee varmasti myyntiin.
Suomenpuoliverivarsa, ori tai tamma
isä: Oh Cash Go
emä: Glorious

Viimeinen varsa on juoksija, ja lähtee myös uuden omistajan mukaan.
Lämminverivarsa, ori tai tamma
isä: Funky Monkey
emä: Needs A Reason