20160509

ERJ-laatis 2/16 & 4/16

ERJ-laatiksissa on palkittu taas muutamia meidän heppoja vaihtelevalla menestyksellä. Koska omistaja on keskittynyt hevostensa paijaamiseen ja kehumiseen, ei blogiin ole ehditty kirjoittaa näitä hienoja uutisia aiemmin!

**
ERJ-II



© Jessica M., Final Turn Gallery

Taina on Ollin (Hollywood Life, YLA1, ERJ-I, KRJ-II, XLA-I) tammavarsa, jolle olen povannut suurta menestystä. Sen isäkin on niin hieno, vaikka ex-laukkuri onkin, eikä emä-Zimmessäkään (Ready Set Go It's Time To Rock, ERJ-I, KRJ-II, YLA2) ole valittamista enää. Pelkään kuitenkin pahoin, että hannover on rotuna nyt niin epäsuosiossa, ainakin estepainotteisena ja Ollin kaltaisen kanssa sotkettuna, ettei tämän varsoja tule menemään kaupaksi kenellekään. Se on sääli. Taina on paitsi kivasukuinen, myös kivanluonteinen: kiltti ja motivoitunut. Mielelläni möisin siitä varsan tai pari jollekulle, jota kiinnostaa joko kilpailu tai jalostus. Onneksi Tainan suvulla on edes vähän toivoa. Vaikka en saisi tästä ladysta varsaa myytyä, onhan sillä sentään G-Force RR, jonka isä on ihana The F-Word Rück (YLA2, ERJ-III).

***


ERJ-II



© Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä

Hulista en ole huolissani. Se on kiva heppa minun mielestäni: luonne on hauska, nimi on ihan OK, ja löysin sille täydellisen sopivat kuvat. Sen sukukin on näppärää suokkiporukkaa - ja sen varsahan on Erkinheimon Muskettianubis, ensimmäinen sellainen kasvattini, jonka hyvyyttä kehtaisin kehua vaikka kuinka hienoissa piireissä! Haluaisin Hulista toki siitosorin kunhan se saa KRJ:n ja YLA:n palkinnot plakkariin, mutta en ole ylioptimistinen. Hevosiahan ei ole vuosiin saanut kunnolla kaupaksi, eikä Huli nyt muiden mielestä niin ihmeellinen ole, että siitä varsan ottaisivat. Onhan sitä komeampiakin oriita, tuumivat ihmiset, vaan hepä eivät Hulia tunne. Sen tekstejä pitää lukea, jotta sen olemus hahmottuu, ja sen kuvia pitää katsoa kunnolla eikä vilkaista, jotta sen persoonasta tulee täydellinen kuva. Sillä kun kuitenkin on persoonaa. Samaa ei voi sanoa ihan kaikista muista suokkioreista.
Huli on tarjolla jalostukseen, niin Erkinheimon tilausvarsoja varten kuin ulkopuolisillekin tammoille.

***



ERJ-II 



Lineart © chronically/dA, väritys Oresama, tausta Juli

Tainan (It's Time For Hollywood RR, ERJ-II) lisäksi pari kuuta myöhemmin Ollin (Hollywood Life xx, YLA1, ERJ-I, KRJ-II, XLA-I) toinenkin jälkeläinen, Holly, palkittiin. Holly on FWB niin kuin emänsä Mexican Memorykin (ERJ-III). Sillä on yksi varsa, She's an Angel RR, josta on tarkoitus alkaa upouusi nimi- ja sukulinja. Vaikka vaalin Hollynkin sukua, on myös se tarjolla jalostukseen. Holly on kuitenkin tarjolla lähinnä minun omistamilleni tammoille tilausvarsaa varten, koska kovasti haluaisin sen kaikkien varsojen syntyvän minun kasvattajaliitteeni (RR) alla.

***





© Tomasz Siergiej

Mitä kuuluu sanoa esittelyssä tammasta, jolla on koko virtuaalimaailman ehdottomasti ja yksiselitteisesti kaunein nimi? No ensinnäkin sen, että rakastan tätä tammaa! Se on vielä alussa palkintojen haalimisessa, mutta kisauransa lopussa. Jalostusurakin on jo mennyttä elämää. Evm-sukuinen Inkani sai ainoan varsansa, Rain And Angels RR'n (jolla on muuten toisiksikaunein nimi ikinä) jo aikoja sitten. Enempää varsoja en siitä itselleni tarvitse, enkä ole varma, antaisinko muillekaan. Yleiseen myyntiin en varsoja tästä tee, koska olen niin tarkka kodista, että pienokaiset eivät ikinä kävisi kaupaksi ehdoillani. Odotan, josko joku pyytäisi tilausvarsaa, ja josko jostain löytyisi tarpeeksi kuninkaallinen koti tämän tammavarsalle, koska tammavarsojahan tämä vain suostuu maailmaan punttaamaan.

Ei kommentteja: