20170413

Puhutaan hetki suokkikasvatuksestani

Erkinheimot ovat ponkineet kauheilla nykäyksillä eteenpäin kuluvan ja viime vuoden aikana. Viime vuonna erkinheimolaiset alkoivat yhtäkkiä menestyä laatiksissa, ja tänä vuonna sain ihan kokonaisen kasvattiryppään myytyä ensimmäistä kertaa elämässäni. Vielä parit sivut ovat minulle lähettämättä, mutta nyt sormet ja varpaat ristiin, jotta kaupat eivät peruuntuisi!

Koska Erkinheimoilla menee juuri nyt aika miellyttävästi, on aika katsoa eteenpäin. Teen sitä itse kerran viikosta, ja aloitan katsauksen aina Erkinheimon Matildan sukutaulusta, joten tehdään niin nytkin. Tässä on siis Matildan sukutaulu.

Erkinheimon Muskettianubis
sh, 155cm
Bronze Premium
Erkinheimon Huliganismi
sh, 156cm
ERJ-IIKRJ-IISLA-IYLA2
Erkinheimon Toteemihevari
sh, 156cm
SLA-IYLA2ERJ-IIKRJ-II
Kukka Nimeltään Tähti
sh, 151cm
SLA-IIYLA2ERJ-IIIKRJ-III
Erkinheimon Krokotiilinkyynel
sh, 151cm
SLA-IYLA2ERJ-IIKRJ-IIKERJ-III, Preferent
Henkisoturi
sh, 162cm
YLA2SLA-IIKRJ-IIERJ-III, VMRJ3,
KERJ-III, Bronze Premium
Mielikuvituksen Tuote
sh, 149cm
SLA-II, YLA2ERJ-IIKRJ-II, Premier
Erkinheimon Matami
sh, 154cm
Erkinheimon Mösiöö Seppo
sh, 155cm
ERJ-IKRJ-I
Monsieur Koivuniemi
sh, 152cm
YLA2ERJ-IIIKRJ-IIISLA-I
Äipän Anarkisti
sh, 159cm
YLA2ERJ-IIKRJ-IIKERJ-III
Erkinheimon Elävä Nukke
sh, 153cm
KRJ-IERJ-I
Erkinheimon Kristallijumala
sh, 155cm
YLA1ERJ-IIIKRJ-III
Erkinheimon Aavetyttö
sh, 149cm
YLA2SLA-IIERJ-IIKRJ-III


Tavoitteeni on, että Erkinheimon Vanhukset pääsisivät vihreämmille niityille tänä kesänä. Matildan suvusta on hyvä katsoa koko listaa kerralla: sen kaikki evm-sukuiset sukulaiset sekä Huliganismi ja Krokotiilinkyynel ovat Erkinheimon Vanhukset, eli jonkinlainen ensimmäinen sukupolvi oikeita Erkinheimoja. Jotta malttaisin päästää hevoseni pois, haluan niille seuraavat palkinnot: YLA, SLA, ERJ, KRJ, KERJ. Katsotaanpa, missä aikataulussa hevoset lähtevät meiltä pois.

Valmiita ovat Henkisoturi ja Krokotiilinkyynel.
Tässä kuussa (toivottavasti) palkitaan viimeisen kerran Toteemihevari, Monsieur Koivuniemi, Kukka Nimeltään Tähti (KERJ), Äipän Anarkisti (SLA)
Ensi kuussa viimeisen palkintonsa saanee Mielikuvituksen Tuote ja Kristallijumala (KERJ, tässä kuussa mukana SLA)
Erkinheimon Aavetyttö on vielä vähän kesken KERJ:n suhteen, enkä tiedä koska se valmistuu. Huliganismilla on sama juttu.
Jos ei Aavetyttöä oteta lukuun, ennen syksyä saisin päästää päiviltään kaikki evm-sukuiset Erkinheimon Vanhukset.

***

Toinen tavoitteeni on rakentaa kokonaan omista hepoista ja omasta kasvatuksesta sulho Erkinheimon Matildalle. Sillähän on toki jo yksi varsa, johon on otettu ulkopuolista verta, jottei koko Erkinheimon jalostustouhu kasva yksinään pimeässä luolassa kieroon.

Jotta tämä vielä nimellä Mr. Sulho kulkeva hevonen saataisiin aikaan, pitäisi ryhtyä jalostuspuuhiin. Tällä hetkellä meillä asuu yksipolvisia Erkinheimon Nuoria jo muutama:
tammat Enkelipallo ja  Hiiridroidi, sekä
orit Röllimölli ja Juukelis Puukelis.
Lyhyellä matikalla nämä yhdistämällä saadaan aikaan ensin kaksi kaksipolvista otusta ja sitten yksi kolmipolvinen, joka kävisi suvun pituuden puolesta Mr. Sulhoksi. Vaan eipä ole näin yksinkertaista. Ainakaan tällä hetkellä en pidä Hiiridroidia sopivana lisääntymään kummankaan orhin kanssa, ja Enkelipalloa en ainakaan Juukelis Puukeliksen kanssa, ja Röllimölliinkin suhtaudun vähän varauksella.

Mutta hip-hurraa, olen tuonut myös muita virtuaalisia suokkeja maailmaan. Osalla ei ole vielä sivuja.
Jatsin Taika-Aika. Kaukomieli, Kapteeni Kiukku ja ainoa tamma Skitsahdus.

***

Kolmanneksi, aion myydä pois kummallisimmat suomenhevoseni. (Sama pitäisi tehdä muuten Yorcan puoliverisille). Seuraavat hevoset ainakin saisivat pakata kamansa ja mennä vaikka Alegreen (kunhan olen kisannut niille vielä vähän):
1-p tammat: Helmiina, Katariina
pitkäs. tamma: Keisarinna
1-p orit: Lisäjäbä, Varamies
pitkäs. ori: Jokisusi

Ei kommentteja: