20170616

Simoran & Zurückin tarinakisojen tarinoita

Simorassa oli mooonta tarinakisaa, ja siitä inspiroituneina järjestin itsekin kaksi. Nyt on siis mistä repiä tarinoita. Harmi, ettei osallistujia ollut kauheasti... Nykyään tunnutaan suosivan sellaisia tehtävänantoja, joista tulee lauseen-kahden tarina. Onhan niitä nopea kirjoittaa, mutta varmaan myös aika rasittava tuomaroida. Itse kisaisin mieluiten sellaisissa kisoissa, joihin saisi kirjoittaa vähän pidemmän tekstin. (Mutta minähän olenkin maratonkirjoittaja...)

***

Simoran KERJ:n alaiset tarinakisat 4.6.2017
http://vrtsimora.proboards.com/thread/455/kerjn-alaiset-tarinakilpailut-04-2017

Luokka 2: CIC1 (3 osallistujaa)

Tarinan ohje:
Kuvaile lyhyesti koulu-, este- tai maastoesteosuuden suoritusta ja sisällytä kertomukseesi sanat liekki, toivo, kala. Sanoja saa taivutella vapaasti.

1. Oresama (VRL-02753) - Rölli-Peikon Residenssi
Ja voi, miten jalosti me hyppäsimmekään, me Erkinheimon nuoret toivot, me, ylväs kenttäratsukko! Rölli viihtyi radalla kuin kala vede...ttömässä hiekkamontussa. Leijui yli ensimmäisen esteen kevyesti kuin höy...ryveturi. Viimeiset esteet menivät ihan muk..kelismakkelis. Kummallinen toivon liekki kuitenkin lepatti sisälläni, kun tuloksia odoteltiin, vaikka emme me tietenkään saaneet kotiin viemisiksi ruusuketta. Välillä Röllin kanssa ratsastaminen on helppoa kuin heinänteko... talvella.


Luokka 3: CIC2 (1 osallistuja...)

Tarinan ohje:
Este- tai maastoesteosuudelta sattuu löytymään sen laatuinen este, ettei hevonen tule vapaaehtoisesti ylittämään sitä edes ylösalaisin. Keksit ennen radan suoritusta pikaisen ratkaisun, jolla huijata vähän hevosta. Kuinka siitä sitten selvittiin vai selvittiinkö?

1. Oresama (VRL-02753) - Hey-Ho Hollywood RR
Voi veljet. Voi vitsit. Voi veikkoset. Tottakai sinne on koottu joku pörröinen, läpinäkymätön, eksoottinen risueste. Voi räkäiset pyssyt ja puukuulat. Mietin pääni puhki, millä Hollyn saisi hyppäämään sellaisen esteen: se inhoaa rönsyileviä, piikikkään näköisiä, läpinäkymättömiä esteitä. Koska en muuta keksinyt, kiskoin Hollyn päähän sen tiheimmän kärpäshupun, jota se käytti kirkkaina päivinä suojana aurinkoa vastaan. Ehkä se ei näkisi kunnolla sen kanssa ja kuvittelisi esteen olevan tukki?
Kun este sitten piti oikeasti ratsastaa, totesin, ettei tiheinkään kärpäshuppu ole mikään näköeste. Holly lähestyi estettä ensin luottavaisesti, mutta ponnistukseen kyyristyessään se näki pöheikön kunnolla ja jämähti kummallisesti paikalleen kesken hypyn. En voinut muuta kuin pukata sitä kantapäillä niin reippaasti ja niin päättäväisesti, että sen ei auttanut kuin hypätä. Onneksi sen hermo petti täysin vasta, kun maastoesteet oli suoritettu. Silloin se hyppi pystyyn, hirnui möreästi ja raivosi.


Luokka 4: CIC3 (1 osallistuja)
Tarinan ohje sama kuin luokassa 2

1. Oresama (VRL-02753) - Rain And Angels RR VH15-031-0983
Elsa, päättäväinen sotaratsuni, sai tällä kertaa esteosuudella jotenkin huonon startin. Ihan kuin se ei olisi ollut hereillä ensimmäisellä esteellä. Pari napakkaa puolipidätettä kuitenkin herättivät ratsun, ja sen sisälle tuntui syttyvän se itsepäinen, toiveikas liekki, joka on ennenkin tuonut meille monta voittoa. Vielä oli siis toivoa, jos se ei palaisi loppuun ennen aikojaan. Ratsastin siis loppuun asti parhaani mukaan, alun vaikeuksista huolimatta. Ja Elsakin uiskenteli radalla notkeana ja hopeakylkisenä kuin kala. Esteosuuden jälkeen ei voinut kuin olla tyytyväinen. Taputin Elsaani kaulalle ja ratsastin pois.


***

***


Simoran KRJ:n alaiset koulukisat 2.6.2017
http://vrtsimora.proboards.com/thread/453/krjn-alaiset-tarinakilpailut-02-2017

Luokka 2: HeA (6 osallistujaa)
Tarinan ohje:
Some on osa myös nykyaikaista kisakulttuuriamme. Päivistys johonkin kanavaan on radan suorituksen päätteeksi aivan pakollinen. Mitä sisältää sinun päivityksesi?

2. Oresama (VRL-02753) - Rölli-Peikon Residenssi
Tietääkö joku täällä Puskaradiossa halpoja satulaseppiä akselilla Vaasa-Seinäjoki? Jonkun, joka osaisi pelastaa satulan, josta heppa päätti purra palan kilpareissussa?


Luokka 3: VaB (9 osallistujaa)

Tarinan ohje:
Jokaisella hevosella on se vallitseva luonteenpiirre, josta omistaja sen parhaiten muistaa. Mikä onkaan sinun ratsusi? Kuvaile yhdellä virkkeellä tätä hevosesi piirrettä ja sitä kuinka se vaikuttaa kisapäiväänne.

1. Oresama (VRL-02753) - Rölli-Peikon Residenssi
Koska Röllin lempiasiat ovat aamupala, päivällinen, iltapala, välipalat, herkut, ruoka, säilöruoka, tuoreruoka, pakasteruoka, kuivaruoka ja muu ruoka, ja koska Rölli täten pysähtyi syömään somisteita kentän reunalta, emme saaneet taaskaan hyväksyttyä suoritusta.

5. Oresama (VRL-02753) - Skitsahdus
Skitsahdus järkyttyi ensin tuulisesta säästä, sitten omasta satulastaan, ja vielä viimeiseksi katsomosta kuuluvasta vaimeasta juttelusta, joten ei meidän suorituksemme liian hyvin päässyt menemään.

8. Oresama (VRL-02753) - Kapteeni Kiukku
Vaikka Kiukku päätti purra minulta palan sormesta ja potkaista mustelman pyllyyn, suoritimme kouluratsastusratamme kunnialla ennen ensiapuun lähtemistä.


Luokka 4: VaA (3 osallistujaa)
Tarinan ohje: sama kuin luokassa 2

1. Oresama (VRL-02753) - Super Sumo Slap RR VH17-031-0269
"Se tunne ku" hevonen on niin kiero, että jos sille syöttää naulan, se kakkii ruuvin. Näihin tunnelmiin päättyy Simon elämän viimeinen kisapäivä.

3. Oresama (VRL-02753) - Horror Movie Host RR VH17-031-0166
Meillä oli Kilpahessun kanssa pettymysten päivä. Minulla siksi, että yritin ratsastaa Hassu-Hessulla kilpaa, vaikka sen ajatukset olivat ihan muualla. Hessulla siksi, että se yritti tehdä tuttavuutta tallikissojen kanssa kentältä käsin, ja minä häiritsin sitä vetämällä ohjista ja painamalla pohkeilla. On se aika Kissa-Hessu.


***

***


Simoran ERJ:n alaiset kilpailut 3.6.2017
http://vrtsimora.proboards.com/thread/454/erjn-alaiset-tarinakilpailut-03-2017

Luokka 2, 100cm (7 osallistujaa)

Tarinan ohje:
Käytte pikaisen ja lyhyehkön keskustelun kisahoitajasi kanssa ennen tai jälkeen kilpasuorituksen, joka kuvastaa koko kilpailupäivää kokonaisuudessaan. Mistähän te vaihdatte pari sanaistanne?

1. Oresama (VRL-02753) - Rölli-Peikon Residenssi
"No niin. Nyt se tapahtuu. Olen päättänyt. Avaa Tori, niin mä sanelen, mitä sä kirjoitat!"
"Okei? Mitä sä olet päättänyt?"
"Mä myyn Röllin pois. Varmasti myyn. Ja nyt! Sanelu."
"...aika monesti olet kyllä uhannut, että-"
"Hiljaa ja kirjoita! Myydään nuori ja lupaava esteratsu. Saattaa hypätä esteen, jos on tuuria, ja kokonaisen radankin, jos tähdet ovat oikeassa asennossa. 700 euroa tai paras tarjous, kiire!"

5. Oresama (VRL-02753) - Suhina-Lempi VH17-018-0711
"Ens kerralla mä toivoisin, että satulavyö kiristettäisiin ennen kuin mä nousen selkään."
"Älä ota niin vakavasti. Mä sentään kiristin sen ennen kuin sä ratsastit radan!"
"Aivan, mutta vasta sen jälkeen kun mä olin käynyt pyllylläni tuossa rapakossa mun ainoilla housuilla!"

6. Oresama (VRL-02753) - Skitsahdus
"Sehän meni hyvin! Mä katselin koko ajan!"
"Niinpä! Ens kerralla Skitle jo varmaan hyppää edes yhden esteen!"
"Niin! Tai jos ei hyppää, ainakin ens kerralla traileri jää ehjäksi. Nyt se jyrsi vain väliseinän!"


Luokka 3: 120cm (4 osallistujaa)

Tarinan ohje:
Jokaisella hevosella on se vallitseva luonteenpiirre, josta omistaja sen parhaiten muistaa. Mikä onkaan sinun ratsusi? Kuvaile yhdellä virkkeellä tätä hevosesi piirrettä ja sitä kuinka se vaikuttaa kisapäiväänne.

1. Oresama (VRL-02753) - Maya Queen VH12-031-0128
Puunhalailija-Maijan estesuoritus sujui rennosti, koska tammaa kävelytettiin koivujen reunustamalla pihatiellä ennen sen hyppyvuoroa.

3. Oresama (VRL-02753) - Red Reason VH12-031-0095
Retu on kisapäivinä kuin pusukarkki: esittää kovaa ja uljasta ratsua, mutta pehmona jännittää näköjään jopa ruusukkeen laittamista suitsiin.


Luokka 4: 160cm (2 osallistujaa)

Tarinan ohje: sama kuin luokassa 2

1. Oresama (VRL-02753) - Super Sumo Slap RR VH17-031-0269
"Mä vieläkin ihmettelen kahta asiaa. Miten ratsastussaappaistaan voi juuttua kiinni satulaan, ja miten voi vielä ratsastaa kokonaisen radan ja lämmittelynkin siinä tilassa?"
"Turpa kiinni ja hae kenkälusikka!"

2. Oresama (VRL-02753) - Royal Tiger RR VH17-031-0268
"No miten meni noin niinku omasta mielestä?"
"Hyvin tietenkin. Näitkö miten komeasti mentiin Taigan kanssa muuri? Paremmin kuin kotona!"
"Niin menitte, vaikka aamu olikin niin kauhea..."
"Noh, sattuuhan sitä. Onneksi me huomattin jo ennen Seinäjokea että Taiga unohtui kotiin..."


***

***

Zurückin ERJ:n alaiset kisat 1.7.2017, joissa kisasin yksin itseäni vastaan
http://oresamankisat.blogspot.fi/2017/05/erj-tarinakisat-1.html

Luokka 1. 100cm
Kerro kisapäivästä ratsusi näkökulmasta. Ratsu voi olla joko kertoja tai fokalisoija. Tarinan ei tarvitse kertoa koko kisapäivästä tai itse suorituksesta, vaan siinä voi kuvata mitä tahansa hetkeä päivän aikana.

1. Oresama (VRL-02753) - Rölli-Peikon Residenssi
Sinä iltana kävelin hakaani hyvin arvokkaasti, erinomaisen suorin jaloin, pidellen päätäni kopeasti ylhäällä ja häntääni aavistuksen koholla. Kun Tallimestari-niminen ihmiseni päästi minut vapaaksi, jatkoin yhtä ylväänä, enkä ollut tarhakaveriani Tanea huomaavinaankaan. Valitettavasti Tanella oli syöminen kesken, eikä hän kiinnittänyt minuun huomiota, vaikka kävelin noin sata kierrosta hänen ympärillään pitkine jalkoineni.
Lopulta pärskähdin.
"No?" Tane hirnahti terävästi.
"Vähän on kyllä väsy... Oli niin rankkaa. Olin katsos Kilpailuissa", hirnuin ylpeästi teeskennellen tosi rasittunutta.
Tane vain huiskautti hännällään jutuilleni, käänsi takapuoltaan minua kohti ja imuroi lisää heiniä kitusiinsa.
"Niin että Kilpailuissa olin", hirnuin äänekkäämmin, kun Tane ei ilmeisesti kuullut.
"Ai jaa?" Tane hörisi hiljaa, "mitä siellä oli ruokana?"
"Ei Kilpailu ole ruokapaikka", pärskähdin loukkaantuneena.
"Ei vai?" Tane ihmetteli.
En vastannut niin alhaiseen moukan kommenttiin mitään. Katselin turvanvarttani pitkin Tanea, joka laski lopulta päänsä takaisin heinille ja jatkoi mussuttamista kuin mikäkin maatiainen. Tuhahdin ja ravistelin pehmeäksi ja kiiltäväksi kisoja varten puunattua harjaani. Lopulta Tane nosti uudelleen päänsä.
"Mitä järkeä sinne Kilpailuun on mennä, jos ei siellä ole edes ruokaa?" hän kysyi.
"Niin no... Aika tyhmäähän siellä oli", hörähdin Tanelle lempeästi ja aloin syödä. En jaksanut olla enää Kilpahevonen, koska Tanen kanssa oli niin kivaa olla maatiaishevonen.


Luokka 2. 140cm
Erkinheimon ison kollikissan nimi on Señor Utu Moki Leif Numero Kolme, eli lyhyesti Leif. Se on harmaa, tosi pörröinen, tosi vihainen - ja tosi pahasti tielläsi kilpailupäivänä. Mitä Leif torpedoi, ja miten sinä ja ratsusi reagoitte?

1. Oresama (VRL-02753) - Indian Jewel VH17-031-0167
Olen käynyt Erkinheimoissa toistakymmentä kertaa. Siksi Señor Utu Moki Leif Numero Kolme on minulle tuttu ilmestys, ja tiedän hyvin, ettei tätä kissaa sovi silittää. Silloin saa nimittäin kipeät raapaisujäljet kämmenselkäänsä. Siksi osasin jättää kissan rauhaan, vaikka se kiehnäsi jaloissa Indiä harjatessani. Osasin myös nostaa satulan varovasti pakkini päältä - kissavanhuksella oli tapana mennä sellaisten alle väijymään uhrejaan. Leif ei kuitenkaan ollut satulan alla, joten unohdin koko kissan pitkäksi aikaa.
Seuraavan kerran ajattelin Señor Utu Moki Leif Numero Kolmosta, kun havaitsin jotain karvaista kolmosesteen paalulla aloittaessani kilpasuoritustani. Mutta eihän se voinut olla kissa, hymähdin typerälle ajatukselleni ja annoin Indille ohjaa.
Kolmannella esteellä putosin. Ehdin kuulla kissan äänekkään sähähdyksen, hevoseni yllättyneen inahduksen, ja niin minä ylitin esteen (ja hevoseni kaulan) ihan ilman ratsuani.


Luokka 3. 160cm
Tällä kertaa sinulla ja ratsullasi sujui upeasti radalla ja ylititte omat tavoitteenne! Miltä tuntui ratsastaa täydellinen rata? Tuomari palkitsee tarinan, josta mahtava fiilis välittyy parhaiten.

1. Oresama (VRL-02753) - Super Sumo Slap RR VH17-031-0269
Askel, ensimmäinen, toinen, ja voimakas ponnistus! Niin Simoni singahti ilmaan kuin nuoli, ja taas toivoin, että hyppy olisi kestänyt ikuisesti. Ihan pienen hetken kuluttua hevoseni kuitenkin laskeutui. Simo otti hyppynsä vastaan ensin vasemmalla, sitten oikealla etukaviollaan, ja jatkoi voimakasta laukkaa saman tien.
Simo, joka on vitsikkäin hevoseni, käänsi aavistuksen päätään voidakseen vilkaista minuun ennen toista hyppyään. Komensin sen lempeästi keskittymään, ja taas lennettiin! Kolmannella esteellä Simoni hirnahti riemukkaasti, ja sitä seuraavalla nosti päänsä korkealle iloisena.
Viimeisellä esteellä orini tuntui nauravan, ja minuakin ilahdutti sen riemukas, varma meno - se selvästi nautti. Me olimme kuin Usain Bolt hymyillessämme radan viime hetkillä. Vain maalikamera puuttui. Kerrankin tiesin, että voitto tuli.

***

***

Zurückin KRJ:n alaiset kisat 1.7.2017
http://oresamankisat.blogspot.fi/2017/05/krj-tarinakisat-1.html

1. HeA (2 osallistujaa)
Hevosesi nukkuu viimeistä yötä omassa karsinassaan ennen kilpailuita. Kirjoita sen nukkumisesta uutinen, satu, kolumni tai muun selkeästi erottuvan lajin teksti. Keksi tarvittaessa myös otsikko ja alaotsikko, jos ne kuuluvat tekstin tyylilajiin. Tekstin tulee kertoa ainakin enimmäkseen hevosen nukkumisesta, eikä sen unien sisällöstä. Tuomari palkitsee kekseliäisyydestä, omaperäisyydestä ja tekstilajin tuntemisesta.

1. Oresama (VRL-02753) - Erkinheimon Mölliina
Ja sieltä saapuu karsinaan Mölliina, joka on valmistautunut tulevaan yöhön tankkaamalla runsaasti heinää koko ajan, ja tehtävänsä se on tehnyt, mahan koko on kehittynyt huomattavasti viime kaudelta.
Mölliina käy heti asemiin! Se asettuu tukevasti keskelle karsinaa! Se haukottelee saman tien, ja ai miten on haukotus pitkä ja maittava, katsokaa tuota kitaa, ja saman tien Mölliina jatkaa, silmät alkavat lurpattaa, ja ai jai, AI JAI, NÄINKÖ ON, SILMÄT MENIVÄT KIINNI AIJAI MIKÄ LURPSAHDUS, MIKÄ RÄPÄYTYS, MIKÄ SULKEUTUMINEN! Ja noin on Mölliina unessa, eivätkä vastustajat mahda sille mitään, noin nukkuu, syvää unta kuin vanha kollikissa! Mölliina keskittyy täysillä suoritukseensa. Pää roikkuu alhaalla ja alahuuli on asiaankuuluvan löysä. Sydämensyke vaikuttaa rauhalliselta, eikä hikeä puskeudu pintaan. Mutta mitä nyt! Tallikissa yrittä ujuttaa hiirenraatoa sisään! Rapina käy, kissa kurkottelee karsinan oven päällä, hevonen kuorsaa vielä! Tippuuko hiiri Mölliinan päälle - herääkö Mölliina - nyt on jännät paikat! Vastustaja horjahtaa! Mölliina kuorsaa vahvasti! Vastustaja pudottaa hiiren, se osuu vähän ohi maalista, Mölliinan turvasta - hipaisee tuntokarvoja - Mölliina aivastaa - JA NYT ON JÄNNÄT PAIKAT! Katsotaan hidastuskuva... Siinä vastustajan ammus hipaisee Mölliinaa... Siinä on aivastus... Silmät raottuvat, mutta... EI SE HERÄÄ, EI SE HERÄÄ! VOITTO ON MEIDÄN! HYVÄ SUOMI, HYVÄ MÖLLIINA!

2. VaB (1 osallistuja)
Hevosesi käyttäytyy radalla aivan päin vastoin kuin yleensä. Mitä se tekee ja miten se vaikuttaa sijoitukseenne? Tuomari palkitsee humoristisesta tekstistä.

1. Oresama (VRL-02753) - Indian Jewel VH17-031-0167
Tänään kouluratsastussuorituksemme Indin kanssa oli kyllä ihan kuin unta - tosi vivahteikasta ja todentuntuista painajaisunta! Indihän on yleensä verrattaen jäykkä ja hieman sipsuttava ratsu, vaikka sen lämmittelisi kuinka hyvin. Nyt tammani pyrähteli kuitenkin jo lämmittelyssä joustavaa ja kaunista ravia kuin emokissa! En ollut uskoa silmiäni - tai oikeammin takapuoltani, sillä Indin selästähän minä sen yllättäen jumalaisiksi muuttuneita liikkeitä ihastelin! Olin aivan voitonvarma, kun ratsastin hämmästyttävän hevoseni kentälle, kun oli meidän vuoromme mennä rata. 
Ylpeänä pyysin Indiä lähtemään uuteen, joustavaan, tahdikkaaseen, täydelliseen raviin. Hevoseni kuitenkin vain seistä jökötti paikallaan, vaikka se oli aina ennen totellut minua melkein joka tilanteessa. Ajattelin, että ehkei Indi huomannut lempeitä pohjeapujani. Pyysin tammaa siis udelleen pohkeillani: Indi, ole hyvä ja tanssi, niin kuin äsken tanssit, koska muidenkin on saatava nauttia kelvollisesta upeaksi muuttuneesta menosta! 
Upean ravin sijaan sain ilmalennon. Indi luimisti korvansa, käänsi päätään katsoakseen minua vihaisena kuin ampiainen. Sitten se kavahti takajaloilleen niin yllättäen, ettei sen tarvinnut kuin vähän ravistella itseään, ja minä putosin.
Loppujen lopuksi suorituksemme hylättiin, ja minä poistuin murheellisena kentältä Indiä taluttaen ja ryhdyin valmistelemaan hevostani kotimatkaan. Halusin heti vanhan Indin takaisin. Mitä minä tekisin tällä uudella, uljaalla, upea-askelisella diivalla, joka ei suostunut yhteistyöhön? Indi kuitenkin tönäisi minua leikkisästi turvallaan juuri kun olin vaipumassa murheen alhoon. Sen ilme oli taas ystävällinen, ja tiesin kaiken olevan niin kuin ennenkin. Rakastin kömpelöä, kilttiä hevostani enemmän kuin koskaan.

3. GP (3 osallistujaa)
Ei GP-tason ratsukaan aina voi olla hillitty ja vakaa! Hevosesi päätti sitten oikein irroitella kisapäivänä. Mitä se teki ja mitä siitä seurasi? Tarinan ei tarvitse kertoa itse kilpailusuorituksesta, vaan se voi kertoa mistä tahansa tapahtumasta kisapäivän aikana. Luokan voittaa teksti, joka saa tuomarin hilpeimmälle mielelle.

1. Oresama (VRL-02753) - No More Sorrow
Voi luoja. Namo teki sen taas. Luin pienten kilpailujen jälkeen sähköpostejani, ja siellä oli Namosta tehtävän lehtijutun raakavedos odottamassa hyväksyntääni. Jutussa sinänsä ei ollut mitään vikaa - toimittaja oli kirjoittanut hyvin asiallisesti, miten meillä oli mennyt hyvin, ja kilpailu oli ollut tiukka, ja sää upea, hevoset hienoja ja niin poispäin. Mutta se kuva! Voi sitä kuvaa!
Namo oli tapansa mukaan taas oikein päättänyt edustaa kuvassa. Sen korvat sojottivat ainakin viiteen eri suuntaan, mikä on aika saavutus ottaen huomioon sen, että hevosellani on vain kaksi korvaa. Auringonvalosta häikäistyneenä tammani piti auringon puoleista silmäänsä visusti kiinni, mutta varjon puolen silmä, josta näkyi vain aavistus, oli selkeästi ammollaan. Namon sieraimet olivat avoimina kuin suunnattomat, punertavat kraaterit, ja ainakin toisessa oli hiukan räkää. Osin avoimesta, aasimaiselta näyttävästä suusta häämötti ihmeelliseen aaltoliikkeeseen osunut kieli. Selkä oli notkolla, ja etenkin takajalat sillä tavalla harallaan, kuin hevoseni olisi ollut pissaamaisillaan asvaltille ja varoisi roiskeita. Kaiken kruunasi vielä kontrasti, jonka minä loin sen selässä. Yritin olla oikein kouluratsastaja. Oikein siistissä kisapuvussa ja kiillotetuissa saappaissa yritin näyttää kouluratsastajalta, vaikka etenkin Namon kanssa vaikutelma oli koominen.
Vastasin toimittajalle, että juttu oli hyvä, mutta eikö hänellä tosiaankaan ollut Namosta parempaa kuvaa. Toimittaja lähetti minulle kuvavaihtoehtoja, jotka olivat toinen toistaan kaameampia. Pyysin vaihtamaan kuvan sellaiseen, jossa Namolla oli suu supussa kuin sitruunaa syödessä, ja molemmat silmät kiinni. Namo on kaunis hevonen - miten joka ainoa kuva siitä on hirveä?

Ei kommentteja: