20241001

Palkitut alkuvuonna 2024

ERJL:ssa palkitut alkuvuonna 2024
ERJ-I: G-Force, Pöyröö
ERJ-II: Metsäruusu, Karhumuori

G-Force eli Gene. Kuvat ©: Benny de Ruiter Stables

 ERJL-hevosista haluan esitellä kaikkein vanhimman, Genen, jonka ei pitäisi olla enää hengissä. Minulla hengissä säilyvät vain kaikista rakkaimmat hevoset, joihin Gene ei kuulu, sekä kaikista hienoiten nimetyt hevoset, joihin Gene ei varsinkaan kuulu.

Ostin joskus ht.netistä hevosen nimeltään J-Rock. Senkään nimi ei ole kaunis, mutta muistan, että jotain yllytystä siihen liittyi. Päätin, että sen jälkeläisten nimet ovat samanlaisia: yksi kirjain, yhdysviiva ja sitten yhdyssanan varsinainen sanan muotoinen osa. Sen varsa oli F-Word: silloin ihan kiva nimi. No F-Wordin varsa oli sitten G-Force. Voi raukkaa.

En usko, että Genen suvun tarina jatkuu enää tästä. Onpahan nyt palkittu kuitenkin tällainen reliikki lapsellisemmilta ja ihanammilta ajoilta.


KRJL:ssa palkitut alkuvuonna 2024

KRJ-I: Satakielen Sotahuuto, Havunopsakki, Saapasjalkakäärme, Temppelileijona
KRJ-II: Metsäruusu, Karhumuori

Havunopsakki eli Noppa. Kuva © Pikselit

Noppa on elämäni pikaisin hevonen heti Roskajälkeläisen jälkeen. Tarvitsin sikanopeasti uusia laatisheppoja. Keksin niitä. Sitten tein niillä varsoja. Läimin kuvia sivuille. Kirjoitin koko päiväkirjan ja kaiken muun roskan. Nopan kohdalla otin aikaa: kisoja vaille valmiiseen laatisheppaan menee aikaa 12 minuuttia, jos teksteillä on jonkinlainen sisältö ja jos sukarin saa vanhemmilta. Ei huano. Jälkikäteen menin sitten kiintymään tähän kahdentoista minuutin hevoseen. Voi kattokaa ny mikä nöösi se Noppa on!!

KERJL:ssa palkitut alkuvuonna 2024
KERJ-I: Tarmo, Waluigi, Daily Lion, Toivo, Pikkuvarpunen
KERJ-II: Saapasjalkakäärme, Forceful, Pöyröö, Karhumuori

Pikkuvarpunen eli Virpi. Kuva © Virpin kasvattaja.

Päivän teema on näemmä nostaa esille vanhimmat ja kummallisimmat hevoset. Tässä on Virpi. Oli hieno olo, kun ostin sen ja se myytiin juuri minulle. Se oli uusi ja jännä, koska se oli kenttäheppa, enkä ollut ennen kisannut kenttää ollenkaan. Lisäksi sillä on ihan mahtava nimi. Ne olivat ostopäätökseni tärkeimmät vaikuttimet. Saadakseni Virpin lupasin kisata kenttää ja viedä laatiksiin. No kenttälaatiksissa vähän venyi, koska kun kerran kisasi Virpillä kenttää, se tarvi kenttää kisaavan varsan laatiksiin. Ja kun kerran kisasi varsalla Virpiä varten kenttää, miksei suoraan tekisi sille kenttää kisaavaa isää. Ja kun isä kerran kisasi kenttää...

Virpi on siis syy siihen, miksi Erkinheimon suokit ovat neljän lajin suokkeja eivätkä kahden. Vaikka sen jalostuksellinen merkitys meillä jäi minimaaliseksi, se muutti koko tallin kurssia paljon isommin kuin yksikään toinen yksittäinen hevonen.

VVJL:ssa palkitut alkuvuonna 2024
VVJ-I: Koopa Troopa, Siipisupi, Waluigi, Pöyröö, Toivo, Ursula, Tarmo,
VVJ-II: Honkahärkä, Konrnknarr, Vanamo, Karhumuori

 

Koopa Troopa eli Topi. Kuva © VRL-10444

Topi samanlainen hevonen kuin Hietanopsakki, mutta se on Noppaa edeltävältä hulluuden aalloltani. Sen kantaisä on Super Mario, ja tietenkin Super Marion kaikki pojat tulee nimetä Super Mario Bros -örkkien mukaan. Koopa Troopa on yksi niistä örkeistä. Jännä homma, että olen fanaattinen Super Mario kolmosen pelaaja, enkä tiennyt minkään örkin oikeaa nimeä ennen tätä tutkimusmatkaa.

YLA:ssa palkitut alkuvuonna 2024

Helmikuun tilaisuudesta saatiin tulokset 5. elokuuta. Siinä palkittiin Metsäruusu (YLA2), Saapasjalkakäärme (YLA2) ja Karhumuori (YLA3).
Huhtikuun tilaisuudesta saatiin tulokset 20. heinäkuuta. Siinä palkittiin Temppelileijona (YLA3) ja Matroona (YLA2). Forceful hylättiin muotoseikan vuoksi, ja myöhästyneet tulokset ovat tehokkaasti taanneet sen, että myös se on yhä tukkimassa jonoja.
Kesäkuun tilaisuudesta odotellaan tuloksia, mutta joka on pidättänyt henkeään, on jo menehtynyt.
Olen huolissani YLA:n tilanteesta ja entisenä tuomarina olen tarjonnut apuanikin. Ylläpitäjä vastaa, että apua ei tarvita tuomarointiasioissa. Muussa en voi auttaa, joten toivottavasti löytyy tekijöitä toisaalta.

SLA:ssa palkitut alkuvuonna 2024
SLA-I: Waluigi, Pöyröö, Super Mario, Ursula, Vanamo
SLA-II: Honkahärkä, Toivo, Metsäruusu, Karhumuori, Metsämäyrä, Tarmo


Super Mario eli Mario. Kuva © Narien vapaat

Kun etsin Mariolle kuvia, ajatus oli, että ihan sama, kunhan on punainen. :)  No on punainen, mutta on myös komia mölli!