20170207

Raivoavautuminen: laatisten ikärajat

Hevosen on oltava 8 vuotta päästäkseen laatuarvosteluihin. Ja ikä (tai 8v-synttäripäivä) pitää olla käytännössä näkyvillä sivuilla. Tämä sääntö on ollut voimassa niin kauan kuin yhtäkkiä muistan.

Jos luet tätä ja olet viisas: PERUSTELE, MIKSI sääntö on olemassa. Voit perustella vaikka kommenttikenttään tai mailiin. Olen tosi kiinnostunut. Jos ikärajasääntö oikeasti hyödyttää jotain, ilahtuisin sen kuulemisesta ja ymmärtäisin, miksi se on olemassa.

Onko ikärajaksi keksitty 8v jotta hepat eivät menisi liian nopeasti laatiksiin, vaikka viikon päästä syntymästä? Tämä voidaan silti järjestää päättämällä, että hevonen on syntyessään 8v (niin kuin meillä nykyään). Toinen vaihtoehto on esim. käyttää YORCA-ikääntymistä (niin kuin meillä ennen). muitakin vaihtoehtoja on vaikka miljoona.

Onko ikäraja keksitty siksi, että näyttäisi hassulta, jos 2-vuotias menisi laatiksiin? Itse näytät hassulta! Tämä ragetus kumpuaa siitä, että 19v hevoseni hylättiin laatiksista iän takia, kun sen sivuille oli jäänyt merkintä 7v. Teki kuulkaa mieli laittaa iäksi 250 vuotta ja vaihtaa syntymäaikaakin pari vuosisataa, jos jaksaa. Laatiksissa ei ole ylärajaa. Hevosen on vain oltava hengissä. Sekös on hassua. Lisäksi virtuaalimaailmassa on (ja kuuluu olla!!) paljon hassumpiakin asioita. On talleja täynnä GP-hevosia, 12-vuotiaita tyttöjä, jotka ovat hevosalan yrityksen omistajia ja ties mitä asiantuntijoita. Minunlaisiani kaksimetrisiä köriläitä, jotka ovat surutta hypänneet shettiksillä rataestetä vaivautumatta edes keksimään itselleen sivupersoonaa. Miksi laatiksien pitää olla asiallisia sellaisen säännön avulla, jolla ei oikeasti saavuta edes asiallisuutta?

HETKINEN: vastaus on seuraava. Sääntö on olemassa vain siksi, että joku keksi sen. Sillä ei ole syvempää tarkoitusta. Virtuaalimaailmahan on täynnä tällaisia sääntöjä!

**

Edit
Joku vetää tähän kohta sen säännön, että hevosen pitää olla elossa arvostelupäivänä. "Miksi pitäisi, kyllä kuolleet pystyy arvostelemaan!" No niin pystyy, mutta minusta sääntö on hyvä. Jos kaikki kuolleetkin voisi ilmoittaa laatiksiin, jokaisella pitkään harrastaneella olisi AINA sata ilmoitettavaa, eikä elävien vuoro tulisi koskaan. On siis parempi ikäännyttää vain hevosiaan vaikka 500-vuotiaaksi. Silloin ne pääsevät laatiksiin jonain päivänä. Samalla saadaan osoitettua, että laatisten alaikärajasääntö on yhtä kakka kuin yläikärajasääntö olisi.

Ou nou, toivotaan, ettei sellaisia tule, muuten minun on muokattava YORCA-ikääntymistä selkeämmäksi:
"Hevonen ikääntyy niin kuin minua huvittaa.
Laatiksien ajaksi se muuttuu 8-vuotiaaksi.
Sitten se ikääntyy taas niin kuin minua huvittaa.
Jos se näyttää yli 30-vuotiaalta, se on silti vasta 8v laatiksien aikana."

Ei kommentteja: