20110607

Löysin hiomattoman timantin, 070611

Tein löydön. Ei, en löytänyt heppaa, enkä upeaa tallia. Löysin jotain, josta tulee sata kertaa kuuluisampi ja arvostetumpi.

Löysin kirjoittajan, jota kukaan teistä ei parin vuoden kuluttua päivitä. Jota paremmin en kirjoita itsekään, kun taidot suhteutetaan ikään.

Kun oikeastaan piti suunnata nukkumaan, avasin erään topan aivan vahingossa ht.netissä. Pyydettiin kommentoimaan erästä tekstiä. Ihmettelin koko pätkää kovasti: kirjoittajan mielikuvitus oli kuin lapsen, sellainen kahlitsematon, mutta tekstissä oli melko paljon virheitä. Betasin huvikseni ensimmäisen kappaleen ja kommentoin vähän. Sitten vasta luin, että kirjoittaja on niin kovin nuori, ala-asteen lopettanut vasta. Leukani loksahti polviin asti ja silmät vierivät irtonaisina pitkin lattiaa.

Miten joku niin nuori voi olla niin hyvä? Miten on mahdollista, että ala-asteikäinen, eli siis kokematon kirjoittaja tekee parempaa tekstiä, kuin suurin osa juuri päättyneen lukion kolmosluokan luokkakavereistani? Millä ihmeen keinolla ihminen voi olla oppinut niin hirvittävän lyhyessä ajassa niin hyväksi - kuutosluokkalainen ei ole osannut kirjoittaa tai lukea ylipäätään montaa vuotta.

Toivoin, että olisin tyypin isoveli. Tasoittelisin vähän tietä hänen edellään, merkkaisin punakynällä hänen kouluaineitaan ja niin auttaisin hitusen enemmän, kuin muita autetaan. Haluaisin seurata hänen menoaan...

Minä olen ollut vuosikausia se, jonka teksteistä maksetaan suorastaan törkeitä hintoja virtuaaliheppapuolella, ja jota rukoillaan kirjoittamaan novelleja, joita muut saisivat julkaista omilla nimillään saadakseen mainetta ja kunniaa. On todennäköistä, että en ole täällä ilkuisesti, mutta kun minä lähden, teillä voi olla uusi Oresama. Jos tyyppi pysyy mukana kolme tai viisi vuotta, ykkösluonteet kirjoittaa joku ihan muu, kuin minä. Minun mielikuvitukseni on jo vanhentunut ja jämähtänyt, hän taas vasta alkaa kehittyä kirjoittajana.

Haluaako joku lyödä vetoa minua vastaan? Saisin aika hyvät rahat. :)

Ei kommentteja: