20111113

Derbyn Tammasuosikki 2011 voittaja & kisoja Ruotsissa, 131111
Erkinheimon Hiukkanen on Derbyn Tammasuosikki 2011 voittaja. Ohjastin tammaa itse, ja juoksu meni täydellisen putkeen heti alusta asti. Vastustajien taitojen puutteesta ei voitto johtunut, vaan kovaa tulivat seuraavat hevosetkin! Hiukkanen ei aivan ylittänyt itseään, mutta puski kuitenkin melko lähelle omaa ennätystään.

Tallimestari Miro ajoi Erkinheimon Kostajattarella kahdeksanneksi. Kostajattaren lähtö ei mennyt hyvin, eikä juoksu ollut ollenkaan tamman omaa tasoa. Hevonen ei kuitenkaan jää kotiin valmennukseen, koska moka johtuu nimen omaan kokemuksen puutteesta radalla. Juoksija jatkaa pienemmissä ja rauhallisemmissa lähdöissä

***

Erkinheimon ja Crimsonin hevoset ovat päässeet kilpailemaan nyt marraskuun puolivälin tienoilla Ruotsissa. Osa nuorimmista hevosista on pärjännyt mahtavasti. 2-vuotiaat Crimson Pride, Crimson Solo Song ja Crimson Tangocat juoksivat niin komeasti, että ei koto-Suomessa koskaan. Tangocat meni yhtä komeasti kuin Magic Sense aikoinaan. Ympäristönmuutos teki siitä todella hyvän - kukaties Tangocat on Crimsonin nuori mestari?

5-vuotias Crimson Coversong juoksi uudeksi ennätyksekseen 1.12,4aly. Se paransi vanhaa ennätystä kokonaisella sekunnilla. Lyhyt kisapaussi teki ilmeisesti hyvää Coversongille, joka näytti ruotsalaisyleisölle, mistä nämä suomessa syntyneet hevoset on tehty.

Juuri 3 vuotta täyttänyt tuontitamma Joku Merja pääsi myös tosi lujaa Ruotsissa. Sen kavereina juoksivat vielä paremmin myös evm-sukuinen Peilikuva ja oma kasvattini Erkinheimon Karhuton, mutta niiden uusi ennätys olisi ollut niin epärealistisen hyvä, että sellaisia ei meillä Erkinheimoissa (ainakaan vielä tällä ikää) hevosille lasketa.

Ei kommentteja: