20121013

Vanhoja (NUORIAPAS!!!!) ravihevosia eläkkeelle

Aisaparit J.T. Ärrinpurrin ja Järkyttävän Ärsyttävä siirtyivät Erkinheimoissa eläkkeelle. Ärrinpurrin on komeasti 22,3 -aikainen, ja Ärsyttävä on pari sekuntia hitaampi. Molemmat pojat ovat edelleen terveitä ja voisivat vielä näin 11 vuotta täytettyäänkin juosta kilpaa, mutta minun mielestäni vanhojaherroja on turha puskea liikaa. Arvokkaasti eläkkeelle vain ennen harmaita hapsia. Kyllä pojat ovat jo leipänsä antainneet. Nyt ainakin Ärsyttävälle vielä muutamia varsoja, todennäköisesti Ärrinpurrinillekin.

Crimsonin hevosistakin eläköityi muuan bestisponiporukka samaan aikaan, nimittäin Kyoto Song ja Tokyo Hysteria myöskin yhdentoista vuoden iässä. Kumpikin on ollut jo jonkin aikaa lähinnä siitoskäytössä, mutta nyt on viimeisetkin ravit juostu. Näitä kahta on erityisen ikävä siirtää lepäämään siitostalliin, koska juuri nämä kaksi ovat iloni ja ylpeyteni "Crimsonin nuorisosta". Ja "Crimsonin nuorisohan" tarkoittaa sitä porukkaa, joka oli nuorta joskus 2009... Olen jumiutunut siihen aikaan.

Myös ensimmäinen oma Crimson-kasvatti eläköityi. Se on tallin alkutaipaleella syntynyt Crimson Marilyn, Crimson Ninjin kanssa ehkä rakkain kasvattini koskaan. Crimson Marilyn ansaitsee eläkepäivänsä kyllä: komeasti juossut, ihanasukuinen lady. Marilynistä tulee uusi Tallin Ykköstamma Please-Pleasen ja How to Loven tilalle.

Please-Pleasestakin on muuten yksi varsa tulossa taas joulun alla... Tamman kunto on valitettavasti huonontunut tasaisesti. Eläinlääkärin mukaan se oli vielä turvallista astuttaa noin korkeassa iässä, mutta nyt lääkäri onkin toista mieltä. On hyvin todennäköistä että vanha tamma ei toivu enää raskaudesta ja synnytyksestä. Mutta meillä Crimsonissa hoidetaan Please-Pleasea parhaalla mahdollisella tavalla ja uskotaan sen sisukkuuteen ja voimiin.

Ei kommentteja: