20120918

Zurückin (ja muidenkin) teksteistä

Siis oikeasti. Oikeasti. Minä vuonna tein Zurückin tekstit? 2007? Oliko? En ole päivittänyt niitä sen jälkeen ja luin tuossa juuri etusivun läpi. En ole lukenut kuin hevossivuja sitten kirjoittamisen. Eikä varmasti kukaan muutaan. Koska ei jösses mitä roskaa. Alusta loppuun!!

Katsokaa nyt tätäkin:
"Zurückissa pidetään pääasiassa estepainotteisia hannoverisia jotka ovat tallin omistuksessa, mutta monenkirjavaan hevoslaumaan on eksynyt muutama koulupainotteinenkin hevonen sekä yksityisten ihmisten omistuksessa olevia karsinanvuokraajia."

Siis tottakai tuokin on pakko yrittää sanoa "hienostuneesti" ts niin ettei kukaan tajua tuota ilman sanakirjaa. Voin suomentaa sen teille:
"Zurückissa asuu estepainotteisia hannoverisia ja muutama kouluratsu. Tallille otetaan myös yksityishevosia."

Olikohan tuo vain jokin vaihe? Vähän niin kuin murrosikä. Tajusin, että voin oppia kirjoittamaan, ja riehuin sitten oikein kunnolla. Nyt minulle on valjennut Zurückin etusivun paskuus, oma kyvyttömyyteni ja kirjoittamisen mahdottomuus sinänsä. Ei kukaan normaali ihminen kirjoita noin!! Paitsi virtuaalitalleilla.

Uskokaa tai älkää, opiskelen nyt Helsingin yliopistossa suomen kieltä. Pääsin TÄNNE vaikka olen NOIN naurettava kirjoittaja. Enkä muuten osaa sanaluokkia. Suuri Oresama on aina ajatellut että sanaluokat, lauseenjäsennys ja muu teoria ei ole hänen arvolleen sopivaa. Päätteiden ja liitteiden, idiomien ja sanontojen kanssa puolestaan olen aina juhlinut menemään. Ai miten niin sen huomaa?

ASIAAN. En ole ainoa kirjoitusrajoitteinen. Harva osaa kirjoittaa täällä. Ja jos joku osaa, teksti on yleensä kirjoitusrajoitteisten mielestä liian pitkä/mielikuvituksellinen/hikaroiva/tarkka. Pitäisi yhdistellä hyvistä kirjoittajista jonkinlainen kirjoitusautomaatti. Piikevän perustaja Rosette sai tungettua muutamaan riviin saman verran kuin Hawering romaaniin, toisaalta Haweringin tekstejä lukisin vaikka ihan oikeasta romaanista, joten yhdistelmä niitä kahta kiitos. Minä voisin vaikka korjata virheitä ja heitellä kummallisia hevospersoonallisuuksia ilmaan, mutta sitten voitaisiin ottaa vielä joku yltiörealisti muistuttamaan että kaikki hyvin koulutetut hevoset ovat periaatteessa samanlaisia lyhyesti kuvailtuna. Johonkin reunamaille vielä lisäisin Ionicin henkilökunnan toistelemaan lausetta NÄYTÖLTÄ ON HITAAMPI LUKEE KU PAPERILTA samalla kun taluttavat omia hevosiaan kirjoituskoneemme ympärillä. Silloin kun en korjaile virheitä, voisin itse pitää yhden miehen mielenosoitusta kilometristen luonteiden puolesta ja kirjoituksen automatisoimista vastaan. Muu virtuaalimaailma voisi pitää kirjoituskoneelle palvontamenoja, ja laatisten luonnetuomarit, ylipapit, itkeskelisivät onnesta jokaviikkoisissa koneen palvontamenoissa.Sitten VRL kieltäisi koneen ja tulisi Direktiivi ja Laki, että joka ainoa koneella kirjoitettu koni sensuroidaan ja vaihdetaan koulupainotteisesta kenttäpainotteiseksi kostoksi.

Ei kommentteja: