20140801

Kun suku katoaa, edessä on... ...hevosen hävittäminen?

Ensi alkuun, käykääpä kaikki moikkaamassa ML Embryä.

Kuten näette, sen suku on poissa. Sen isä löytyy vielä netistä, mutta KAIKKI MUU on poissa. Olen tallettanut tietoja sukuselvitykseen niin paljon, kuin Embryn ostohetkellä löysin, mutta silloinkaan tietoa ei hirvittävästi ollut. Osa sukulaisista oli jo kadonnut.

Kun huomasin loppujenkin häipyneen, ensimmäinen ajatukseni oli että kiva, minulla on tallissani täysin arvoton hevonen. Sillä ei ole järkeä kisata, ei se laatiksiin pääse, kukaan ei halua siitä varsoja. Harmittelin tätä, kun Embry oli niin kiva hevonen muuten, ja sen sukukin on minulle merkityksellinen (kuten sukuselvityksen lopusta voitte lukea).

Tänään katsoin Embryä uudelleen, uusin silmin. Miksi sen on oltava arvoton? Miksei se voi lisääntyä? Miksen kilpailisi edelleen sillä? Miksen veisi sukua eteenpäin, siellä kun kuitenkin ON se MW Maybe Killer, yksi ekoista hoitsuistani, vaikka en voikaan sitä enää mitenkään todistaa.

Ryhdyin etsimään orilleni tammaa, jonka voisin lainata jalostukseen varsan ajaksi, ja yhtä ihanaa tarinatammaa näytettiinkin minulle jo. Tajusin vasta tänään, mitä tarkoittaa "harastan virtuaalihevosia omaksi ilokseni ja itseni takia", vaikka olenkin kauan niin väittänyt tekeväni. Se on sitä, että teen mitä haluan, miettimättä sitä, mitä muut ovat mieltä tyylistäni/tekemisistäni/kasvateistani/jalostushevosistani/mistä tahansa.

On minulla tavoitteita edelleen Embryn ja varsan suhteen, vaikka suku onkin monen mielestä pilalla nyt. :) Aion nimittäin todistaa, että Embrynkin kaltainen "luuseri" voi olla hyvä isä hevoselle. Se ei itse saa laatiksista mitään palkintoa, mutta jos sen varsa kilpailee rennosti, jonkun (pitkän) ajan kuluttua varsa pääsee laatiksiin - sillähän on hyvät vanhemmat tallella, tietoa suvustaan jne!

4 kommenttia:

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Nimenomaan tuollaista hevosta ei saa hävittää tai jättää käyttämättä jalostuksessa! Koska sittenhän katoaa sekin vähä, mitä suvusta (olkoonkin kadonnut) on jäljellä. Vaikka tuosta suvusta olisi paljonkin varsoja olemassa, moni omistaja tekee juuri noin hevosen suvun kadotessa: kokee sen olevan huono ja epäonnistunut eikä siis käytä sitä jalostukseen. Ja se jos mikä on väärin, sillä hukataan kokonaisia sukuja jalostuksesta ja näin pienennetään hevoskantaa.

Kadonnut suku tietysti närästää minuakin, jos sattuu omalle kohdalle. Tosin syynä ei ole se, että se jotenkin tekisi hevosesta huonon minun mielestä, syy ärsyyntymiseen on hevosten omistajien leväperäisyys kun päästävät tällaista tapahtumaan. Omat domainit ovat arsesta... Vaikka eipä esimerkiksi websin kadottamille sivuille mitään voi.

Tosiasiassa suku ei kuitenkaan katoa mihinkään, vaikka linkit katoavat. Ei hevosesta suvutonta tule. Jos laatiksissa kadonneesta mutta olemassaolleesta suvusta tulee jotain sanktiota, pitäisi laatuarvostelut lopettaa tyystin! On typerää ja vastuutonta markkinoida tuollaista ajatusta, että kadonnut suku olisi jotenkin arvoton ja pilalla. Keskittyisivät vain laskemaan niitä sijoituksia ja niiden määriä ja jättämään edes suvut pois, prkl. Ihan tarpeeksi paha, että laatiksiin vaaditaan sikakisausta, mutta jos ne vielä vaikuttavat sukujen arvostukseen tällä tavoin, niin tuohan on rikollista...

Anonyymi kirjoitti...

Ainaki nopeasti vilkuilemalla osa sukulaisista löytyi vielä Wayback Machinen avulla (googleta, jollet tiedä!)

tangerine kirjoitti...

http://spartanstud.webs.com/dabil.htm AK Dabil Shai (Dabillalle toimiva sivu löytyy suvusta)

http://blackwell.thesimcommunity.com/horsepage.php?id=765 AK Tal Shai

Puoliksi Paprika kirjoitti...

Kiitos, tangerine ja anonyymi :)

*

Tällainen hevoshävitys on ollut vallalla jo niin kauan, että siihen on sopeutunut itse kukin. Joskus 100 vuotta sitten (2006?) en nähnyt tällaisessa suvussa mitään ongelmaa, ja nyt olen VIIMEIN uudelleen siinä pisteessä taas.