20150112

Vuoden 2014 viimeiset laatispalkitut

2014 joulukuusa laatispalkitut hevoset lyhyine tiivistelmineen. Hevoset ovat tarjolla jalostukseen tietyin ehdoin.

The The F-Word Rück, hann-o
ERJ-III, YLA2
Kun suunnittelin Rukin emän astuttamista, Rukin isä oli selvä valinta, ja samalla hetkellä tiesin myös, mitä varsasta tulee. Rukista tuli suunnittelemani hassu heppa, ja sen persoona onnistui mielestäni täydellisesti. Moni on sanonut, ettei Rukilla mitään persoonaa ole, sehän on keskinkertainen kisaheppa yleisillä kuvilla, mutta sellainen puhe ei ole totta! Nuo kuvat on otettu nimen omaan Rukia varten, Ruki näyttää juuri tuolta ja on juuri tuollainen. Sen luonne osui minusta nappiin (tosin se on vanha ja vaatisi oikolukua) ja päiväkirjaa on juuri luonteen vuoksi kiva kirjoitella.
Ruki on menossa joskus vielä KRJ'n laatikseen, mutta ei ole vielä valmis. En usko, että ERJ-palkintoa nostetaan, vaikka se jäi kolmoseksi.
Ruki on tarjolla jalostukseen kaikille tammoille, joilla on (rodultaan ja pituudeltaan) sopiva suku. Varsoista toivotaan kisahevosia esteille ja koulukentille (lue: muutama sijoitus ERJ ja KRJ).

Henkisoturi, sh-o
ERJ-III, YLA2, SLA-II
Henkisoturin eli Killen nimi on, uskokaa tai älkää, aina mollaamastani Houkutus-kirjasta. Muu sieltä ei periydy. Suunnittelin orista aluksi synkkää ja etäistä hahmoa, joka vilahtelisi tallipihalla kuin musta varjo ottamatta kontaktia ihmisiin sen kummemmin. Toisin kävi. Kille on iloinen ja välitön, enkä enää voisi kuvitellakaan sen olevan muunlainen.
Killeltä puuttuu enää KRJ'n laatispalkinto, ja sitten se on kokonaan eläkkeellä. Jo saavuttamiaan palkintoja Kille ei aio kuulemma käydä nostamassa.
Kille astuu vain evm-sukuisia suokkitammoja, jotka ovat jo kilpailleet. Varsasta on tultava kilpahevonen joko esteille tai kouluun, mielellään molempiin.

Paintit Painted Smoke (WRJ-I) ja Maybe Miracle (WRJ-II)
Brisesistä lähti kolme heppaa palkintoa metsästämään, mutta vain kaksi tuli saaliin kanssa kotiin. Kolmannen pisteiden piti riittää nippa nappa kolmospalkintoon, mutta taisinkin laskea väärin ennen ilmoittamista. Painted Smoke ja Maybe Miracle ovat menossa vielä YLAan, Miracle varmaan vielä nostamaan WRJ'n palkintonsakin ykköseksi, niin kuin asiaan kuuluu.
Sekä ori että tamma ovat tarjolla jalostukseen erittäin rajoitetusti. Tilausvarsoja Brisesistä toki saa näistäkin hevosista ja jopa tästä yhdistelmästä.

Dictator FIN, fwb-o
YLA2, ERJ-III
Tatu-poika ei varsinaisesti kisaa enää ja laatispalkintonsa se on jo saanut. Koska pidän hepasta niin paljon, olen kuitenkin starttaillut sillä huvin vuoksi matkaratsastuskisoissa. Menestys on ollut ihan jees, niin ja näin, mutta minusta matkaratsastus on nuorelle terveelle eläkeläishepalle tosi mukavaa.
Tatu on minusta vähän reppana hevonen. Sen kohdalla löysin kuvat ennen itse heppaa, mikä ei minulle ole ollenkaan tavallista (taisi olla toka kerta). Halusin kuvien hevosesta kiltin pollen, jolla olisi rankanpuoleinen historia, jota en edes itse uutena omistajana kokonaan tietäisi. Tatuahan on heitelty pitkin maailmaa omistajalta toiselle. Välillä sen omistajien historiakin on niin hämärää, että ehkä heppani on välillä kössitty joltakulta ja myyty sitten eteenpäin... En tiedä, kaikkea kun Tatun ex-omistajakaan (evm.) ei tiennyt minulle kertoa. :)
Tatu ottaa vastaan muutaman evm-sukuisen tamman, johon oria käyttämällä saadaan aikaan jokin järkevän rotuinen varsa.

Berry Rox, holst-t
YLA2, KRJ-II
Eka holstitammani, joka on jonottanut laatiksiin vuosikaudet, on viimein saavuttanut kaikki palkintonsa. Jee.
Olin Berrystä tosi innoissani, kun sain sen. Olin siitä erittäin kiinnostunut monta vuotta, mutta yhtäkkiä innostus oli tipotiessään. Berryssä ei ole mitään vikaa, mutta ei siinä ole minusta mitään erityistäkään. Paras koulutammani se on, mutta persoona jää puuttumaan. Olen yrittänyt parantaa asiaa tuhat kertaa mm. kirjoittamalla Berrylle vähän väliä uuden luonteen, mutta ei se auta. Viimeisin luonne on vuodelta 2014 ja vanhin 2009, eli tamman elämään mahtuu 6-10 luonnetta (koska olen kirjoittanut vähintään yhden joka vuosi, mutta en kahta ihan joka vuosi). Haluaisin tykätä Berrystä... Ja niin kuin näkyy, olen kyllä yrittänyt. Tammahan on hieno.
Berry on tarjolla jalostukseen ja sen saattaa saada jopa ylläpitoon parin varsan ajaksi. Käytettävillä oreilla tulee mielellään olla sukua 2,5 polvea tai enemmän. Vinkkinä sanon, että varsoihin tosiaan kannattaa panostaa ja käyttää niitä jalostukseen, Berryllä kun on tosi kiva suku, mutta en vaadi kisausta tmv.

Ei kommentteja: