20180902

Laatisjonot sen kuin kasvavat

En tule ikinä saamaan kaikkia hevosiani laatiksiin, vaikka se on pakkomielteeni. Jonot ovat niin pitkät, että ehdin joko lopettaa harrastuksen tai kuolla ennen kuin saan kaikki laatiksiin, koska jono kasvaa koko ajan. Enkä ole edes tehnyt perillistä, jonka voisin pakottaa jatkamaan tätä hullunhommaa. Katsokaa nyt tätä.

Tilasto on muodossa LAATIS jono nyt (jono 13.4.2017 - jono 3.7.2016 - jono 15.10.2015)

KRJ 68 (44-36-39)
ERJ 27 (26-28-31)
KERJ 48 (32-3-1)
YLA  40 (45-63-53)
SLA 2 (10-4-3)
WRJ 0 (12-3-0)
VVJ 24 (0-0-0)

KRJ:n, ERJ:n ja KERJ:n jonot räjähtelevät käsiin. YLA:n jono pienenee hitaasti mutta tasaisesti, koska olen tuomari ja saan tilaisuuksiin ekstrahevosia. Minun pitäisi siis päästä kaikkien laatisten tuomariksi, paitsi tällä hetkellä WRJ:n ja SLA:n. Harmi, ettei varsinkaan KRJ:ssa kaivata apua. Siinä jonossa hevosia on eniten, mutta KRJL toimii laatiksista parhaiten jo nykyistenkin tuomarien voimin. (*1)

Tiedättekös muuten miksi KRJ:n jono on pisin? Ei, minulla ei ole koulupainotteisia hevosia sen enempää kuin muitakaan: IHAN JOKAINEN listoilla oleva hevonen on joko yleis- tai estepainotteinen. Jono on pisin siksi että
1. Muihin tilaisuuksiin saa edes välillä mukaan pari ekstrahevosita, KRJL ei ota niitä ikinä ruuhkan vuoksi ja
2. KRJL:n ilmoittautumisaika voi olla ihan koska vain ja joskus en huomaa uusien ilmojen auenneen. Muihin laatiksiin ilmoittaudutaan yleensä kuukauden ensimmäisinä päivinä, joskus ilmot alkavat jo edellisen kuun viimeisinä päivinä.

*******

*1 Muuten. Miksi KRJL ei tee koko ajan ylimääräisiä tilaisuuksia, kun se kerran pyörii niin hirveän nopeasti? Saataisiin kaikkien jonoja purettua. Jos tuomarit eivät halua lisätyötä, uusia tuomareiksi haluavia on ihan varmasti, esim. minä. KRJL voisi pitää vaikka kaksi tai kolme tilaisuutta kuukaudessa ihan hyvin! Väitän, että tuomareita löytyisi 1-2 settiä lisää heti. Taidanpa vinkua tästä Keskustassa heti sopivan tilaisuuden tullen.

*******
*******

Koska Oresama tietää kaiken, Oresamalla on ratkaisumalli laatisongelmaansa.

Minulta voi ostaa pois minkä tahansa hevosen, jota ei ole KRJ-laatispalkittu, ja josta minulla on itselläni varsa. Ostaja sitoutuu viemään hevosen 2kk kuluessa ostopäivästä kaikkiin sen painotuslajien laatiksiin, joissa se ei ole vielä käynyt, YLAan sekä suokkien tapauksessa SLA:n tilaisuuteen. (Suurin osa listan hevosista on jo käynyt näissä tai ihan pelkkää ilmoittautumista vaille valmis menemään tilaisuuteen. Lopuilta puuttuu pari valmennusta.)

Ei kommentteja: