20141106

Mihin laittaa kisakutsu (mainos blogien mahtavuudesta)

Mitkä ovat nykyään parhaat vaihtoehdot laittaa kisakutsu?1. Vanha ja tuttu Webs: helppo käyttää, mutta poistaa sivuja tasaiseen tahtiin ja toimii vain silloin tällöin

2. Weebly: yritin opetella Weeblyä, mutta oli minulle hankala mesta. Varmaan Websiä luotettavampi?

3. Oma domain: ainakin mua ärsyttää, kun veritiara.org ja kristallijumala.net on täynnä kisakutsuja. En myöskään haluaisi ikinä poistaa kutsuja, jotta hitaimmatkin ehtivät ottaa kisansa ylös (nimimerkillä: laitoin eilen muotoon kutsuja vuodelta 2011)

4. Foorumit: kutsut saa tosi näppärästi hienoihin kansioihin kivoihin järjestyksiin. Foorumit kuitenkin poistavat itsensä joskus ja kutsujen osoitteet ovat muotoa oresama.foorumini.net/öbläblöbläb/195u29rddjskvb/mofj%%23#e. Eli monen kutsun sarjoja on paljon v-mäisempi pitää kuin esim. Websissä

5. BLOGI!! Nerokkain keksintöni koko virtuaaliharrastuksen aikana - KISABLOGI!!  Ei html-koodeja, helppo muokata kaikkea, kaikki näkyy samalla sivulla niin kutsuja käsiteltäessä kuin lukiessakin, kisoja mainostettaessa voi vain heittää kehään blogin etusivun, eikä sataa kutsua... Ja vanhat kutsut piiloutuvat kätevästi aina kun kuukausi vaihtuu, mutta ne löytää silti kivasti. Bloggeria on myös helppo käyttää, siinä ei ole käyttökatkoksia (itse en ole huomannut IKINÄ) ja se ei poista omin päin blogeja/postauksia (ainakaan minulle ei ole käynyt niin, enkä ole kuullutkaan.)

Ainoa huono puoli on se, että jos osallistujat copypastettaa suoraan mailista, sinne tänne ilmaantuu ylimääräisiä tyhjiä rivejä. Helpointa onkin siirtää suurin osallistujarysä blogiin muistion kautta, ja lisätä sitten viimeiset hiljalleen mailista. Näin välejä tulee ehkä kolme, ei kolmeakymmentä. :)

Mutta blogissa on eräs tärkeä juttu, nimittäin kisoihin osallistumista ei saa vaikeuttaa. Osallistuin juuri kisoihin, joissa osallistuminen piti jättää blogin kommentteihin. Ei ole pojat mukavaa kirjoittaa sadan ratsunsa nimeä postimerkin kokoiseen kommenttikenttään. Blogikisoihin osallistumiset PITÄÄ hoitaa mailitse!

Oresaman kisablogi, jota Oresama rakastaa palavasti, pysyvästi ja päivittäin:
http://oresamankisat.blogspot.fi/

4 kommenttia:

Tuire kirjoitti...

Eikös kaikissa blogeissa muka pysty muokkaamaan kommentikentän kokoa haluamakseen? Ainakin tätä Bloggerin omaa pystyy, tiedä sitten onko joitain muita, joita ei sitten voikaan.

Puoliksi Paprika kirjoitti...

Teoriassa pystyy ainakin suurinta osaa; vain teoriassa pystyi tätä yhtäkin, jota juuri käytin. Suurentaa voi tiettyihin rajoihin asti, mutta (ainakin minun kotikoneella ja koulun koneella) jotkut suurennettavista kommenttikentistä, olivatpa sitten blogeissa, maileissa tai missä tahansa, suurenevat joskus vahingossa jännittävästi ulos tilastaan niin, ettei lähetä-nappula enää näy. Sitten se pitää pienentää päivittämällä sivu. (Mikä ei ole iso operaatio, mutta hermostuttaa minua aina yhtä paljon.) Olen toki nähnyt niitäkin jäätävän hienosti suunniteltuja kommenttikenttiä, jotka ovat yhtä pieniä kuin tämä Bloggerin, ja joita ei voi suurentaa. :D

Pölhö kirjoitti...

Hemmetti, oot nero! Miksen ole itse keksinyt blogia kisakäyttöön aiemmin, darn. :D Suuremmat ja erikoisemmat kisat kuten Moscow Sim Starin aion kyllä jatkossakin järjestää maamuli.netissä, mutta kaikki taidan apinoida sinua ja heittää kaikki pienemmät kisat blogiin.

Puoliksi Paprika kirjoitti...

Kyllä, olen nero, ehdottomasti ja varmasti omasta mielestä. Mutta ihan oikeasti virtuaaliharrastus helpottuu noin miljoona prosenttia, kun perustaa kisablogin (ja miljoona prosenttia osallistujilta, kun antaa edelleen osallistua mahdollisimman helposti kisoihin).