20150917

Laatisragetusta vaihteen vuoksi

Tästä lähtien jokaisen Yorcan hevosen sivuilla on seuraava teksti (kunhan jaksan sen niille päivittää):

Kaikilla Yorcan hevosilla on käytössä YORCA-ikääntyminen:
Oma ikääntyminen kunnes hevonen ilmoitetaan ensimmäiseen laatuarvosteluun.
8v kun hevonen on laatuarvostelussa.
Laatuarvostelujen jälkeen taas oma ikääntyminen.
Laatistuomarit: hevosen ikä on 8v.

Tähän on monta syytä.

1. Laatiksissa hevosen pitää olla tietyn ikäinen.
2. Ei riitä, että sivulla on ikääntyminen (jota ei siis tarvitse päivittää), vaan pitää olla myös ikä (jota pitää päivittää käsin ja jonka voi kyllä meidän kaavalla ihan kivasti laskea vaikkei se ole matemaattisesti kaunis kaava.).
3. Olen iän suhteen huolimaton ja saan koko ajan hylkyjä laatiksista.
4. Olen ihan sairaan laiska.
5. Olen lapsellinen.

Tämä on siis testaus! Tuosta tekstistä hevosen ikä arvosteluhetkellä käy varmasti selville, mutta mistä vetoa, että tuollainen merkintä saadaan jotenkin vielä kiellettyä. Mikään asia ei saa olla liian helppo!

***

YORCA-ikääntyminen on vapaasti kaikkien käytössä, koska se on lähinnä paska vitsi. Mutta jos se toimii, se on hyödyllinen paska vitsi.

3 kommenttia:

Se Ionicin Sirpa kirjoitti...

Kerrassaan mielenkiintoinen suunnitelma, kerrothan blogissa miten kävi :)
Koska olen laatisvammainen enkä tiedä niistä oikeastaan mitään perusteiden lisäksi, niin pitääkö laatuarvosteluissa hevosen olla tosiaan 8-vuotias? Mitä jos kyseessä on kouluratsu? Ymmärtääkseni ne alkavat 8-vuotiaana olla vasta hädin tuskin valmiita GP-tasolle, useimmat GP-hevoset ovat kuitenkin päälle 10-vuotiaita ja suurissa arvokisoissa näkee useinkin yli 15-vuotiaita kouluratsuja.

Anonyymi kirjoitti...

S, (Laji)laatiksissahan ei ole yläikäajaa, alaikäraja on 8v. Sivuilta tulee vain käydä ilmi, että hevonen on jo täyttänyt sen 8v. :)

mlj kirjoitti...

Ilmeisesti jotkut laatiksista ovat tarkempia kuin toiset, siitäkin huolimatta että niiden sivuilla lukee about sama teksti. :D KRJ:n laatuarvostelun ylläpitäjänä voin ainakin sanoa, että siellä riittää myös selkeästi merkitty ikääntyminen.

S + Gin, hevosen pitää olla vähintään 8-vuotias. :)