20110528

Luonteista ja kirjoittamisesta, 280511

En pidä kirjoittamisesta. (Koko maailma tietää.) Silti kirjoitan kuin sekopäinen, ja ainakin silloin, kun kirjoitin koko ajan muille, oli minulla jonkinlainen maine luonteenkirjoittajana. Ilmeisesti ainakin joku muistaa maineeni: topassa nimellä "tarjolla oresamaluonteita" (ht.net) kolme tilausluonnetta varattiin saman tien (ja kaksi maksettiinkin ihan tasan heti).

Miksi kirjoitan? Miksi harrastan vheppoja = jatkuvaa kirjoittamista? Miksen kirjoita vain itselleni?

1. Palkka. Joskus vihaan laittaa kisoja muotoon, joskus vihaan jopa kisata, vaikka yleensä pidänkin molemmista. Mielummin siis kirjoitan aina välillä vaihtelun vuoksi ihan vain siksi, että joku tahtoo tehdä vastapalveluksia.

2. Satunnainen kirjoittamisesta nauttiminen. Tänään kirjoitin yt. Fridan omistajan, Fridan hevoselle luonteen hevosen näkökulmasta. En ole koskaan aikaisemmin kokeillut sellaista, ja rakastuin hommaan heti. Miksi te ette tilaa minulta luonteita hevosen näkökulmasta, senkin lierot?? Mikä niissä muka on vikana? Niitä on IHANAA kirjoittaa. (Miksen käytä niitä itse? Siksi, etten viitsi kirjoittaa kaikille uutta luonnetta & vaihtaa samanlaisiksi, toivoo Perfektionisti.)

3. Maine ja kunnia. Myöntäkää pois: ainakin suurin osa teistä pitää luonteistani, joku on jopa kateellinen (ainoasta erityisestä) kyvystäni, monet varastelevat tekstejäni omiin nimiinsä. Olen aina ollut sen perään, että joku sanoo ensimmäisenä Oresama, kun joku kysyy, että keneltä minun pitäisi ottaa tilausluonne. Ota Oresamalta: ovat kalliita luonteita, mutta jäävät kakkoseksi yhtäkkiä vain Haweringin tekemille, jotka ovat aina olleet Oresamaluonteiden esikuvia.

4. Lista. Pidän listaa hepoista, joilla on tekemäni luonne. Kaikki eivät ole listalla mukana, koska en löydä kaikkia. Osalta on kadonnut osoite. Listalla oli viimeksi katsoessani n 250 toimivaa linkkiä. Unelmani olisi tasan tuhat toimivaa linkkiä ja jokaiselle kirjaimelle vähintään yksi hevonen, jonka virallinen nimi alkaa kyseisellä kirjaimella. Kohta pitää tarjota ilmaiseksi luonnetta hepoille, joiden nimi alkaa kirjaimella Å tai Q, koska niitä ei vain ole...

5. Hyvä mieli. Joo joo, olen myös hieman vilpitön ihminen! Minullekin tulee hyvä mieli, kun autan muita. Olen tehnyt ilmaisiakin luonteita. Joskus. Ainakin kaksi. Tai ehkä yhden. :DD

Ei kommentteja: