20130815

"Virtuaalinen Kilpailujärjestö" - kiitosta ja kritiikkiä

Jo jokin aika sitten esiteltiin mm. ht.netissä "Virtuaalinen Kilpailujärjestö", joka ei herättänyt suurta huomiota ihan hyvästä ideastaan huolimatta.

http://simgame.ucoz.com/

Positiivista palautetta tuli toki, mutta muistan parhaiten negatiiviset asiat: "Virtuaalinen Kilpailujärjestö" (tästä eteenpäin tekstissä ni VK) on lapsosten leikkiä, ja kun lapsoset kyllästyvät, kuten he nopeasti kyllästyvätkin, tilalle keksitään uusi leikki.

En muista, huuteliko nimimerkitön puskista, mutta joka tapauksessa odotinkin jo tuollaista kommenttia. Kun VRL'n rinnalle keksitään jotain, ylläpitäjät kivitetään. Kun VRL'n rinnalle ei keksitä mitään, VRL'n paskuuden takia huokailevat (tai minun tapauksessani kovaan ääneen passiivisena koko ajan itkevät) kivitetään.

Minusta on hienoa, että joku yrittää. Foorumipohjaisena tuollainen systeemi toimii, jos foorumille otetaan moderaattoreita tarpeeksi: jos joku lopettaa, kisojen hyväksyminen, palkintojen myöntäminen jne ei jää siihen. Jos VRL kaatuu jaoksineen TAAS SADAKSI VUODEKSI, on jotain jaoksellisia. Ja jos noita jaoksia käytetään, niitä myös arvostetaan.

Mutta kukaan ei käytä. Jäsenten järjestämiä kisoja on kalenterissa yksi kappale. Se on minun järjestämäni. Kutsussa  on yksi osallistuja. Mistä johtuu?

Sen lisäksi, etteivät ihmiset ole löytäneet sivua vielä, käyttäjien puute johtuu säännöistä ja käytännöistä, joista osa on kummallisempia, turhempia ja perusteettomampia kuin VRL'n surkeimmat säännöt. (Ja ne ovat tosi surkeita.) Katsotaanpas, mitkä asiat minua ottavat eniten päähän:

1. VIP on päivää ennen kisapäivää = tulokset on pakko tehdä kisapäivänä. Kiersin säännön ja hankin lisäaikaa (kuten aina) lisäämällä VIPin perään ajaksi klo 10:00. Tuloksien myöhästymisestä ei (ymmärtääkseni) sakoteta, mutta minua ainakin raivostuttaa, jos tuloksia ei näy kisapäivänä. Laukoissa tämä sääntö on ihan OK, näin se kuitenkin menisi - mutta että ratsulajeissa!
- Tätä puutetta kompensoi paljon se, että kisapäivää ei olla rajattu: se voi olla vaikka ensi vuonna, ainakin teoriassa. :)

2. Ravihevonen saa kilpailla vain raveja ja laukkahevonen vain laukkoja. Minusta edes suomenhevonen (mikseivät muutkin!), ERITYISESTI virtuaalinen, voi vallan mainiosti kilpailla ristiin. Oikeassa elämässä en tunne laukkureita, joten siihen en osaa sanoa mitään. Mutta tämän säännön surkeus ravihevosten osalta ihmetyttää. Moni ravurinomistaja ei haikailekaan ratsukisoja, mutta minulla on useita ravihevosia, jotka kilpailevat samalla helppoa koulua, ja osa matalia esteitäkin. Ihan vain huvin vuoksi ja jotta päiväkirjaan saan muutakin sisältöä kuin hiittiä hiitin perään.

3. Hevosen voi uudelleenkouluttaa kerran: ravurista tai laukkurista saa tehdä ratsun. Tämän jälkeen paluuta entiseen ei enää ole. TÄMÄ se vasta minua kummastuttaakin. Harvoin se virtuaaliheppa ammattia vaihtaa kahdesti, mutta mikä ihmeen auktoriteetti JAOS on sitä kiertämään? Sitä paitsi, kuka tätä valvoo, tai pystyisi valvomaan? Ja esim YLA'ssa saa samat pisteet kisasta kuin kisasta, oli ammatti vaihtunut tai ei, eikä hevosta takautuvasti voida kuitenkaan listalta poistaa. Jos joku haluaisi vaihtaa hepan ammattia vaikka vuoroviikoin, kenen takamusta se kutittaa?

4. a) Valmiit luokkarajoitukset närästävät minua. Luokat ja lähdöt ovat aina rajattomia, ja raveissa tietenkin jaetaan osallistujat sopiviin ryhmiin. Olen EHDOTTOMASTI rajattomien kisojen kannalla ratsulajeissa, mutta raveissa se ihan totta tuo lisätyötä. Sen lisäksi, että arvo-nappia on painettava useampaan kertaan, on enemmän listoja, joiden ajat on muutettava osittain realistisempaan suuntaan.
b) Ratsukisa kuin ratsukisa, henkilö saa tuoda rajattomasti ratsuja per luokka - KIVAA. MUTTA. Ravihevosiakin saa tuoda aina sen 10 kappaletta. 10 ravuria per lähtö vaikka kolmelta osallistujalta = vähintään 3 lähtöä heti. Jos jokainen toisi sen 3 hevosta, selvittäisiin yhdellä lähdöllä. Ja silti pitäisi olla mahdollisuus järjestää joskus rajattomia / kymmenen hevosen rajauksella, esim. peitsareille. Tai ihan muuten vain.

5. (Tämä on paskimmasta päästä.) LJ'n sukuluokitukset eivät päde Heillä. Heille tulee Oma Sukuluokitussysteemi, kun aika on kypsä. Suoraan sanoen vituttaa: muilta oisin laukat menisivät tosi hyvin yhteen LJ'n (ja ulkomaisten laukkatsydeemien) kanssa. Mutta ei. Pienellä jutulla on pitänyt pilata tämäkin, enkä keksi tälle v-mäiselle källille mitään järkevää perustelua. Pitää muistaa kysyä joltain, joka tietää, että jos vanhemmat kisaavat tuolla G1-voitot, lasketaanko SE LJ'n sukuluokitukseen, vaikka nuo eivät laske LJ'n G1-voittoja omaan sukuluokitukseensa.
- Ja tätä kompensoi minun oma v-mäisyyteni. Minun laukkurini, jos joskus kuolleista heräävät, noudattavat just ja tasan LJ'n sukuluokituksia ja kilpailevat myös noissa kisoissa, jos noita silloin vielä on. Eikä kukaan voi estää minua, jotkut voivat vain boikotoida myymiäni varsoja, jos liikaa närästää. Ja silloin pidän ne itse - laukkureita yksi ihminen jaksaa omistaa määrättömästi. HAH.

6. Se yksittäinen seikka, joka ei liity sääntöjen sisältöjen paskuuteen: SÄÄNNÖT eivät ole säännöt-sivulla. Sääntöjä on ripoteltu sinne tänne: säännöt-sivulle, osallistumisohjeisiin, kutsuihin, tittelit-sivuille, foorumien eri alueiden alaotsikoihin, kutsun rakentamisen ohieisiin... ... ...


Kuinka rankasti tahansa kitisen VK'n sääntöjen surkeudesta, olen edelleen sitä mieltä, että on MAINIOTA, kun kuka tahansa perustaa mitä tahansa, jos asialla on vain jotain järkeä. Ja järkeähän tässä on. Ja sitä paitsi VK on uusi asia, tottakai sitä hiotaan jatkossa varmasti parempaan suuntaan. Antakaa sille tilaisuus! Ei se yksin pyöri, vaan se tarvitsee jäseniä toimiakseen.

Ei kommentteja: