20131209

Zurückissa on järjestetty kisoja jo vuodesta 2008

2008 perustin Zurückin ja aloin järjestää kisoja siellä. Aluksi järjestelin muuallakin: koulukisat nykyään haudan partaalla keikkuvassa Visualizmissa ja helpommat este- ja koululuokat Erkinheimoissa ja sitä ennen Joushou Gaidoussa. Ravit tietenkin ovat Crimsonin alaa, aluksi myös Erkinheimojen, mutta ei enää. Villejä kisoja järjestettiin joskus Visualizmissa ja sitä ennen Joushou Gaidoussa sekä sen edeltäjissä, Kisatalli Mishassa, The Finalissa ja muissa vanhoissa talleissani ihan harrastukseni alusta lähtien. Vain Zurückissa olen jaksanut pitää järjestelmällisesti kirjaa noista huimista kisamääristä - mikä todella on sääli, sillä aktiivisuus myös kisanjärjestäjänä nostaa minusta tallin arvoa.

Aionkin julistaa nyt vuoden 2013 lopun ja 2014 alun projektikseni itselleni kerätä ylös mahdollisimman paljon Crimsonissa ja Erkinheimoissa järjestettyjä raveja. Kaikkia en saa enää käsiini ihan siitäkin syystä, että foorumi, jolla jossain vaiheessa ravit pidin, katosi mystisesti jo jokin aika sitten. R-Coren kaikki laukat on pidetty foorumilla, ja kaikki on kadotettu. Jos nostan laukkatallini vielä suosta, johon se on uponnut, en aio pitää kirjaa järjestetyistä laukoista ollenkaan.

WRJ'n alaiset kisat on tarkoitus siirtää Brisesille - mutta saa nyt nähdä. Pidän siitä, että Zurück tunnetaan aktiivisena kisatallina, ja lajivalikoimakin voisi olla muuta kuin esteitä ja koulua iänikuisesti.

Mutta, nyt on aika taas ylpeillä niillä Zurückin mahtavilla kisasaavutuksilla! Tässä ovat tilastot, jotka laskin kasaan päivitettyäni kilpailusivun piiiiitkän tauon jälkeen:
2013: 152 kilpailua (määrä saattaa nousta: onhan tässä päiviä vielä jäljellä!)
2012: 62 kilpailua
2011: 8 kilpailua, poikkeuksellisesti kaikki villejä, VRL'n tauko
2010: 8 kilpailua
2009: 97 kilpailua
2008: 53 kilpailua

(Tarkemmat tiedot http://www.veritiara.org/zur/vk.html)

Huomautan, etteivät tässä ole kaikki Zurückin kisat, vaan vain ne, jotka olen löytänyt. Osa kutsuista mojuu teillä tietymättömillä, sellaisilla websin osoitteilla, joita en edes muista enää.


Ylivoimaisesti eniten olen järjestänyt estekisoja. Seurakisoja olen pitänyt vain häviävän pienen määrän (esim 2013 vain neljät) seuralleni AVR'lle. Aluksi seurakisat olivat aina avoimia myös BelRalle, entiselle seuralleni, josta pidin kovasti, mutta sitten sellainen tuli mahdottomaksi.

Vaikka kisamäärät eivät ole koskaan olleet niin mahtavia kuin tänä vuonna, oikeastaan olin ahkerampi ennen. 2008-2011 kisat nimittäin olivat yleensä yksittäisiä kutsuja kaikki - ja yleensä osallistujamäärä oli rajaton. Sellaisissa on ehdottomasti suurempi työ VIPpeineen ja kaikkineen, kun taas nämä nykyiset laiskurikisat, max 30os/lka, saa arvottua kahden päivän kuluttua kutsujen julkaisemisesta.

Suuret olivat puheeni, kun rajattomat kisat VRL'n tauon jälkeen kiellettiin. Uhosin kiertäväni sääntöä, ja kiersinkin aluksi: pidin tuplaluokkia, 100os/lka, ja vain toiseen tuplista sai osallistua. Sitten kun ensimmäinen täyttyi, alettiin vasta täyttää toista, ja kahtasataa ei koskaan ilmoittaudu tavallisiin kisoihin. :) Kokeilin kuitenkin rajoituksellisia, ja niin se mieli muuttui: on hauskaa olla laiska. Rajoittamalla 30os/lka, tai edes 50os/lka, saa todennäköisesti edes osan luokista täyteen ennen VIPiä, ja kun se VIP koittaa, ei tuloksia ole niin kauheasti arvottavana. Pidin kuitenkin enemmän itsestäni silloin, kun kantani oli kunniallisempi: kaikkien täytyy mahtua mukaan.

Olin laiskempi tai en, olen ylpeä saavutuksistani. Ainakin Dark Side Trakehnersin bill järjestää huomattavasti ahkerammin kisoja, kuin minä, mutta ei pidä vertailla itseään aina muihin. Minulle tällainen aktiivisuus on loistava saavutus! Zurück on kyllä hevosieni koti ja pieni siittola, mutta ensisijaisesti se on alusta asti ollut kisatalli.

Mikä olisi sitten sopiva tavoite vuodelle 2014? Se riippuu kiireistäni ja VRL'n alaisten jaosten epävarmasta, epävakaasta, ailahtelevasta, satunnaisesta olemassaolosta. Jos luoja suo, niin eiköhän meillä ainakin sata kisaa mene rikki. :)

Ei kommentteja: