20110819

Virtuaalimestari 2011 on Erkinheimoista, 190811

Minun hevosillani on voittoputki päällä, sen voin sanoa. Virtuaalimestaruus juostiin (juostaan) Pirunmarjassa 210811. Karsintoihin meiltä lähti neljä ravuria: suomenhevoset Egokulissi ja Sikahertta (Joulun Suomalainen 2010 -voittaja), sekä lämminveriset Derek Demo (Demon Trottersin kasvatti) ja Funky Monkey.

Lämminveristen lähdössä Derek Demo aloitti komeasti. Se ei ihan ennätystään hiponut, mutta kuskina toiminut Miro (evm) kehui, että ori meni eikä meinannut. Se tuntui kuulemma oikein heittäytyvän valjaitaan vasten ja juoksevan kiskoen kärryparkoja sellaisella voimalla ja vimmalla, että ihme kun pyörät pystyivät rullaamaan niin äkäisesti. Minä ohjastin tasaista uraa tehneen 5-vuotiaan Funky Monkeynkin komeasti finaalipaikoille, mutta sen juoksu oli ihan normaalia tasoa ja se olisi kyllä varmasti pystynyt parempaankin.

Lämminveristen finaalissa väsynyt Derek Demo antoi taas palaa. Edellisestä voimannäytteestä vieläkin väsyneenä se jaksoi aloittaa ihan yhtä komeasti kuin karsinnoissakin, mutta loppumatkassa sen vauhti hyytyi hieman ja se päästi kaksi valjakkoa edelleen. Derek Demo sijoittui neljänneksi, ja se on todella hieno saavutus viisivuotiaalta, erittäin lupaavalta oriltamme. Funky Monkey taas oli kohtuuttoman väsynyt jo edellisestä lähdöstä ja teki suoraan sanoen nolon juoksun. Minua kuskina ja valmentajana otti ihan kohtuuttomasti nuppiin Funky Monkeyn hävettävä nyhverrys, mutta tunteet lientyivät aika lailla, kun ori tuli pari päivää myöhemmin lievästi sairaaksi. Se oli joutunut yrittämään puolikuntoisena, ja jos olisin tiennyt kytevästä heppanuhasta etukäteen, en olisi vienyt sitä kilpailuihin ja rasittanut noin paljon.

Suokkien karsinnassa Miro ei saanut Sikaherttaan oikein yhteyttä, ja tamma tippuikin pois finaalista. Egokulissi sen sijaan juoksi paremmin kuin koko vuonna. Se ei ole päässyt lähellekään omaa ennätystään viimeaikoina, ja kuukauden tehotreenin ja kunnon loman jälkeen se jaksoi taas. Oli ihanaa ohjastaa sitä hevosta. Se painoi korvansa luimuun ja juoksi niin sinnikkäästi, että näytti etenevän matalana kuin hiipivä kissa pikakelauksessa. Egokulissi kiri kolmannelle sijalle ja kun finaalipaikka oli taskussa, koko hevonen räjähti käsiin. Ori ei ole ikinä ennen yrittänyt tehdä pahaa meille, jotka olemme todistaneet sille olevamme sen laumanjohtajia, mutta kun otin sitä päästä kiinni, se yritti ensin purra ja sitten kävellä takajaloillaan pois. Kun kumpikaan ei onnistunut, se suivaantui, pukitteli ja riehui. Ajattelin, ettei sitä voisikaan päästää finaaliin, mutta Miro tuumasi, että kyllä se pysyy hallinnassa kärryiltä käsin.

Niin se pysyikin. Jokin vain napsahti ensimmäisen sekunnin aikana, kun ajoin Egokulissia. En koskaan päästä hevosta juoksemaan oikeasti lujaa alkumatkasta, mutta nyt tuntui, että niin pitää tehdä. Egokulissi moukaroi maata kavioillaan korvat luimussa ja suupielet kireinä, ja viiletti johtopaikalle. Kun hölskäytin ohjia vielä, orista irtosi vielä vähän enemmän. Johdimme komeasti, mutta koska kaikki oli laitettu jo peliin, loppukiriin Egokulissista ei ollut. Muut saavuttivat meitä roimasti loppusuoralla, mutta olimme liian kaukana ja veimme voiton.

***

Tarjolla jalostukseen kahdelle tammalle virtuaalimestari 2010,
Egokulissi!

Ei kommentteja: