20110821

Oresamaluonteet - infopaketti, 210811

Jos omistat tai ostat oresamaluonnetta, jos haaveilet tai suunnittelet sellaisen hommaamista, jos ostamallasi ponilla on oresamaluonne, lue tämä.

1. En koskaan vaadi muuta kuin copymerkinnät.
Tämä tarkoittaa, että jos myyjä suostuu antamaan hevosensa oresamaluonteen ostajalle hepan mukana, saat ottaa sen vastaan. Samoin jokaisella oresamaluonteen ostaneella tai saaneella on täydet oikeudet myydä luonne eteenpäin millä tahansa hinnalla tai antaa se pois ilmaiseksi. Luonteen kulloinenkin omistaja voi myös monistaa luonteen käyttöön vaikka kahdelletoista hevoselleen, jos niin tahtoo. On kivaa, että ilmoittelette luonteen omistajanvaihdoksista ja kysytte lupia, mutta jos ette tahdo, teidän ei tarvitse.

2. Copymerkinnät pitää säilyttää.
Ainoa vaatimukseni, joka yleensä toteutuukin. Vanhimpien luonteiden copymerkinnät ovat (c) NEOvisual + linkki neovisual@veritiara.org, ja halutessaan ne saa muuttaa muotoon (c) Oresama + linkki neovisual@veritiara.org. Satunnaisesti luonteet on myös merkitty numeroin, esim (C) Oresama0811, ja niillä numeroilla on ihan oikeasti merkitys. En säilytä kaikkia luonteitani, ja näiden satunnaisten numeroiden perusteella jäljitän tiettyjä rajapyykkejä kirjoittelussani. Niitä ei saa poistaa. Copyjen maililinkkeineen tulee myös säilyä myytäessä tai annettaessa luonteita, vaikka ne kiertäisivät tuhannella omistajalla.

3. Sinulla ei ole mitään informointivelvollisuuksia.
Rakastan selata luonteitani, ja siksi keräänkin oresamaluonteiden kulloistenkin sijaintien osoitteet yleensä tiedostoon. On superkivaa, kun osoitteista ilmoitetaan, mutta en ikinä vaadi ilmoittelua keneltäkään jälkikäteen. Jos olet luonteen saanut näyttämättä hevosen linkkiä, hyvä jos ilmoitat linkin, mutta ei ole pakko, ellei jaksa tai halua.

Ei kommentteja: