20120426

Mix&match: piirretty- ja valokuvalliset hevoset

EJ: tamma, jolla piirrettyä sukua 2 polvea
EJ: 1-p sh-o: "Muute ihana mut harmi et piirretty kuva."
EJ: 1-p piirretty sh: "En haluu sekottaa kuvallisia."

En ole koskaan tajunnut, miksei piirrettykuvallisella voisi astuttaa valokuvallista hevosta, tai toisin päin. Aika moni kuitenkin on ehdottomasti sitä mieltä, ettei voi.

Toisaalta vahva mielipiteeni on se, ettei esteholstilla astuteta kouluholstia, vaikka sukujen tilanne on tosi sairas. Jotenkin tuntuu, että tämä tiukka painotusasia on jotenkin sama kuin kuva-asia. MIKSEI voi sekoittaa? Joku voi sekoittaa hevosia, joilla on eri painotuslaji. Joku voi, jos on erilaiset kuvat.

Minulla on piirretty- ja valokuvallisia hevosia samoissa talleissa, ja sekoittelen sukuja koko ajan. Valokuvia on hieman enemmän siitä syystä, että joudun JOKA TAPAUKSESSA ostamaan kuvat (en ole mestaripiirtäjä ja meilläpäin on vain suokkeja ja lämpöisiä valokuvattavana) ja jotenkin pidän valokuvista hitusen enemmän. Tästä ilmeisestä syystä minulla ei ole ollut myöskään piirrettyä tallia... ...paitsi nyt.

Länkkäripainttini ovat piirrettyjä. Syy: näen paintit persoonallisempina kaikin puolin kuin perus kouluratsut. Niiden sukuselvityksiäkin on ihana kirjoittaa, koska ne ovat OIKEASTI tosi mielenkiintoisia ja monipuolisia evm-heppoja täynnä. Ja koska hepoilla ihan tosi on persoona, haluan niille persoonallisia kuvia eri tilanteista. Kaikilla on toki rakenne, koska pidän rakennekuvista. Kaikilla on myös pääkuva, muttei mikään peruspose. Joku syö pääkuvassaan, joku vetää ilmeellä jne. Sitten on tilannekuvia. Miljoona. Ainakin yksi per koni.

Ja minä piirrän itse painttini. Uskomatonta. Ne eivät todellakaan ole lähellekään niin hienoja kuin haluaisin, mutta jotenkin taas pidän hepoista enemmän myös itsetehtyjen kuvien takia. Hmh.

Vaikka painttini ovat piirrosheppoja, jalostukseen tarjottavat orit astuvat yhä vieläkin valokuvallisia tammoja. Myyn varsoja valokuvakoteihin ihan yhtä auliisti kuin piirroskoteihin. Kuva ei vaikuta mitenkään. Ei oikeasti mitenkään.

Ei kommentteja: