20120525

Heppasivujen tekeminen aina tyssää

Ensin sitä herää aamulla into piukassa. Jee vapaapäivä. Jee virtuaalihevosia pitkästä aikaa. Sitten sitä istuu koneelle, viimeistelee eilen kesken jääneet sivut, rekisteröi kaksi hevosta ja ryhtyy tekemään sitä, mitä koko tuon ajan odotti. Rakentamaan sivuja. Laittaa perustiedot ja sitten ryhtyy etsimään oikean väristä, sukupuolista ja oloista kuvaa puokkien kansiosta. Sellaista kuvaa ei tietenkään ole valmiina ja masentaa jo valmiiksi ryhtyä selailemaan läpi farmien sivuja ja pahimmassa tapauksessa pyytelemään ja odottelemaan lupia, ellei sellaisia ole jo. Ja sitten ei huvita enää tehdä mitään muutakaan. Avaa bloggerin ja kirjoittaa aiheesta.

Mikä siinä sivunrakennuksessa on? Se on NIIN tylsää, että ensimmäisen pienen ongelman kohdatessaan tekee mieli heittää hanskat tiskiin ja lähteä ulos lueskelemaan jotain romaania. Mutta ei sen pitäisi olla niin tylsää. Tasaista ja haukotuttavaa sivuissahan ovat vain perustiedot, kisakalenteri ja jälkeläislista. Samaa kuvaa ei tarvitse lisätä kahdesti sivuilleen, ja luonteen ja sukuselvityksen kirjoittaminen on minusta erilaista joka kerta.

Luulenkin, että minun kohdallani masentaa yksinkertaisesti katsoa kulissien taakse. Nähdä se uml-sotku, josta raastaa etsiä sivuilta havaittu kirjoitusvirhe. Muistaa laittaa br-tagi. Ihan perusjuttuja, jotka saavat tekstin näyttämään visuaalisesti sellaiselta helvetiltä, että on ihanaa lopettaa muokkaaminen ja vähän äkkiä. Kirjassa Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroe teksti on niin normaalia... Ja ulkona paistaa aurinko...

En tietenkään kirjoita suoraan sivuille ja umlitkin lisään muistion korvaa-toiminnolla, mutta silti. Br-taginhan laitan suoraan, ja se masentaa minua ihan riittävästi.

No mutta nyt etsin ainakin kuvan ja kirjoitan luonteen. :) Teinhän eilen jo pari heppasivua valmiiksi.

Ei kommentteja: