20130212

Tarinakisat ja tarinoiden aiheet

Ihan oikeasti: saan kirjoitettua tarinan vaikka kahvinpuruista. Mutta silti ihmettelen, miksi tarinakilpailuiden tarinoiden aiheet ovat niiiiiiin tylsiä. Ja muutakin motkottamista minulla on.

1. Matkalla kisapaikalle eksyt / auto hajoaa / tie on tukossa / jotain vastaavaa.
Aihehan ei ole huono sinänsä, mutta kun harrastukseni aikana olen osallistunut KYMMENIIN tarinakisoihin ja kirjoittanut yhdeksän kertaa kymmenestä vähintään yhden tällaisen tarinan per kisa. Ja kun en ole kirjoittanut, yleensä tällainen on kuitenkin ollut aiheena, lähes aina pikkuluokissa.

2. Tallipihassa sinua tervehtii tallin koira/kissa/muroja syövä kameli.
Joo joo joo, jokaisen tallin maskottihan on ai-nut-laa-tui-nen. Paitsi että ei ole. Joka Mirri ja Maisa on ihan samanlainen sosiaalinen ja kiltti, ja jos ei ole, siitä ei pyydetä kirjoittamaan tarinaa. En pidä tallielukkatarinoista, oli tarkka aihe mikä tahansa. Ihan sama likaako se valkoiset kouluratsastuspöksyni ja minun pitää selitellä tuomarille vai pitääkö sitä vain silittää. Entä jos on paha virtuaalinen astma ja allergia? :D

3. Kaikki tuomarille selittelemiset.
En koskaan selittäisi. En IRL, koska en kehtaisi, enkä AINAKAAN URL, koska huomenna on kisat, joissa ei tarvi selitellä.

(4. Ei aihetta ollenkaan: kirjoita kisasuorituksestasi
TÄMÄ ON LÄHES YHTÄ KAMALA KUIN KISAMATKA! Ei aiheen puolesta taaskaan, vaan sen että tästä pitää kirjoittaa NIIN usein.)

Tässä kolme suurinta inhokkiani. Mutta kisanjärjestäjä = luokan keksijä ei juuri koskaan joudu kirjoittaa kakoista aiheistaan.

Sitten luokkien peruminen. Joo, tiedän että on vähän keljua järjestää yhden ihmisen luokkia, mutta ei kai sitä ole vielä kielletty? Tarinakisoihin osallistuminen vaatii kuitenkin vähän enemmän kuin normaaleihin osallistuminen. Ja vielä kun luokat ovat heC-A ja omat hevoset menevät vaA-GP... Ja se kun osallistujalistaa ei voi näyttää. Osallistuisin nykyäänkin herkemmin jos tietäisin etten joudu kisaamaan itseäni vastaan. Normaaleissa kisoissa osallistujalistan puuttuminen ei haittaa yhtään.

Viimeiseksi ihan sikamyöhäiset deadlinet. Ihminen ehtii kirjoittaa lyhyen tarinan TOSI nopeasti, jos vain haluaa. (JA jos aihe on edes OK.) Jos VIPiin on kymmenen viikkoa, sitä tulee ajateltua, että no kyllä minä ehdin, ja unohtaa koko kisan. Jos VIP on kahden päivän päästä tai kahden tunnin päästä, kukaan potentiaalinen osallistuja ei lykkää myöhemmäksi, vaan osallistuu saman tien eikä unohda.

-------

BONUS: Laatuarvosteluista ruikutusta MYÖS TÄHÄN!!!!!!
Ihmiset eivät osallistu tarinakisoihin -> LAATIKSISSA yritettiin auttaa asiaa antamalla pisteitä tarinoista.
Saman pistemäärän saa kymmenellä alle 10s kestävällä osallistumisella normaaliin kisaan -> pisteiden takia ei kannata osallistua tunnin tarinakisaan
Laatuarvostelut eivät vastaa nostamalla pisteitään (paitsi TYH muistaakseni joskus hamaassa menneisyydessä): "tarinoita kirjoitellaan omaksi ilokseen" -> harva kirjoittaa tarinoita omaksi ilokseen, koska omaksi iloksi osallistutaan laatiksiin, joista omaksi iloksi saatavat pisteet eivät kannusta omaksi iloksi tarinointia.

Vielä osta irto-EXTRA ja lue eteenpäin:
Oresama paljastaa:
"En ole koskaan kirjoittanut mitään omaksi ilokseni!"
Onko joku muu?

Ei kommentteja: