20101020

Nyt riitti, nyt niin riitti! 201010
Nyt kun aloitettiin, niin mikäs siinä. Tapoin aiemman ykkösrotuni edustajat, kuten hetki sitten kerroinkin. Eihän se siihen jäänyt - vähän Oresaman tyylistä. Kun tehdään, tehdään sitten kunnolla. Kun hankkiudutaan eroon virtuaalihevosista, hankkiudutaan sitten kunnolla.

Aloin miettiä, mitä IHMETTÄ minä teen ban-eillä. Kun kasvattisivua tutkii, huomaa heti koko työni valuneen hukkaan. Se on kismittänyt minua jo vuodesta 2006, ja nyt, nyt, nyt räjähdin. Se on siinä, se on niin siinä, nyt niin riitti! Kaikki koukkuun, kaikki pois, ei kiinnosta.

Rakkaudesta rotuun jätin pakasteita kahdesta parhaasta orista: YLA2-palkitusta Bakabakashiista ja sen melkein yhtä hienosta pojasta, Kisô G'sta. Molemmat pojat löytää hevossivun kautta klikattavalta in memoriam -sivulta. Ihastelkaa, kadehtikaa, tai jotain.

Vielä yksi suokki kohtaa kuoleman, kunhan jaksan ensin päivittää sen kisakalenterin vielä kerran. Parissa päivässä JG menetti kivasti yksitoista hevosta rajan taa ja kolme laitettiin myyntiin. Ja lisää teurastrusta on luvassa: pari puoliveristä kisataan laatiskuntoon ja julmasti painetaan piikki persuksiin.

Tämä ei merkitse lopettamista, vaan keskittymistä ja erikoistumista. Olen antanut kaikkeni parille rodulle. Toisen kohdalla se on oikeasti ollut saavutus. Toisen kohdalla se ei ole riittänyt. On aika siirtyä eteenpäin eikä jumittaa taas uudestaan kuutta vuotta näiden kanssa. Tajusin juuri, että minä todella aloitin tanskalaisten kanssa 2004 ja ban-eit tulivat kuvioihin 2006.

Mitä jää jäljelle?
- Ratsusuokit
- Ravisuokit
- Amerikanravurit
- Xx-laukkurit
- Muutama xx-ratsu
- Kouluholsteinerit
- Koulutrakehnerit
- Estehannoverit
- Muutama muunrotuinen harrastekopukka

***

Miltä näyttävät muutoksia kokeneet tallit nykyään?

Joushou Gaidou:
- 8 puoliveristä: 30+6t (ei laskettu myytäviä)

- 19 suokkia: 9o+10t
- 1 fri-r
- 1 she-o
- 1 ox-o

Zurück
- 5 hannoveristä (30+2t)
- 1 trak-o (ja 1 tuontitamma vailla sivuja)
- 1 xx-o

***

Oresama elää siis uudistusten aikaa - ja hyvä niin. Olen junnannut paikoillani ihan liian kauan.

Ei kommentteja: