20101003

Suokkimietintää 031010

Ratsusuomenhevoset. Siinä on sekä ihailuni että inhoni kohde. Olen toitottanut jo iät ajat, että suomenhevoset ovat ravihevosia ja sillä siisti, mutta eipä niin monipuolista rotua voi kärryihinkään sitoa. Olen tahtonut viedä eteenpäin 2-polvisia ratsusuokkeja jo kauan, mutta sitä vastaan taistelee haluni luoda uutta. Tahtoisin ihan omia, lyhyitä linjoja taas! Muut saisivat viedä ne neljännestä polvesta eteenpäin, jos tahtoisivat.

Ratkaisu on löytynyt jo kauan sitten. Omaa linjaa 2-polvisiin asti, ja siinä vaiheessa sotketaan mukaan muita hevosia. En vain ole saanut aikaiseksi toteuttaa hienoa suunnitelmaani käytännössä. Minulla on ollut lähinnä vain ravisuokkeja.

Nyt siihen on tulossa muutos. Ratsusuokit, esitelkää itsenne!
evm-sukuiset
o Henkisoturi
t Mielikuvituksen Tuote, tuotiin tänään, varsoo pian

1-polviset muualta
o Pirtin Jaska

2-polviset muualta
o Mörkövaaran Leijonaraita, ERJ-II, SLA-II
o Mörkövaaran Partajehu
t Serenin Staffimiehetär
t Meren Karkkinääri

Ai miten niin tulossa muutos? Noitahan on kuusi, ja se on säälittävä määrä, jos pitäisi kasvattaa yhtään mitään! No lapset, ei hätää! Sanoin tulossa, ei tullut muutos. Minulla on kilpailutuksessa jo sellaisia heppoja, joita ei ole vielä netissä. Paitsi yksi pieni, joka syntyy vasta 20. tätä kuuta.

Evm-sukuiset suunnitteilla:
o Monsieur Koivuniemi
o Erkinheimon Toteemihevari
o Erkinheimon Kristallijumala
t Äipän Anarkisti
t Kukka Nimeltää Tähti
t Erkinheimon Aavetyttö

1-polviset:
o Erkinheimön Mösiöö Seppo (Monsieur Koivuniemi x Äipän Anarkisti)
o Erkinheimon Karkulaisromeo (Toteemihevari x Kukka Nimeltään Tähti)
t Erkinheimon Krokotiilinkyynel (Henkisoturi x Mielikuvituksen Tuote)
t Erkinheimon Elävä Nukke (Kristallijumala x Aavetyttö)

2-polviset:
o Erkinheimon Rosvopäällikkö (Mösiöö Seppo x Krokotiilinkyynel)
t Erkinheimon Nukkelapsi (Karkulaisromeo x Elävä Nukke)

3-polviset:
o Erkinheimon Pääjehu (Mörkövaaran Partajehu x Serenin Staffimiehetär)

*

Hevoseni tarvitsevat jonkin aikaa kasvaakseen aikuisiksi, ja tässä on periaatteessa kaksi sukupolvea suvullisia hevosia tästä eteenpäin katsottuna. Arvioin aikaa tähän pisteeseen pääsemiseksi kuluvan puoli vuotta. Sen aikaan ehdin tuoda myös lisää hevosia siihen tahtiin, kuin jaksan kirjoitella niille tekstejä ja kilpailuttaa niitä. Mutta eikös tämä aika lailla hyvältä jo kuulosta?

Tähän ei olla ollenkaan mietitty suokkiravureita, ja niillä on kokonaan omat kuvionsa. Aloitin niiden kanssa uudelleen vasta, ja nyt olen noin kuukausi sitten päässyt vaiheeseen ensimmäisen sukupolven suvulliset hevoset. Meille on syntynyt jo Erkinheimon Egoisti ja Erkinheimon Pihlajakyyhky, ja tuontihevosvahvistuksena keksin päästäni sellaisen tamman, kuin Prinsessan Pikkusisko.

So let's see! Erkinheimon Krokotiilinkyyneleen sivut tulevat tänään tai ensiviikon alkupäivinä, ja se syntyy 201010.

Ei kommentteja: