20101016

Uudelleenkoulutusta ja luopumista 161010

Ja heipä hei taas kaikki uudet ja vanhat ystäväisemme. Tällä kertaa turinoidaan sellaisesta asiasa, kuin laukkureiden muuttaminen ratsuiksi. Se on homma, jota vihaan. Oikeasti ei niistä saisi mitään huipputason kouluratsuja, mutta nyt hitto vie saa: tämä on virtuaalimaailma, ja jokaisen hevosen on oltava hyödyllinen. Jos ei hevosistani ole hyötyä laukkaradalla, niistä on aina hyätyä ratsujalostuksessa, ja se edellyttää kovia tuloksia. Ja ratsuhan pärjää AINA, jos sen vain viitsii kilpailla loppuun asti.

R-Coresta muuttaa kaksi heppaa Visualizmiin. Kumpikin on epäonnistunut laukkuri. Ori on Black Tango, jonka varalle minulla OLI suuria suunnitelmia. Tamma taas on Radical Showtime, ensimmäinen oikea laukkuritammani. Sanomattakin on selvää, että varsinkin jälkimmäisen jättäminen pois radalta on todella sydäntäriipivä toimenpide. Toivoin niin kovasti sen pärjäävän - mutta laukkamaailmassa ei auta sitä allowancea hinkata kymmentä kertaa. Kumpikin on jo ilmoitettu vielä yhteen lähtöön ja muutama lähtö on merkkaamatta, mutta sitten kaikki on ohi näiden osalta.

Uusi elämä koittaa kouluratsuna. Tammaa ei huvittaisi edes siirtää, tekisi mieli tappaa, mutta eihän kukaan terve ihminen heitä hukkaan noin nättiä nimeä. Ori on ihan kiva ratsunakin.

***

Toinen uutinen koskee tanskalaisia puoliverisiä. Jokainen on ihan varmasti huomannut, että minua ei yksinkertaisesti huvita. Tänään löin lukkoon raskaan päätöksen. Se on loppu. Ohi. Finito. Over. Pidän eläkeläistamma Agata Jewelin, sen hurmaavan pojan jonka nimi on Señor Sweden G, tilausvarsan nimeltään The 1st Kavki Boi of TWB, sekä oman tuontineitini Sleep Deep G'n. En kasvata enää tanskanpuoliverisiä. Tänään on nyt sitten virallisesti ohi se, mikä on ollut käytännössä ohi jo kauan. Minun vuonna 2004 alkanut taipaleeni tanskalaisten puoliveristen kanssa on kuljettu loppuun.

Myyntiin tulee monia hienoja hevosia, mutta Cherryä ja Tiinaa rakastan niin paljon, että annan niiden kuolla mielummin kuin näen ne jollakulla muulla. Lienen paha ihminen, mutta en tahdo enää pitää niitä, mutta en myöskään VOI katsoa ketään muuta esim kilpailemassa sillä. Jos Cherrystä tahtoo varsan, kannattaa pyytää sellaista NYT, koska en herätä hevosiani kuolleista kovin heppoisista syistä. Tiina elää vielä jonkin aikaa eläkkeellä.

Myynnissä ei siis ole kuin jämäpaloja, mutta nekin ovat helmiä:
Agony 13th
Haf Ur Own Way G
Hey-Hello Señora G
Kaikille kaikki tekstit mukaan.

Tarjouksia saa tehdä alle tai myöhemmin ht.netin foorumille. Tärkeintä on pysyvä koti, mutta olisi mukavaa jos hevoset pääsisivät vielä jatkamaan sukuaan. Myös omia hevosiani saa nyt käyttää siitokseen, ja pätevillä perusteilla tammojenkin varsat saa omien kasvattajanimiensä alle. Oresama kiittää ja kuittaa.

Ei kommentteja: