20110726

Virtuaalimaailman Chanelit ja Pradat, 260711

Anteeksi, että kirjoitan taas luonnepostauksen, mutta tämä uutinen on teidänkin kuultava:
Minulle tarjottiin tänään yhdestä luonteesta 67 muotoonlaittoa.

Koko aikana, jonka olen luonteita kirjoittanut, olen saanut takaisin vain yhden vastauksen, jossa sanottiin, että tee uusi. Tiedän, että useampi on toki halunnut sanoa niin, koska en minäkään voi aina onnistua, mutta silti noin on kiva sanoa. Kertoa, että olen toimittanut vuosikausien "ammatinharjoittamiseni" aikana yhden ainoan viallisen tuotteen. (Ja kaupannut muuten senkin eteenpäin ja tehnyt uuden tilalle. :D) Kuinka moni muu kauppias voi sanoa samaa?

Kenet muistat -topassa ht.netissä vähän aikaa sitten muutama muisti minut. Jollekin olin tehnyt luonteen, joku muisti tarinajutskista - ja yksi sanoi, että Oresama on brändännyt luonteensa...

Topieni otsikoissa mainitaan aina sana oresamaluonne, jos luonteita kauppaan. Harvoin laitan minkäänlaisia näyttöjä. Silti ihmiset tietävät, kuka minä olen, ja millä tavalla kirjoitan. Saan järkyttävät palkat luonteista, joiden tekemiseen menee vähintään 15 minuuttia (jos saan hevosesta heti mielikuvan) ja enintään 45 minuuttia (jos omistajan lyhyt kuvaus hevosesta on täysin hajanainen, ristiriitainen tai muuten vain hankala). Mutta hei - ei se ole aina ollut niin helppoa!

Arvatkaa, mitä tekisi mieli tehdä. Yllyttää joku muu aloittamaan topa siitä, että kenen nimen kukin muistaa ostettujen tai saatujen luonteiden perästä copymerkinnöistä. En tiedä, kirjoittaako Mörkövaaran Hawering luonteita myyntiin, mutta hän on tällä hetkellä ainoa, jonka muistan erityisesti luonteenkirjoittajana - itseni lisäksi. Jos maksaisin luonteista ja jos haluaisin muiden kirjoittamia, kysyisin häneltä. Tilausluonnetta ainakaan en uskaltaisi kysyä keneltäkään, koska jos tyypillä on mielikuvitusta, yleensä häellä ei ole kirjoitustaitoja. Tai toisin päin...

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Virtuaalimaailma on muuttunut, enkä usko, että sinusta olisi tullut brändi.

Totuus on se, että virtuaalimaailmassa ollaan _patalaiskoja_. Mitään ei osata tehdä itse, eikä jakseta tehdä itse. Mieti otsikkokauppaa tai layotkauppaa. Mieluummin maksetaan jostakin melko surkeastakin luonteesta maltaita kuin kirjoitetaan luonne itse. Valitettava tosiasia. Myin itse keväällä viisi luonnetta, ja sain tarjoukseksi muistaakseni 400-500 kisaa tai 50 sijoitusta. Joopa joo, hyvin realistista ja ennen kaikkea järkevää tarjota tuollainen palkka yhdestä luonteesta. Hävitin luonteet.

Ja tiedätkö, miksi sain tarjouksia? Ensimmäisessä tarjouksessani riitti, ettei siinä ollut kirjoitusvirheitä. Viime kerralla mainitsin opiskelevani journalistiikkaa. Se riitti. Se oli merkki, että olen täydellinen, vaikkei asia niin ole. Opiskelen kyllä oikeasti journalistiikkaa, mutta se ei ole tae kirjoitustaidosta.

Ihmiset maksavat kaikesta ihan hulluja summia. Kyse ei ole vain siitä, että meidät tiedettäisiin. Kunhan joku suostuu tekemään surkeat hommat (eli kirjoittamaan luonteen), ja jos hänen esittelytekstinsä on hyvä, niin tarjouksia tulee. Hyvänä esittelytekstinä näyttää kelpaavan teksti, jossa ei ole sataa virhettä.

Toki saatat olla brändi, en sitä kiistä, mutta veikkaan, että kyse on vain ihmisten laiskuudesta ja kirjallisten kykyjen katoamisesta. Helpompaa on laittaa muotoon juttuja tai kisata kuin kirjoittaa. Tutkimukset todistavat, etteivät nykynuoret osaa lukea tai kirjoittaa.

Mutta onnea, käytä muiden taitamattomuutta hyväksesi :D

Anonyymi kirjoitti...

Musta on aika surullista, että joku laittaa ennemmin lähes 70 kisaa muotoon kuin käyttää aivojaan ja kirjoittaa tekstinpätkän. Muotoonlaitto on pelkkää saman kaavan copypasteamista, kirjoittaessa kun taas pitäisi käyttää aivojaan edes ministi.

Mulla ei ole mitään sua tai sun luonnebisnestä vastaan, mutta mun mielestä virtuaalimaailma kaipaisi jonkun kirjoita omalle hevoselle itse luonne -kampanjan. Toimi sinä vaikka esimerkkinä? =)

Puoliksi Paprika kirjoitti...

Anonyymi, sen luonteen tahdon nähdä, josta sait 400-500 kisaa ja/tai 50 sijoitusta. :P Senkin tahtoisin kovasti nähdä, josta tuo summa olisi lievästi liioiteltu...

*

Anonyymi, miksi käyttäisin itse copypaste-etusormeani, kun käytän mielummin aivojani - ja kun moni muu tykkää käyttää enemmän etusormeaan? :) Oikeassakin elämässä toinen tekee toista ja toinen toista: minä teen pitsoja jotta saan rahaa, työnantaja maksaa rahaa jotta saa myytyä pitsaa. Tai sitten toinen esimerkki. Minä maalasin tänään talon seinää (/laitoin kisoja muotoon luonteesta), todellista putkiaivotyötä tein, mielummin kuin opettelin laittamaan paneeleita (/kirjoittamaan luonnetta), kun taas siskon mies (Oresama) laittoi niitä paneeleita (kirjoitti luonteita), koska osasi valmiiksi eikä tahtonut tehdä jatkuvaa toistoa maalipensselin kanssa (laittamalla kisoja muotoon).

Omatekemiä luonteita arvostetaan, ja se on hyvä: kirjoittamaan oppiminen on harrastuksen parhaita puolia. (Paras minusta.) Minä opettelin kirjoittamaan tekemällä tuhansia ja tuhansia luonteita, ja nyt saan palkaksi hyvän mielen ja lähes 70 kisaa per luonne. Minusta sekin on oikein. Ihminen saa palkkaa tai palkinnon, kun näkee vaivaa saadakseen sen. :)

Anonyymi kirjoitti...

"Senkin tahtoisin kovasti nähdä, josta tuo summa olisi lievästi liioiteltu"
En ihan tajunnut, mitä tarkoit.

Toki säilytin luonteen siis itselläni, mutta hävitin sen myynnistä. En tiedä, oliko tarjouksen tekijä tosissaan, tai tajusiko hän, miten hirveä vaiva noin monen kisan kisaamisesta/sijoittumisesta olisi.
Saattoihan se olla ihan provo. Nämä 10-vuotiaat suntuubi-tallilaiset ovat joskus todella surullisen innokkaita tekemään isoja tarjouksia ties mistä, mutta he eivät kuitenkaan palkkiota anna... Vaikka tietysti yleistän nyt.

Kuitenkin 100 kisaa tarjotaan usein lyhyistäkin luonteistani, mikä on naurettavaa. Onneksi lopetin tallien pidon jonkin aikaa sitten. Eipähän tarvitse enää miettiä tällaisia juttuja (:

Puoliksi Paprika kirjoitti...

Tarkoitin suomeksi sitä, että en usko, että sinulle on tarjottu 500 (tai edes 400) kisaa tekstistä. Provo voi toki olla tarjonnut, mutta realistiset tarjoukset huomaa. (Ja miksi kerskuisit selvän provon tarjoamisilla blogissani, ellet ole provo? :)) Jos joku tahtoo tekstisi noin paljon, hänellä on AINA kaveri, jonka kanssa hän käy kovan tarjouskilvan... ...ja kuka ryhtyisi kymmenen kisaa kerralla hintaa korottavan provon kanssa tarjouskilpaan, kun kyse on useammista sadoista kisoista / kymmenistä sijoituksista? Tämän postauksen luonteesta tarjouskilvassa korotettiin hintaa viisi kisaa kerrallaan, ja kun kisamäärä kohosi ja kohosi, niin lopulta vain yhtä kisaa kerrallaan. Esim ht.netin foorumilla (jossa kauppoja käydään) ei yksi topa riitä edes yhden luonteen huutokauppaan, jos kuudestakympistä ylöspäin kohotetaan yksi kisa kerrallaan viiteensataan asti: maksimimäärä viestejä yhdessä ketjussa on sata. Muilla foorumeilla toki viestimäärä on suurempi, mutta katselisiko joku oikea luonnekauppias yhtä topaansa viikkoja ja upittelisiko sitä pää punaisena, kun siitä tarjoiltaisiin yhtä kisaa kerrallaan? Lienee hitusen liioiteltua sellainen puhe. :)

Anonyymi kirjoitti...

Foorumeja on muutakin kuin hevostalli.net. Ja on myös yksityisempiä foorumeja. "Yksityisten" (ravi, laukka, valjakko, koulu jne) foorumien tilanne on esimerkiksi erilainen.

Mikä on selvä provo? Jos joku tarjoaa ihan asiallisesti jotakin, ja hänellä on asiallinen nimimerkki, ei se takaa sitä, että tekijä saa palkintonsa. Mailiosoitteeseen ei väkisin vastaa kukaan, kun sinne laittaa vaatimuksen takaisinmaksusta. Tallin sivut taas saattavat ollakin vain upea etusivu, ja hyvällä onnella sekin lay on varastattu muilta. Mistä sen heti tietää? Olen lukenut kymmenistä tällaisista tapauksista. Jopa eräälle jaoksen pitäjälle kävi kerran näin.

Kaikki eivät huutokauppaa luonteita, vaan lupaavat antaa luonteen, jos joku on valmis kisaamaan vaikkapa 60 kisaa. Se tarjous voi olla ensimmäinen viesti. Jos hyvä tarjous tulee heti, moni viheltää heti pelin poikki. Niin pääsee heti luonteesta/pohjiksesta/piirrustuksesta eroon, eikä tarvitse pää punaisena upitella viestiä. Jos saa heti sen, mitä tarvitsee, miksi pitäisi saada vielä 50 kisaa enemmän? Miksi pitäisi ehdoin tahdoin hyötyä muista ihmisistä?

Puoliksi Paprika kirjoitti...

Että mistäkö provon tunnistaa? Siitä käytöksestä. Siitä, että ei tarjoa normaalia hintaa, eli minulle viittäkymmentä kisaa - vaan että tarjoaa 500 kisaa, vaikka kukaan ei osaa kirjoittaa sen arvoisia luonteita. Ja jos osaa, niistä kilpaillaan jotta hinta saadaan noin suureksi.

Miksi pitäisi hyötyä muista? Siksi, että itse kisaan 25 kisaa nopeammin kuin kirjoitan luonteen. Siksi, että muut näkisivät yhtä paljon vaivaa kuin minä - ja jos joku on valmis tekemään vielä enemmän, hän haluaa luonteeni enemmän kuin se, joka tarjoaa 10 kisaa vähemmän. En ole hyväntekijä, en todellakaan. Miksi kirjoittaisin puoli tuntia luonnetta jonka saa ostettua 20 minuutin työllä? Miksi työnantajani maksaisi minulle palkaksi kaiken voiton, jonka saa? Siksi, ettei hän ole hyväntekijä, vaan pitää yritystään saadakseen voittoa.

Miksi yrittäisin nopeasti eroon luonteistani? Ne ovat ehdottomasti hyviä ja hienosti kirjoitettuja. Jos en saisi niistä vähintään neljääkymppiä tällä hetkellä, pitäisin ne tietenkin itse. Sydämestäni vihaan kirjoittamista, jos aihe ei vaihdu, ja luonteessahan se ei vaihdu vaikka niitä tekisi sata. Silloin meikäläisellä olisi yksi luonne enemmän omilla hevosillani - ja joku tekisi kilpailut tai muotoonlaitot myöhemmin seuraavaa luonnetta vastaan.

Ja sinähän et myy luonteita, etkä ilmeisesti osta ainakaan näin kalliita, joten väliäkö tuolla. :) Enhän minäkään möisi viidensadan arvoisia luonteita niin halvalla kuin 400 kisaa... ...enkä ostaisi luonnetta seitsemälläkymmenellä sijoituksella, kun tiedän, että saisin sen kahdellakymmenellä, jos saisin muutkin ajattelemaan, että ostoluonne on paha asia. :)

Toki foorumeitakin on muita - mutta kaikissa provot käyttäytyvät huutokaupoissa samalla tavalla: tarjoavat liikaa ja liian nopeasti.