20120322

Rakas päiväkirja, 220312

Oikeassa elämässä...

Arkiaskareitteni jälkeen, tänään poikkeuksellisesti jo kolmen maissa, avasin kuukauden vanhan läppärini ja ryhdyin majailemaan sen kanssa sohvan nurkassa nettijohdon päässä. Seuranani oli Saku-koira, kupillinen kylmää kahvia ja taustameluna telkkari.

Lähetin kaksi palkkaluonnetta mailitse ensimmäisenä. Tein tulokset (pahasti myöhässä...) taas yhteen KRJ-kutsuun, kun aikaa oli, ja siirryin sitten päivittämään kaikki laukkakutsuni. Olisi pitänyt vielä tehdä kahdet (nekin myöhästyneet) KRJ-tulokset, mutta en viitsinyt. Sen sijaan menin läpi kenttä- ja lännenratsujeni kisakalenterit, vilkaisin ht.netin kolme ensimmäistä sivua ja tulin tänne kirjoittamaan.

Seuraavaksi teen vielä ainakin yhdet KRJ'n alaiset tulokset.

***

Hämärässä virtuaalimaailmassa...

Heräsin aamulla kuuden maissa, ja puoli seitsemältä olin työhuoneessani puhelimessa. Soitin läpi joka ainoan tallini. Miten meni Red Reasonin kilpailu eilen? Joko Famous Neverheard on todettu kantavaksi? Mitä eläinlääkäri sanoi $ochial Riot Machinesta? Joko Meren Karkkinääri varsoi? Ovatko Crimson Ninji ja Crimson Marilyn varmasti kunnossa ensi kesän kisakautta varten? Onko joka tallilla kaikkea rehuista satulahuopien ja lääkekaappien sisällön kautta tietokoneiden virustorjuntaan?

Yhdeksältä ajoin Crimsoniin seuraamaan nuppuni, Crimson Carmencitan harjoitusta ja katsomaan itse Please-Pleasen kipeää jalkaa. Taputtelin ja harjasin Magic Sensen ihan vain huvin vuoksi, se kun on lempihevoseni, ja ikivanha. Magic Sense jäi hakaan, kun kaasutin noin tunnin päästä Erkinheimojen toimistohuonetta kohti.

Erkinheimoissa tapasin kaksi uutta hevosenhoitajaa, jotka tallimestari oli haastatellut ja valinnut. En pitänyt toisesta, mutta minun työhöni ei kuulu enää valita Erkinheimojen hevosenhoitajia. Tallissa oli aikamoinen vajaus. Neljä hevosta oli jo raveissa, neljää muuta pakattiin parhaillaan toiseen jättikuljetusautoon ihan toisia raveja varten. Kolme oria ja neljä tammaa olivat Ruotsin puolella. Vain eläkeläisori MW Punasilmä seisoi tallikäytävällä Erkinheimojen lasten harjattavana, ja sitä, suokkisuosikkiani, silitin. Erkinheimojen vanhin oli lähdössä kävelyttämään oria maastolenkille.

Puhelin soi. Erkinheimoissa asuva Egokulissi oli voittanut karsintalähtönsä, ja jäisi suosista asumaan Helsingin suuntaan vähäksi aikaa ennen päälähtöä. Kolmea muuta olisi ollut kalliimpaa siirtää kotiin kuin jättää Egokulissin kanssa muualle, joten nekin saivat jäädä. Lähdin autolla kotiin ja kohti työhuonetta. Matkalla puhuin Yorcan väen kanssa, ja sinne oli kuulemma syntynyt kaksi varsaa. Nimesin ne Mayan Reasoniksi ja Hey-Ho Jackiksi.

Kotona tein niitä paperihommia, joita tallit eivät hoida itsenäisesti. Soitin muutaman orin omistajan perään. Soitin kolmesta myytävästä hevosesta, joista vain kahta halusin loppujen lopuksi lähteä katsomaan. Sain puhelun R-Coresta, jossa kysyttiin, lopetetaanko Teardrops, kun se ontuu pahasti eikä ole ennen loukkaantumistaankaan kunnolla juossut. Sanoin, että lopetetaan. Mitä minä teen rikkinäisellä rahakoneella, kun minulla on muitakin? Asia olisi ollut eri, jos olisivat soittaneet vaikkapa Mafia Princessistä. Silloin olisivat saaneet vaikka huumata hevosen, jos se olisi pitänyt sen hengissä ja antanut parantua. Mutta Mafia Princess onkin erityinen, niin kuin Magic Sense. Käskin siis laittaa liimatehtaalle. Ja sanoin, että jos Infra-Red ei seuraavassa lähdössä ryhdistäydy, se saa mennä viikoksi myyntiin, ja ellei mene kaupaksi, niin Teardropsin perässä teurastamolle. Ei tarvitse häiritä minua soittamalla erikseen.

Satuin vilkaisemaan kalenteriani tarkemmin. Siskontytär tulossa ratsastamaan. Soitin Erkinheimoihin, että ottaisivat Serenin Staffimiehettären sisään, ja tulisin illalla uudelleen käymään pikkulikan kanssa. Ei sovi, tammalla on lomapäivä. Sanoin, että lomapäivä saa nyt luvan siirtyä.

Soitin Saksaan Zurückiin ja lepertelin puhelimen kaiuttimen kautta Roki-hevoselleni. Sitten maksoin muutaman laskun ja lähdin hakemaan siskontyttöä Erkinheimoihin. Siellä meni aikaa kaksi tuntia. Ratsastin seurana Sikahertalla, joka on oikeastaan ravihevonen, mutta jolla ratsastelemisesta pidän.

Kun tyttö oli palautettu kotiin, laskin työpäiväni päättyneen. Menin hoitamaan omassa pihassa asuvia hevosiani, joita en tahtonut päästää silmistäni. Toinen, Sayonara Suckers PA sai minulta vain perusteellisen harjauksen ennen kuin pääsi takaisin hakaan. Borislav VB'llä lähdin ihan ratsastamaan. Oikein pitkälle lenkille.

***

Jos kaikki olisi totta...

Jos tallini olisivat oikeita, makaisin vain masentuneena sängyssä aamusta iltaan. Liikaa draamaa, itsellä hevosalan tylsin mahdollisin duuni, ja hevosista on kadonnut se, mitä niissä rakastan. Se, että ne ovat hevosia, jonkun lemmikeitä. En voisi koskaan olla oikeasti hevosalalla, koska en pysty näkemään elävää, hengittävää hevosta rahakoneena. Olisin itkenyt Teardropsin kuolemaa kuukausikaupalla, jos se olisi elävä hevonen, mutta virtuaalihevosena sen kuolemasta olin vain helpottunut. Vihdoinkin sen sai heittää hittoon!

Ei kommentteja: