20100608

Kasvattajanimistä 080610

Mikä on kauheinta, mitä voi hevosen nimelle tehdä? No suoraan sanoen minä omistaisin mielummin arabialaisen täysiverisen, jonka nimi on Pink Pony, kuin minkään hevosen, jolla on aivan järkyttävä kasvattajanimi. Pink Pony on edes jotenkin punk, mutta seuraavat asiat eivät edes ole niin rumia, että ovat siistejä, vaan ne ovat pelkästään rumia. Oletetaan, että tallin nimi on Suokkila.

Suokkilan Nimi - ihan normaali ja mukava tapa laittaa kasvattajanimi, mutta käy vain suomenhevosille ja ehkä myös shettiksille.
Suokkila's Nimi / Nimi of Suokkila - kauheinta, mitä voi koskaan tehdä. Varsinkin jos kyseessä on suomenhevonen. Miksi, voi MIKSI se ei voi olla Suokkilan Nimi?
Nimi SU / Nimi SK / tms - loistava kasvattajaliite sekä suokeille että muunrotuisille hevosille.

Miksi pitää olla olemassa sellaisia hevosia kuin Suokkila's Jaakko? Miksei se voi olla Suokkilan Jaakko tai Jaakko SU? Miksei samalla tallilla voi olla kahta kasvattajanimeä, joista kumpikaan ei ole missään nimessä Suokkila's? Jos tallin nimi on vaikkapa Finnhorses, niin tilanne on eri:

Finnhorsen Nimi - no okei, on tämäkin ihan OK, mutta en haluaisi tällaista talliini. Edelleen kävisi vain suokeille, mutta miksi pitää tehdä tästä näin kökkö?
Finnhorse's Nimi - sopii mainiosti kaikille niille hevosille, joiden nimi ei ole suomea.
Nimi FH / tms - sopii kaikille. Minusta tämä on käytännössä ainoa vaihtoehto.

-

Minun Joushou Gaidou -tallini kasvattajaliite on rekisteröity VRL'oon. Hevosia, niin suokkeja kuin muitakin on kasvatettu muotoon Nimi G. Nyt asiaan on kuitenkin tulossa muutos. Suunnittelin nimittäin jokin aika sitten suomenhevostallia nimeltään Erkinheimo. Sitä ei tule - mutta idea kasvattajanimestä jäi eloon. Erkinheimon Nimi. Vasta eilen sain päähäni, että onhan Erkinheimon Nimi toki komeampi liite, kuin Nimi G suomenhevosilla. Siksi Joushou Gaidoun suokkikasvatit ovat tästälähin muodossa Erkinheimon Nimi.

Pidän haastavista kasvattajanimistä, kuten esim Immortelle parkin -imm -liite. Minulla on ollut yksi heidän kasvateistaan, Mayimm, ja sen hevosen nimi on suoraansanoen nerokas. Se on kaunis - ja vaikka kasvattajaliite näkyy siitä, se on vain nimi. Liite on osa nimeä. Jos itse osaisin keksiä yhtä kauniita nimiä tuolla tavalla, käyttäisin ehdottomasti samaa ideaa. Yritänkin sitä, nimittäin Visualizmissa.

Alun perin Visualizmin hevosten nimien piti olla muodossa Nimiizm tai NimiIZM. Syntyi EgoIZM ja TonicIZM ja MusicIZM, ja ymmärsin, että se on vaikeaa. Hölläsin sääntöä - hevosten nimi voi olla myös Nimi ZM. Siinä lässähti kaikki. En osannut luoda yhtä kauniita nimiä, kuin Immortelle Parkin nerokas Enorme. Vielä on syntymättä omaan talliin jäävät Yoshikizm ja Visualizm, mutta siihen sitten loppuivatkin ne izm-loppuiset KAUNIIT nimet, jotka keksin. Vai haluaako joku hevosen nimeltään Buddhizm?

-

Kuten tuli selväksi, pidän -imm -liitteestä, mutta suokkipuolelta ehdoton lempiliitteeni on Mörkövaaran Nimi. Koko tallin nimi, Mörkövaara, on nerokkaasti keksitty, ja vaikka näiden Haweringin kasvattamien hevosten nimissä onkin noin järkyttävän massiivinen kasvattajaliite, se ei ole pilannut nimen nimeä. Minulla on omassa tallissani Mörkövaaran Partajehu ja Mörkövaaran Leijonaraita, ja ihailen myös kolmatta Mörkövaarasuokkia, jonka itse tunnen. Mörkövaaran Mustapantteria.

Ravipuolella on kasvattajaliitteitä sekä kauheimmasta että kauneimmasta päästä. En henkilökohtaisesti pidä siitä, että amerikanravureitten nimeen törkätään suomenkielinen sana jatkoksi, mutta joskus se toimii ("Cassandra Loisto"). En osta sellaista hevosta, vaikka olisikin muuten hyvä, ellei nimi vain jotenkin pelaa, niin kuin esimerkissämme. Toisaalta siansaksan tai englannin lisääminen suomalaisiin nimiin on minusta yleensä ravipuolella okei, jos se tehdään huomaamattomasti ("Safarivillitys Luned"). Parasta on, jos nimi sointuu jotenkin kasvattajanimeen ("Derek Demo", "Cotton Kind" kuulostaa kuin hevosella olisi etunimi ja sukunimi) ja kirjainliitteet ovat tietenkin aina OK ("DMT Rakkauskohtaus"), mutta eivät missään nimessä se hienovaraisin tapa merkitä kasvattejaan.

Toisaalta - mikä minä olen puhumaan? Crimsonin kasvattajaliite on kaikista tökeröin - nimittäin Crimson. Meille on syntynyt mm Crimson Ninji, Crimson Courage, Crimson Tokyo ja Crimson Riot. Pidän nimistä itse, mutta tiedän kasvattajanimen herättävän paheksuntaa paremmissa piireissä. Suomenhevoset olivat ennen G-liitteellä ("Karhunkainen G"), mutta tästä päivästä eteenpäinhän ne ovat Erkinheimon Nimi.

-

Vaahtoamistani kutsutaan nimihysteriaksi tai niminatsismiksi, ja tällaista nirppanokkaisuutta kritisoidaan kovasti. Minä näen nimihysterian aivan oikeutettuna. Virtuaalihevonen koostuu vain kuvasta, nimestä, suvusta ja teksteistä - nimi nähdään ensimmäisenä ja se tekee ensivaikutelman. Juuri tämän vuoksi minun kasvattieni nimeä on yleensä aina mahdollista muuttaa ennen (ratsujen tapauksessa) rekisteröintiä tai (varsinkin ravihevosten tapauksessa) kilpailutusta.

Ei kommentteja: