20100611

Tarinatoiminnan puolustuspuhe 110610
Edellinenkin postaus sivusi aihetta, mutta angstataan nyt sitten kunnolla samasta hommasta. Tarinatoiminnasta. Olen nimittäin aina ollut sitä mieltä, että se se virtuaalihevosten pohjimmainen idea on. Esimerkiksi silloin joskus muinaisina aikoina oli pelkkiä hoitohevosia, ja niille kirjoiteltiin hoitotarinoita. Nykyään tämä asia on muuttumassa - siinä missä hevosesta ennen 90% oli kirjoitettua, nykyään "hienoon" hevoseen tarvitaan 90% upeita rakennekuvia ja pitkää kisakalenteria. Teksteillä, tai varsinkaan hoitajilla ja muulla tarinatoiminnalla ei ole väliä. Maailma muuttuu ja se on ok, mutta muutama haluaa pitää kiinni myös tarinoista, ja sehän vasta nykypäivänä erilaista puuhaa onkin.

Piikevässä on 300610 tarinakilpailut ja jokaisen luokan aihe sivuaa musiikkia. Varmasti jokaiselle löytyy joku luokka ratsastettavaksi ja joku kappale inspiraationlähteeksi. Sitäpaitsi luokkia on sekä koulussa että esteillä, joten suurimmalla osalla löytyy omasta takaa hevonen kilpailemaan. Ellei löydy ja silti tahtoo turinoida, annan ehdottomasti lainaan myös Piikevän tuntihevosia. Niistä ei tietenkään uljaita superkilpureita löydy, mutta niiden valtti onkin se rauhallisuus ja kokemus. Kyllä niilläkin voi kokeilla!

Suunnitteilla on myös yömaasto. Päivävaellukset ovat niin kuivia mehunjuonteja ja liirumlaarumia, että haluan jotain hieman erilaista. Eikä ajankohta, yö, yksin riitä. Haluan osallistujien kirjoittavan hieman erilaisen tarinan - mutta millaisen, sitä en ole vielä tarkkaan ideoinut. Kynä ja paperi ovat kavereita, ja tässä kaavailenkin kaikenlaista. Ensimmäisenä mielessä kävi runomitta, mutta vierastan sitä itsekin, ja tottahan minun porukan vetäjänä on myös kirjoitettava jotain - ja runoja meikäpoika ei sitten osaa kirjoittaa alkuunsakaan. Joku ehdotti ht.netissä novellinkirjoitusta, ja se ainakin on todella hyvä idea. Kuka lähtisi novellimuotoiseen yömaastoon? Toisaalta taas novellin kirjoittaminen vie neljä kertaa enemmän aikaa ja energiaa, kuin tavallinen tarina.

Tarinatoiminnasta kiinnostuneille suosittelen ERITTÄIN lämpimästi kahta hurmaavaa tallia. Kuuramaan tila on virtuaalimaailmassa tämän hetken suosikkitallejani, ja sieltä löytyy suokkia jos jonkinmoista. Tallissa asuu muunmuassa Kuuramaan Kunnialaukka, jonka ylpeä isäori asuu minun tallissani. Samoin suosittelen toista tallia, joka myös kuuluu suosikkeihini. Se on tietenkin Pientalli Rahkama ja hieman erilainen paikka, kuin ensimmäisenä mainittu. Rotuja löytyy useampaa, ja vaikka molemmat ovat reaali-ikääntymistä käyttäviä paikkoja, Rahkaman elämä soljuu jotenkin rauhallisemmin. Ensimmäinen kasvattimme Piikevästä, Kevään Söpöke on tämän tallin hevonen

Seuraavassa postauksessa ihkutan vielä Piikevän hevosia, jos joku vaikka innostuisi ottamaan itselleen hoitsun. Sitten lienee tarinahorina hetkeksi ohitse, ja voin seuraavaksi itkeä vaikka siitä, että ravihevoseni
ovat luusereita, olen tyhmä, ratsuni ovat keskiluokkaa, ja niin edelleen. :) Pysykää siis kanavalla.

Ei kommentteja: