20120125

Kun on puhki... 250112

Huomio. Tämä ei ole lopetusilmoitus. Ei edes osittainen. Tämä ei ole pakotettu myynti-ilmoitus. Eikä taukoilmoitus. Tämä on ihan sitä itseään: puhdasta kaunista valitusvirttä. :)

Onko kukaan huomannut, että laukkahevoseni ovat olleet tauolla kuluvan CAS-vuoden plus viime vuoden? Ei varsoja. Edes niitä syntyneitä ei olla myyty tai edes kunnon kauppaan julistettu. Ei kilpailuita. Ei edes kilpailutusta muille kuin G2-voittajille, joille yritän saada G1-voittoa myös. Onneksi minulla on vain omia tuonteja ja niiden jälkeläisiä! Ja Sayonara Suckers PA, joka on jo valmis ja eläkkeellä. Olen päättänyt, etten yritä väkisin, vaan annan elukoiden lojua kunnes kiinnostavat taas. Varsojen syntymää siirrän niin kauan että ovat täyttämässä 2v silloin kun taas aloitan ja päätän kisata niitä tai myydä ne. Parhaassa iässä. Vanhimmatkaan konini eivät ole niin vanhoja, että eläköityisivät ennen aikojaan sillä aikaa kun kituutan... :)

Entä ratsuja? Kuka tajusi, että toin ratsusuokkeja HIRVEÄLLÄ tohinalla 2009? Ja holsteja 2008-2010 koko ajan? Joo, eikö jäänyt mieleen, kun en edes linkittänyt niitä. Kerron salaisuuden: niillä ei ole vieläkään sivuja. Vaikka niillä on varsoja, ja vaikka osa on sijoitusten puolesta valmis KRL'aan. Hih hih hii. Onneksi niiden ikääntyminen on yhtä hidas kuin meikäläisen koiravanhuksen käynti. Ei kiinnosta sitten pätkääkään edes tehdä tyhjiä sivuja = perustietoja ja sukutauluja, luonnekirjoituksesta puhumattakaan. Aina kun yrittää aloittaa, tekemättömän duunin määrä jotenkin masentaa. Ei jaksa tehdä yhdelle sivuja, kun noin 20 muuta odottaa vieressä ja pärskii niskaan, että teepä mullekin tai en enää ikinä sijoitu sulla kisoissa. Taaskaan en ota stressiä: taaskin ovat omia tuonteja ja niiden jälkeläisiä eivätkä varmana ehdi kuolla. Ja jos ehtivät, ikääntymistä voi aina hidastaa...

Ja mitäpä puuhataan Crimsonissa ja Erkinheimojen ravihevosten puolella tallissa? Tehdään lapsia, ja vimmatusti. Kaikki 2-3v lämpöiset + kaikki 3-4v suokit, eli yhteensä about 20 heppaa on sivutta, kuvatta, luonteetta ja niin poispäin. Mutta tilanne ei enää ole huolestuttava! Niitä tapauksia on vain se kaksikymmentä, olen tosi inspiroitunut, ja vähän aikaa sitten niitä oli noin kuusikymmentä! Myös kisoja olen laittanut muotoon kymmeniltä hevosilta, ja ainakin puolitoista kertaa saman verran ravimuotoonlaittoa olen ostanut kauppaamalla pois pari luonnetta. Kyllä tämä tästä! Eikä ravurien tekstien tarvitse edes olla mielettömän hienoja ja pitkiä, kopioita toisistaan, herkkiä mutta kilttejä kisaheppoja. Ne saavat olla persoonallisia, lyhyitä ja rentoja. Rakasta kirjoittaa sellaisia! Ja inspiroiduin aina vain lisää kun kirjoitin tosi liioitellut luonteet Carmencitalle ja Dragomirille... Näitä minä jaksan, ravihevosia. Ainakin vielä nyt ennen seuraavaa ravimasennusta. Mutta silloin kiinnostun taas jostain muusta hetkeksi.

Otin niitä kenttä- ja lännenratsuja myös. Arvatkaa, kiinnostaako? No, kentät KYLLÄ. Länkkärit inspiroisivat myös, mutta päätin heittää ne roskiin. (Piirrettyäni jokaiselle rakennekuvan + 2 tilannekuvaa...) Syynä on westernjaoksen laatis, jonka tapa arvostella kisapisteitä on p*rseestä. En jaksa tuollaista, kun kyse on tällaisesta lajista. Ei kiinnosta. En kuitenkaan nakellut tuleen piirrustuksia, vaikka poistinkin hevoset. Tuon uudet kopukat tilalle sitten kun valta vaihtuu ja joku suunnittelee arvostelun uudelleen ja käyttää järkeä myös samalla. Ja tottakai se valta vaihtuu joskus, ja ehkä se uusi pääjehu joko ottaa YLAlta mallia tai keksii itse vielä paremmin... TAI EHKÄ joku suivaantunut, joka tietää virtuaalisesta lännenratsastuksesta minua enemmän, kehittää RHL-porukkaan vielä yhden laatiksen, joka on joko Lännenratsastuslaatuarvostelu LRL tai Westernratsastuslaatuarvostelu WRL. En menetä toivoani kokonaan. :) ...menetän pelkän kiinnostuksen siihen asti totaalisesti.

Moro. Lähden kirjoittamaan yhden tilausluonteen. Se inspiroi.

Ei kommentteja: