20120127

Kuningas on palannut, 270112

Nouskaa. Esittelen teille Erkinheimojen uuden kuninkaan. Osoittakaa kunnioitustanne Egokulissille, kruununperilliselle, joka astui valtaan edellisen kuninkaan eläköidyttyä.

Egokulissi on starttaillut suuremmissa lähdöissä jo jonkin aikaa. 2011 siitä tuli Virtuaalimestari, ja se raahasi kotiin 50 000 virtuaalieuroa palkintonaan. Samana vuonna se kiri rahasijoille N.I.N. Rattopoika -muistoajossa. Vain vuotta aikaisemmin ori oli Oiva-cupin toinen.

Ruotsin ja Suomen puolella kilpailleen Egokulissin ennätyksistä ja palkintorahoista on turha liian tarkasti puhuakaan. Se pääsee ällistyttävän kovaa, ja on noin nuoreksi tienannut enemmän kuin mikään muu Erkinheimolainen.
Egokulissilla on vielä muutamia hyviä kilpavuosia edessään.

Tällä meidän seitsemänvuotiaalla juoksijallamme on vasta kaksi varsaa. Toinen on Erkinheimon Egoisti, lupaava meille kotiin kasvamaan jäänyt nuorimies. Hellä-Helvi G lienee valitettavasti unohdettu tai kuollut. Egokulissi on tällä hetkellä tarjolla jalostukseen ulkopuolisille tammoille, ja ellei omasta tallista sopivaa morsiota löydy, meiltä saa myös tilausvarsoja.

Luonteensakin puolesta Kunkku on kelpo ori. Se on sellainen tavanomainen suomalainen ukko. Ottaa lunkisti ja toimii säyseästi.

Kruunun ojensi eilen illalla MW Punasilmä, joka on palkittu arvonimellä champion ja kantakirjattu kakkospalkinnolle. Orilla on loistava ennätys raveista, ja takanaan pitkä ja hieno ura. 15v oria ei käytetä enää kilpailuun tai jalostukseen.

Egokulissi on tarjolla jalostukseen

Ei kommentteja: