20130527

Lisää nillitystä kilpailuista

Joko jokainen kuuli, millaisen keskustelun viimeisin postaukseni sai aikaan? Aluksi nyppi, kun jotkut kävivät arvostelemassa mm persoonaani ja moraaliani, mutta lopulta olin tosi iloinen: keskustelusta tuli rakentavahkoa, ja kissa saatiin nostettua edes pöydän reunalle, ellei nyt ihan kunnolla pöydälle. Enkä ole yksin heikkojen hermojeni kanssa! Muitakin ärsyttää! Mutta topa poistettiin, syy on tuntematon: minusta ainoa sopimaton juttu oli hyökätä ihmisiä vastaan, ja muuten oli keskustelu tosi asialinjalla, vaikka mielipiteitä oli suuntaan jos toiseenkin.

Muutaman jutun topa (ja tänään päivittämäni KRJ-kisakutsuni) toivat kuitenkin mieleeni. Nillitänpä niistä siis tässä keskenäni, koska nyt kisaitkupotkuraivari linjalla olen tässä nyt hetken ollut. Ja sitten runnomaan osallistujalistoja vähän lisää apinan raivolla.

***

Ensimmäisenä, otsikoinnista: se on ihan oikeasti tarkkaa. Kun päivitän kutsua, otan listoille ensin ne osallistujat, jotka ovat osallistuneet oikealla otsikolla, eli esim Zurück, KRJ019. Syy on siinä, että viesti ohjautuu automaattisesti Zurückin kisakansioon. Tarkistan myös roskapostin. Saapuneet-kansion (jonne tulee AINA viestejä esim otsikolla KRJ019 tmv) tarkistan viimeisenä - jos tarkistan, joka kutsuryppäässä en tarkista.

En kuitenkaan nipota otsikoista huvikseni. Jos osallistuu foorumin kautta, eihän se viesti mihinkään ohjaudu. Jos otsikoinnista näkee yksiselitteisesti, mihin kisaan osallistuja tahtoo, päästän läpi - mutta vasta kun olen nuuskinut inboxini väärin otsikoineitten varalta.

Sen sijaan luokkaotsikoista vinkuminen, joka on muodissa, voi herranjestas!! Oikeasti, ei ole MITÄÄN väliä, otsikoiko Oresamalle luokka 1, luokka 1 heB vai luokat 1 ja 2! Minä olen niin uskomattoman fiksu ja järkevä ihminen, että aivoni käsittelevät tuollaisen tiedon missä tahansa yksiselitteisessä muodossa! En arvaile, mihin osallistuja haluaa, vaan hylkään, jos ei otsikosta oikeasti tajua, mutta ihan tosi, 99% kerroista minä kyllä tajuan. Minkä takia muutamien muiden lukutaito / jokin muu kyky ei riitä kuin yhdenlaisten luokkaotsikoitten lukemiseen?

Joku perusteli, että tahtoo luokkaotsikon oikein jotta tietää, onko osallistuja lukenut säännöt. Voi hyvä ystävä, kyllä hän on lukenut, kun tietää, että saa ilmoittaa vain kolme hevosta luokkaan, eikä yritä tukkia sinne viittä. Ja vaikka yrittäisikin, niin 5-3=2, eli luokissa on kaksi (2) ylimääräistä osallistujaa, jotka voi OLLA OTTAMATTA LISTAAN, eli voi ottaa vain kolme (3) ensimmäistä. Sitä paitsi kaikki kisat ovat niin samaa kaliiperia, että en minä ainakaan missään nimessä lue koko kutsua läpi. Ikinä. Miksi lukisin, kun perussäännöt ovat samat ja osaan bongata luokkarajoitukset lukematta kaikkea?

Mutta kyllä. Minä otsikoin luokat nykyään mahdollisimman tarkasti niin kuin pyydetään, vaikka tiedän, ettei suurinta osaa kiinnosta ollenkaan. Ihan vain siksi, ettei minua hylätä tuollaisen syyn takia, ja ettei kenenkään tarvitse angstata minun takiani siitä, ettei osata otsikoida luokkia oikein. :DDDD

***

Sitten seuraavaan juttuun, josta oli nopeasti puhe Kuuluisassa Kisatopassa muutama päivä sitten...

Myönnetään, että on tosi rasittavaa saada tällainen kisaosallistuminen:

luokka 1&2 Osallistuja (VRL-00000) - HeppaOsallistuja (VRL-00000) - HeppaOsallistuja (VRL-00000) - Heppa luokka 3&4 Osallistuja
(VRL-00000) - HeppaOsallistuja (VRL-00000)
- HeppaOsallistuja (VRL-00000) - HeppaOsallistuja (VRL-00000) - Heppa

Hylkäsin tuollaisia joskus muinoin, koska ajattelin, että joku tekee tuollaista tahallaan. Jo joitakin vuosia sitten hidas järjenjuoksuni kuitenkin tavoitti totuuden: tuo on mailin vika. Tuollaista on rasittavaa korjata, mutta edes Oresama ei suutu, vaikka herkästi suuttuukin: ei ole ketään, kenelle suuttua. Se taas saa Oresaman nenän nyrpistymään ja kahvihampaan kolottamaan, kun joku ei viitsi korjata tuollaista. Korjaamatta jättäminen ei ole sääntöjen vastaista, vaan pelkästään ärsyttävää. Toisaalta, viehän tuokin aikaa ja vaatii jonkin verran viitseliäisyyttä. Yrittäkäämme ymmärtää.

Ei kommentteja: