20130515

Onnea, Rex ja Vilma!

Ostin Corbin Bexin kasvattajalta 2008. Aluksi olin innostunut siitä: jes, nyt ryhdyn kasvattamaan trakehnereita. Sitten innostus hiipui. Halusin koulupainotteisia, mutta holstini veivät jo kisalistaltani kaikki GP-paikat. Ostin siis toisen traksun, estepainotteisen, mutta päädyin siihen, että suomenpuoliverinen on kivempi heppa korkeisiin esteluokkiin... Toisaalta,  traksujalostus olisi kivaa, kun oikeasti ei voisi käyttää kuin traksua ja täykkäriä, kun taas fwb'n kanssa vaihtoehtoja on niin paljon, että turhauttaa (siksi en juuri koskaan astuta suomenpuokkiani hevosella, joka ei ole rekisteröity suomenpuokiksi).

Corbin Bexistä tuli kuitenkin rakas hevonen, vaikka se olikin "väärää rotua". Ja menestynytkin Rexistä on nyt tullut! Sillä on KRL-III, YLA2 ja nyt myös KRJ-II! Vaikka on tavallaan surullista, että ori on jo saavuttanut kaikki tavoitteensa, eihän heppansa menestystä varsinaisesti voi surra. Onnitelkaamme siis Rexiä, joka on ollut jo vuosia sinnikäs kilparatsuni, ja joka nyt viimein siirtyy laitumelle eläkkeelle.

(Rex on tarjolla jalostukseen.)

***

Toinen, joka palkittiin KRJ'n laatuarvostelussa, on 2 Be Wiz U Mims. Sillä on nyt KRJ-II, KRL-III ja YLA3. Onnea, Vilma!

Vilman tarina on vielä Rexin tarinaakin tylsempi. Nyt, kun tamma on ollut minulla jo näin kauan, uskallan tunnustaa karmivan totuuden siitä, miksi ostin sen. (Aina ennen olen valehdellut kirkkain silmin.) En nimittäin voinut sietää sitä, että sen nimi on otettu Miyavin biisistä. Tarkoitus oli ostaa tamma, kisata sillä sen verran kuin lupasin ja heittää se NOPEASTI kuoppaan ettei noin idioottimainen nimi leviä kenenkään jalostuskäytössä. Mutta hupsista, kuinkas kävikään! Pian en enää ajatellut 2 Be Wiz U Mimsiä "2 Be Wiz U Mimsinä" vaan "Vilmana", ja Vilma on kokonaan eri asia. Vilman lempinimi tuli ystävältä, jota siihen aikaan ihailin melkein sairaalla tavalla. Vilman luonnekin tuli samalta henkilöltä!

Vilma on hieno tamma, vaikka 2 Be Wiz U Mims on kamalin nimi, jonka tähän hätään keksin. Ja kyllä. Aion käyttää tammaa jalostukseen vielä kerran, ja pitää varsan. Rakastan Vilmaa.

(Vilmalle saa tarjota miehenpuolia. Teen siitä pian myös topan.)

Ei kommentteja: