20110121

"Mut Punasilmäongelmaa se ei poista", 210111Olen tarkka siitä, että jokaisesta hevosestani jää minulle yksi jälkeläinen. Yksi. Ei ikinä enempää, mutta silti aina yksi. Samoin katson kaikkien ostamieni hevosten (paitsi holsteinien) kanssa, että tallissani ei ole jo hevosta, jolla on joku sama kaukainen sukulainen. Jos on, en osta.

Olen aina ihaillut Mörkövaaran Leijonaraitaa, ja tottakai ostin sen, kun se tuli myyntiin. Ns "lohdutuspalkinnoksi", kun en Leijonaraitaa kuvitellut koskaan saavani, otin tilausvarsana sen täysveljen, Partajehun, josta on jo aikapäiviä sitten tullut minulle yhtä rakas, kuin isoveljestään. Olen niin kovasti tahtonut säilyttää molemmat veljekset heppojeni suvuissa, mutta se on ollut toivotonta taistelua: en tee mitään molempien veljesten varsoilla.

Vasta ihan vähän aikaa sitten keksin ratkaisun suomenhevoskasvatustani uudistaessani. Eri painotukset! Pojat kilpailevat koulua ja esteitä => ovat oikeastaan yleispainotteisia. Paven kotipuoleen jäävästä varsasta teen siis estepainotteisen, Leon varsasta koulupainotteisen. Ei sen ihmeellisempää, koska muutenkin yritän saada maailmaan erilliset linjat yhteisistä (yleispainotteisista) kantahevosistani. Ta-daa, tässä on loistolisäys niin esteille kuin kouluunkin.

MW Punasilmän ongelmasta ovat myös irl-ystäväni kuulleet. Omistan siitä kaksi varsaa, puolisisarukset Kainon ja Villen. Kaino syntyi ensin ja myytiin heti pois. Sillä aikaa, kun se oli maailmalla, ehdin jo ottaa kotiin Villen. Kun Kaino palautui, en malttanutkaan myydä sitä. Tahdon pitää molemmat hevoset, mutta taaskaan en tee mitään molempien varsoilla. Silti periaatteeni pitää: jokaisesta hevosestani. Jää. Yksi. Varsa. Sillä selvä. Nyt minulla on (paperimapissa) suunnitteilla jo Kainolle varsaksi Erkinheimon Karhuton -tamma, ja Villen vuoro saada pienokainen kotiin on jonkin ajan kuluttua.

Silti Punasilmäongelma on ja pysyy. Vaarana on se, että lopulta minulla rehottaa tallissa kaksi eri raviheppaporukkaa siitospuolella - joihin molempiin luokiteltavien, eli ihan kaikkien hevosten esi-isä on MW Punasilmä. Jos tähtäisin esim viisipolvisten kasvatukseen, tämä ei olisi ongelma - mutta kun tahdon jatkaa varsinkin MW Punasilmän sukua ikuisuuteen asti. Tahdon upeimman ravihevoseni näkyvän hevosilla niin kolmannessa kuin kolmannessakymmenennessäkin polvessa. Rakastan MW Punasilmää.

Ei kommentteja: