20110125

Tekeminen kasaantuu aina tiettyyn ajankohtaan, 250111

En joudu ottamaan virtuaaliheppailusta stressiä, koska osaan arvioida etukäteen jaksamiseni. Aika riittää mainiosti näin monelle tallillekin, koska olen jakanut toiminnan järkevästi: yhdessä paikassa järjestetään ratsukisat, toisessa kaikki ravit, ja that's it. Lisäksi on hyvin hitaanpuoleinen laukkaharrastukseni... ...ja silti kulutan virtuaaliheppoihin päivässä ehkä, hmm, tunnin? Tylsänä päivänä toki menee vaikka neljätoista tuntia, mutta näin keskimäärin. 14-tuntisia virtuaalipäiviä on vain kolme tai neljä vuodessa.

Vaikka yleensä on helppoa, on virtuaalivuodessani aina muutama ajankohta, jolloin työtä on hieman liikaa. Sellaisia ovat vuodenvaihteet, hevosten vuosissa siis.

Ravivuoteni kestää kolme kuukautta, ja kolmen kuukauden välein tulee siis yhteensä kuusi uutta ravihevosta. Perfektionistina tahdon kaikille luonteet heti, ja suokeille myös kattavan sukuselvityksen. Jos teettäisin osan muilla, selviäisin hyvin, mutta kun minä osaan vain kirjoittamisen kunnolla, joten teen sen kokonaan itse. Kuudet sivut, helppoa - mutta kun taas iskee kaikkimullehetinyt-asenteeni ja "kuudet sivut" -käsite muuttuu sellaiseksi, kuin "kuudet sivut yhdessä päivässä teksteineen ja kuvineen."

Laukkahevoset syntyvät CAS-vuoden ensimmäisenä päivänä. Se tarkoittaa joka vuosi yhteensä yhdeksää uutta hevosta samaan aikaan minun järjestelmälläni. Vuoden puolivälissä suoritetaan uusi "hevostankkaus" tarvittaessa, mutta pääasiassa hevosia ilmestyy vain vuoden vaihtuessa.

Kaikki olisi helppoa, jos tekisin osan hommista etukäteen. En tee. Jaa, miksen? Siksi, että vaikka pyöritän mainiosti harrastustani 90% ajasta, olen perusluonteeltani kovin laiska. Älä tee tänään sitä, minkä voit siirtää huomiselle.

Onko vaivaani lääkettä?

Ei kommentteja: