20100707

Crimson Classy, Crimson Clever ja Juvenile GP -voitot kotiin! 070710

Jes! Ihkaensimmäisiä suurempia voittoja on tullut. Ihan ensimmäisiä Minun Ravhevoseni On Pärjännyt -kohtia voidaan lisätä sivuille. Olen ällistynyt, vaikka virtuaalihevosten kanssa kyse onkin vain ja ainoastaan arpaonnesta...

Crimson Classy -finaalissa onni osui oman hevosen kohdalle. Minun tammani, Please-Please otti ja juoksi ykköseksi. Loistava saavutus seitsenvuotiaaltani, joka juoksee nyt myös NDM'ssa kolmisin muiden hevosteni kanssa.

Onni potki myös Classy-päivän avoimessa peitsarilähdössä, jossa mainetta sai peitsari arvonimellä Crimson Clever. Hide And Seek otti ja voitti koko roskan, vaikka kyseessä olikin yksinkertainen arvonta eikä ollenkaan karsintalähtöjä sun muita. Olen erittäin tyytyväinen.

Juvenile GP'n voitto tuli myöskin meille. Sen otti ja voitti Audience Killer LOOP, ja siinä vaiheessa olin pudottaa silmät päästäni. Toistan, että kyse on arpaonnesta, mutta harvinaista on, kun onni suosii kolmesti kyhyellä aikavälillä tällä tavalla.

Edessä on vielä Tour de Monté ja koko NDM. Magic Sense -niminen orini (ii. ihana Rockefeller) on voittanut yhden osakilpailulähdön, mutta evm-sukuinen Susan Puhuri, ehdottomasti paras montératsuni ei oikein pärjää. Toisaalta sillä äijällä voi ikä jo painaa - vuosia on kertynyt kolmetoista, ja ehkä on jo aika jättää radat nuoremmille. Alkuvuonna 2011 Susan Puhuri kilpailee viimeiset lähtönsä, ja samoin radat hyvästelee ensimmäinen ravihevoseni, hitaalla ikääntymisellä kärvistellyt 13v Magic Sense. Toivottavasti jompi kumpi pojista edes ottaa ja räjäyttää itselleen potin suuremmissa lähdöissä ennen sitä - se olisi sopiva hyvästely näin hienoille ravimiehille.

Myös uutta sukupolvea on luvassa. Toissapäivänä syntynyt amerikantuonti Intro To This saapui Crimsoniin. Maailmaan pääsi 04. päivä myös oma kasvatti, tuntemattomien vanhempien Crimson Capulet. Tuonteja tarvitaan aina, ja Crimson Capulet on vasta kolmas oma kasvatti, joka on jäänyt kotiin Crimsonin lyhyen historian (2008->) aikana. Ryhdistäydyn kyllä myös suomenhevosten kanssa. Tästä päivästä lähtien olkoon aina kolme kolmivuotiasta suomenhevosta ja kolme kaksivuotiasta lämminveristä kilpailemassa samaan aikaan, ja jääköön jokainen meillä uransa aloittanut tuonti meille kuolemaansa asti. Jälkimmäinen on aina pitänyt paikkansa, mutta viimeaikoina olen jaksanut neppailla nuorten hevosten kanssa vähän hintsusti.

Olen nopeuttanut ikääntymistäkin joidenkin hevosten kohdalla. Yleinen tapa on ollut jo vuosia, että 6kk=1v ravihevosten ja ratsujen maailmassa, mutta silloin olenkin ollut epäaktiivinen. Nyt, kun hevosia on enemmän ja vietän niiden kanssa enemmän aikaa, uusi ikääntyminen on paikallaan. 1kk=1v on minulle AIVAN liian nopea, mutta nykyään uudet ravihevoset saavat ikääntymisekseen 3kk=1v. Ratsujen kanssa ikääntymistä säädellään hevoskohtaisesti, ja laukkureilla on tottakai käytössään CAS.

1 kommentti:

Lokki kirjoitti...

Onnea teille Juvenile GP'n voitosta, meidän America Buum kesti kolmanneksi kisassa. Hienoa nähdä ettei huonolle hävitty ;)

- Lokki