20100714

Itse täydellisyys: ML Embry 140710
Kaikki puolitututkin ovat kuulleet valitukseni arabialaisista täysiverisistä. Ne ovat prinsessahevosia, ne ovat rumia, ne ovat epäkelpoja, ne ovat turhia, ne ovat kyttyräselkäisiä, pattipolvisia mutantteja. En tiedä mistä johtuu se, että suoraansanoen inhoan arabialaisia täysiverisiä niin irl kuin urlkin. En ryhtyisi sellaisen hoitajaksi edes oikealla tallilla, vaikka se olisi viimeinen hevonen maan päällä. En ostaisi arabialaista täysiveristä, vaikka se olisi muuten sataprosenttisesti unelmieni hevonen. En sitten ikinä.

Mitä tänään sitten tapahtui, kun tein tarjouksen arabialaisorista, jonka nimi on ML Embry? En tosiaankaan tiedä! Se hevonen vain oli siinä, hyppäsi puskasta silmille ja heti kun sen näin, tajusin että tuo tuossa on minun. Siinä ei paljon vastalauseille ollut tilaa, kun tajusin rakastavani virtuaalihevosta, Embryä, oksettavaa arabialaista täysiveristä yhtä paljon, kuin Agata Jeweliä. Embry on täydellinen hevonen.

Kun tutkin sukua tarkemmin, löysin sieltä ihkaensimmäisen virtuaalihoitsuni, puolituttuni kasvatin. MW Maybe Killer tulee samalta tallilta, kuin MW Punasilmä. Se myytiin Kultakengän Siittolaan, kun olin hoitanut sitä muutaman IRL-kuukauden, enkä antanut tapausta koskaan anteeksi. Mutta miten tällainen sattuma on mahdollinen, että nyt yhtäkkiä, lähes kymmenen vuotta myöhemmin omistan hevosen, jonka esi-isä on ensimmäinen hoitohevoseni? Mieleeni tulvahti oitis sellainen kummitusjuttu, kuin että virtuaalihevosillakin on sielu, ja MW Maybe Killerin sielu kutsui minut, laittoi minut kirjoittamaan ostotarjouksen ja selvittämään sukua perin pohjin, jotta löytäisin hoitohevoseni taas. Teoria on sairas, mutta kiehtoo minua luvattoman paljon.

Palataksemme ML Embryyn, sanoin sen olevan täydellinen hevonen. Miksi?

Nimi. Embry on ihana nimi, eikä lyhyt ja siro kasvattajaliite ML pilaa sitä ollenkaan. Embry tuo mieleeni kultasydämisen hevosen, joka on aluksi hieman jäykkä, ihan niin kuin tämä hevonen. Toiseksi tulee suku - sehän on ihan hieno, ja siitä löytyy vieläpä MW Maybe Killer. Kolmas asia on painotus, westernhevosia minulla kun ei ole ollenkaan. Neljäntenä tulee se upea piirretty kuva, jonka kasvattaja on tehnyt, ja joka tulee pian hevosen sivuille.

Muuta ei mukana ollut, kun tein tarjousta, mutta rakastuin myös luonteeseen, jonka itse kirjoitin. Tulen pitämään paljon myös Embryllä kilpailemisesta - ja kukaties se nousee suosikkihevosekseni, kun Agata Jewelistä aika jättää, tai jo sitä ennen. Tällä hetkellä keskityn vauvaan tutustumiseen ja sen koulutukseen - ensimmäisiin kisoihin on vielä pitkä aika!

Ei kommentteja: