20100712

Monté Prix De Virtuile 120710

Miten meni meidän Monté Prix De Virtuile? Vastaus: paremmin, kuin voin vieläkään uskoa!! Meiltä mukaan lähti muutamia hevosia, ja paras tulos on suomenhevosten voitto. 13-vuotias konkari, tämän hetken ehdottomasti paras montésuokki Susan Puhuri otti ja voitti!

070710 ne finaalit kilpailtiin, ja löytyvät kutsun lähdöistä 10 (lämminveriset) ja 11 (suomenhevoset). Crimsonin ja Joushou Gaidoun hevoset juoksivat komeasti, suurin osa.

Suomenhevosten kilpailun voitti komea Susan Puhuri. Tuttuun tapaan ohjastin oria itse, ja kyllä täytyy sanoa, että se lähti loistavasti heti alusta asti. Viimeaikoina on tuntunut kuin orin ura olisi hiipumassa, mikä on toki luonnollista tällä iällä, mutta sepä otti ja ponki itsensä vielä kerran maineeseen ja kunniaan. Tämä VRER'n montérankingin ykkönen on luonteeltaan varsin kiltti, mutta osoittaa selästä- ja kärryiltäkäsin edelleen sellaista voimakkuutta ja nuoruuden virtaa, että ihan päätä huimaa joskus. Kun poikaa katselee, ei uskoisi sen olevan kolmetoistavuotias - mutta se on, ja orin ura tuleekin olemaan loppu viimeistään kesäkuussa 2011.

Myös kuusivuotias Puukkohippa-niminen montératojen tulokas selvitti itsensä palkintosijoille. Se ilmoitettiin mukaan lähinnä kokeilumielessä, eikä kukaan olettanut sen sijoittuvan peräti neljänneksi. Aika hipoi herran omaa ennätystä, ja Puukkohipan vakiokuski, tallimestari Miro vakuuttaa orin pistäneen peliin sata prosenttia. Se yritti parhaansa, ylitti itsensä ja pärjäsi paljon, paljon kokeneempia hevosia vastaan ensimmäistä kertaa. Puukkohippa on todellakin tehnyt töitä nelossijansa eteen ja ansaitsee sen, siinä missä Susan Puhurin voi sanoa hölkkäilleen voittoon.

Hyvin pärjäsi myös kuusivuotias lämminverisemme, Maniac In Action. Ori juoksi oman ennätyksensä ja sijoittui viidenneksi. Minä kuskina, valmentajana ja omistajana olen kyllä tyytyväinen sijoitukseen, mutta kilpatauon ja treenin vuoksi rahkeita olisi riittänyt vielä hitusen parempaankaan. Emme me kuitenkaan huonolle hävinneet, koska jokainen Maniac In Actionia paremmin sijoittunut on ehdottoman hieno ja hyvä kilpahevonen.

Mukana kisassa oli myös yksi tamma, Flirt!, joka ei tehnyt mitään huikaisevaa suoritusta. Kahdeksas sija ja oman ennätyksen parantaminen yli sekunnilla on minusta hyvä suoritus, mutta kuski, tallimestari Miro syyttää itseään mukamas huonosta arvioinnista lähdön suhteen. Miro sanoi jumittuneensa vahingossa kahden hevosen taakse, mutta kertoi, että oli vielä mahdollisuus päästä ohittelemaan. Koska hän epäröi ja viivytteli, kolmas hevonen lähti kirimään ja Flirt! joutui ikävään pussiin. Minä olen edelleen sitä mieltä, että joutui tamma pussiin tai ei, parempaan se ei olisi kovin kesken muutenkaan pystynyt.

Ei kommentteja: