20100711

Ravihevosten esiinmarssi 110710

Virtuaalinen ravihevonen - mikä onkaan parempi tapa oppia oikean ravimaailman teoriaa? Silloin, kun minä aloitin ravitouhut IRL, minä vain ajoin. Esimerkiksi olin ensimmäisen hoitohevoseni hiittikuski kahdesti viikossa, vaikka en todellakaan ymmärtänyt, että sitä juoksemista kutsuttiin hiitiksi, ja miksi se on oikeastaan juostava. Olin teini ja pyörin talleilla. Kun pomo sanoi, että laita sille päätanko ja potkuremmi, minähän laitoin, mutten tiennyt miksi. Tiesin, ettei eräästä tammasta ollut juoksijaksi, koska sen jalat olivat jotenkin kummalliset, ja vian näki, mutten tiennyt, että tämä "jotenkin kummalliset" tarkoitti pihtikinttuja. Tiesin, mitä tarkoittaa lyhyt ja pitkä rintaremmi ja tiesin, milloin mitäkin on käytettävä, mutten alkuunkaan ymmärtänyt syytä.

Virtuaaliset ravihevoseni ansaitsisivat kukin oman esittelynsä tässä postauksessa, mutta tällä kertaa vain mainitsen Magic Sensen, USA Goes PUNKin, Please-Pleasen ja Audience Killer LOOPin, koska niistä on viimepäivinä horinoitu niin rankasti. Mutta loput hevoset - olkaa hyvät ja astukaa esiin! TJ-merkityt tarjolla jalostukseen!


Evm-sukuisia tammoja:
Please-Please
How to Love, 6v, 13,8ake
Kyoto Song, 4v, 16,6ake
Death Thirteen, 3v, 19,0ake
Karhutar, 4v, 32,2ake TJ
Sikahertta, 4v, 34,6aly TJ
Hikkavaihde, 3v, 52,9ke (kl)

Evm-sukuisia oreja:
USA Goes PUNK
Funky Monkey, 4v, 15,6ke
Tokyo Hysteria, 4v, 16,4ake
Intro To This, 2v, ei enn.
Egokulissi, 4v, 36,0aly TJ
Järkyttävän Ärsyttävä, 3v, 42,8ke TJ

Peitsareita:
Shock This N00b, 3v, p.17,5ke, ori TJ
Hide And Seek, 3v, p.15,0aly, tamma TJ

Montéheppoja:
Maniac In Action, 6v, 18,8mke, ori TJ
Bell the Cat, 6v, 18,4make, tamma TJ
Flirt!, 6v, 18,1maly, tamma TJ
Puukkohippa, 6v, 23,0mkp, ori TJ
Susan Puhuri, 13v, 26,2make, ori TJ
Sulhonsurma, 6v, 29,7make, tamma TJ

Omia kasvatteja:
Crimson Ninji, 3v, 20,7ake, 1-polvinen tamma
Crimson Marilyn, 3v, 21,3kp, 1-polvinen tamma
Crimson Capulet, 3v, ei enn., 1-polvinen tamma

Muualta ostettuja:
Magic Sense
Derek Demo, 4v, 14,5akex, 1-polvinen ori
Safarivillitys Luned, 3v, ei enn., 1-polvinen ori
J.T. Ärrinpurrin, 6v, 28,6ke, pitkäsukuinen ori TJ
DMT Rakkauskohtaus, 5v, 28,7ake, 1-polvinen tamma TJ

Meille päätyneet "hylkiöt":
Beauty And Stupid CH, 8v, p.09,5aly, peitsaritamma TJ
MW Punasilmä, 12v, 20,1akexx, ori

Sitten aloitetaan hylkiöiden puolustuspuhe. Eli, ensimmäinen hylkiömme, "Pissis" on seurausta siitä, että tarjosin omaa kultapoikaani, Magic Senseä joskus jalostuksen ihmiselle, joka ei oikein tiennyt, mitä on tekemässä. Varsasta tehtiin peitsari, ja lopulta otin sen meille, kun omistaja (=kasvattaja) lopetti. Pidän hevosen nimestä, koska kappale, jonka mukaan se on nimetty, on suosikeitani. Itse hevosesta en kovinkaan innostunut. Onhan se tottakai mahdollista, että "kunnon" ravisukuun syntyykin peitsari, mutta tähän sukuun en olisi sellaista mustaa lammasta halunnut. Pissis on HYVÄ peitsari, mutta silti. Mieluiten poistaisin koko hevosen niin, että sitä ei olisi olemassakaan, mutta olen onnistunut kiintymään tähänkin vatipäähän.

Toinen hylkiö on nykyään upea ja ihailtu ori, MW Punasilmä, eli "Pupu." Rakastan sen nimeä, ja keksinkin sen itse, koska tämä ori oli alun perinkin tarkoitettu minulle. Sairastuin kuitenkin pahasti IRL ja menetin intoni virtuaalihevosiin pariksi vuodeksi, mutta saatuani sairauteni voitettua, laajensin taas ympyröitä. En olisi enää tahtonut Pupua, koska se oli jo vanha ja elänyt tekemättä mitään. Rukkasin kuitenkin ikääntymisen nykyiselle mallilleen, ja virtuaalimaailman ehdoton suosikkihevoseni saapui minulle. Siitä lähtien on Pupun kanssa taivan ollut yhteinen. Jos nyt lopettaisin, Pupu on hevosistani ainoa, jota en voisi myydä, vaan joutuisin tappamaan sen. Se on minun, ei kenenkään muun - se oli minun ennen syntymäänsä ja se on minun kuolemaansa saakka. MW Punasilmä on maailman komein poika.

Muualta ostettuja hevosia meille tulee vain harvoin. Derek Demo on sellainen, jonka tahdoin ihan oikeasti aina korvankärjistä takakavioihin, koska silloin tiesin, mitä olen virtuaalimaailmassa tekemässä. Rakastan sitä hevosta! Safarivillitys Luned on uusin ostokseni, ja MW Punasilmän toinen sellainen varsa, joka tulee jäämään meille kotiin. J.T. Ärrinpurrin tuli etupäässä nimensä vuoksi, ja vasta jälkikäteen tajusin, kuinka hieno suku sillä onkaan. DMT Rakkauskohtaus tulee vielä sopimaan jalostussuunnitelmaani, mutta toistaiseksi se ei vielä osallistu varsapuuhiin.

Omilla kasvateillani on kullakin tarina. Crimson Ninjistä tulee mieleen IRL-elämäni paras ystävä. Poika, joka on lempinimeltään Miku, sekoaa pienessä hiprakassa sanoissaan, ja kerrankin selitti minulle, mitä "ninji" tekee, kun puhui ninjoista. Ninji-hevonen on paitsi nimeltään kuin Miku, myös luonteeltaan kuin ystäväni. Crimson Marilyn -nimen keksin taas jo aikoja ennen tamman syntymää, kun pohdin paljon tyttöä, johon liittyvät tavallaan paljon sekä Marilyn Monroe että Marilyn Manson. Hevonen ei muistuta ihmisesikuvaansa lainkaan, ja hyvä niin - pidän enemmän tästä hevosesta. Crimson Capuletin tarina puolestaan on niinkin yksinkertainen, että jouduin tekemään kuolettavan tylsän esseen aiheesta Romeo ja Julia.

Montéhepat ovat hullujen hommaa. Kunnon raviharrastajat sanovat, että montéheppoja ei erikseen tarvita, vaan kärryilijät vain kokeilevat joskus vaihteluksi montéa. Minä kuitenkin olen ollut muutamia vuosia niin kiinnostunut montéilusta, että tahdoin heppoja, jotka tekevät vain sitä. Muutamaa suokkini miellyttävät, mutta edelleen suurin osa suhtautunee huvittuneesti noihin hevosiin. Suosikkini on Susan Puhuri, jonka ostin MW Punasilmän tuojalta.

En todellakaan tiedä, miksi minulla on peitsareita. Varmaa on se, että enää niitä ei tule. Kiinnostuin peitsareista jonkin verran vuonna 2009, mutta huomasin varsin pian, että tämä kiinnostus ei kestä. Pidän nuo kaksi tuontiani, mutta todennäköisesti Crimsonin peitsaripuoli jämähtää siihen, ellei joku perustele minua taas peitsareiden puolelle. Virtuaalipeitsarit inhottavat senkin vuoksi, että kasvatteja ei saa kaupaksi, vaikka haluan joka evm-sukuiselle ainakin kolme varsaa, joista maksimissaan yksi jää kotiin. Vai haluaisiko joku noista varsan - saa varata sitten?

Evm-sukuisia orejani ja tammojani yhdistää vain yksi asia: nimi. Minusta se on tuonneissa tärkein asia, ja pidän noiden nimistä. Tuon tuontini itse, enkä milloinkaan pyydä muita tuomaan. Muutaman kerran joku on suvun keksinyt jollekin, ja siinäkin on ollut minun mielestäni jotain sellaista vikaa, että vaikka palkan maksoin, käyttänyt en. Valmiita tuonteja saatan ostaakin, koska silloin pääsen saman tien katsomaan, onko nimi hyvä, miten suku menee jne.

Tässä oli tämän päivän katsaus virtuaaliseen ravurikantaani. Näiden lisäksi on vielä kaksi ponia, joita inhoan. Inhoan kaikkia poneja, ja vaikka näillä on hyvä syy olla meillä, tahdon niistä eroon. Ja ei, en myy, vaikka juuri möinkin pois kaikki ponituontini, kun joskus hulluudenpuuskassani toin sellaisia ja suunnittelin pienimuotoista ravishettiskasvatusta. Onneksi en ole vielä koskenut russeihin edes pitkällä kepillä!

Ei kommentteja: