20100704

VRL-purkaus 040710

Hei taas pitkästä aikaa. Järjetön tauko johtuu matkoista ja IRL-elämän kiireistä - mutta sehän ei ketään kiinnosta. Menkäämme siis aiheeseen, joka on tänään VRL ja sen tauko - aihe, josta on jo sanottu kaikki.

Kun katselee virtuaalibloggareiden ikiomia pikku palstoja ja ht.netin viestiketjuja, huomaa selkeästi kaksi eri tapaa suhtautua VRL'n taukoon, sen ylläpitäjään ja koko laitokseen. Itse en osaa päättää, kumpi tapa minua raivostuttaa enemmän. Kuulun Ionicin blogissa kauhisteltujen himokisaajien joukkoon (ratsumaailmassa) ja voisin käyttää tuhat riviä perustellakseni oman mielipiteeni yhtä hyväksyttäväksi, kuin niiden laiskureiksi nimittämieni, jotka rutisevat, kun muut kilpailevat. Toisaalta taas voisin myös jyrätä yksinäni ne ruskeakieliset, joiden mielestä tauko on niin ja niin ansaittu ja älkää kiusatko Feaa ja mitä vielä. Okei, en ole itse kumpaakaan mieltä seuraavaksi esittelemistäni mielipidevaihtoehdoista, vaan minua saa sanoa selkärangattomaksi: en tiedä itsekään, mitä mieltä olen asioista.

Tapa A on suhtautua VRL'n hyvin negatiivisesti. Ei se palaa, omg, kuolen, kuinka tässä kestää näin kauan? Pahasti kärjistäen tapa A'n kannattajat vihaavat kaikkea VRL'n toimintaa sydänjuuriaan myöten - mikään ei ole oikein, mikään ei toimi, mikään päätös ei ole hyvä jne - mutta eivät silti osaa olla ilman tätä laitosta. Kaikki pitäisi saada valmiiksi heti, ja joka päivä raivotaan sitä, kun VRL'n, virtuaalimaailman pyhimmän kirkon, itse jumalan asuinsijan uudelleenpystytys kestää niin kauan.

Kuulun tyyppi A'n porukoihin siinä mielessä, että rutisen mielelläni aiheesta tauon pituus. En tee sitä julkisesti, koska muidenkin purkaukset ärsyttävät minua, mutta yhtä rumasti minäkin sanon ja rutisen. Tuttavat ovat kuulleet kyllästymiseensä asti sitä, kuinka VRL on takapuolesta, mutta kuinka en osaa olla sitä.

Tyyppi B suhtautuu myöteisemmin. Kyllä se palaa, koettakaapa itse koodata sellainen laitos, antakaa Fealle aikaa, olemme jeesuksia, olemme pyhiä, älkäämme valittako. Myös tyyppi B'n kannattajia tekisi mieleni potkaista kunnolla - olenkohan väkivaltainen? Tämä mielipide ei tunnu kenenkään rehelliseltä kannanotolta, vaan enemmänkin siltä, että joku saa nyt pyyhkiä takapuoliaan niihin kieliin. Osa voi olla oikeastikin sitä mieltä.

B'läisten mukaan minäkin luotan sokeasti siihen, että VRL palaa. Moni on menettänyt toivonsa, ja tavallaan niin minäkin, mutta en vain HALUA uskoa siihen, ettei laitos tule enää. Kuten yllä sanoin, en enää pärjäisi ilman sitä, vaikka valitankin joka ikisestä asiasta kaikille, jotka vain suostuvat kuuntelemaan.

Kantoja on muitakin, tottakai, nämä kaksi ovat vain äärimmäisiä kärjistyksiä. Joidenkin mielestä tauko on vain hyvä asia. Tätä mieltä oltiin enemmän alussa ("saa päivittää kaikille luonteen" jne), mutta vieläkin osa jaksaa loistaa tyytyväisyydestä. Toivon, että kuuluisin niihin, jotka eivät kaipaa alaisia kilpailuita tai laatuarvosteluita. Asia vain yksinkertaisesti on niin, että ____tahdon____ kilpailla, vaikken samanlaista kisamaniaa muilta odotakaan. Ja ei, älkää tyrkyttäkö villejä - kisaan niitäkin koko ajan, mutta se ei riitä minulle. Myös VRER ja LJ ovat kovassa käytössä, ja MEJ sun muu ei kiinnosta. Käytän jopa kahta työhevosjaosta niin ahkerasti, kuin kutsuja vain tulee.

Lopuksi kerrottakoon, että postauksellani ei ole tarkoituskaan olla pointtia. Päätin vain kirjoittaa aiheesta jotain ihan piruuttani. Toivottavasti joku repii nyt hiusverkkonsa - vaikka mielekkäämpi palkinto tästä naputtelusta minulle olisikin, että joku kertoisi minulle, mitä mieltä oikeasti olen koko laitoksesta ja sen tauosta. Tai vaikka siitä, että minun pitäisi suorittaa kesän aikana 3 filosofiankurssia, 1 kuviksenkurssi, lukea kirjoituksiin (fil&eng) ja niin edelleen. Mikä ei muuten liity asiaan.

Ei kommentteja: