20100907

Ban-eit 070910

Ehdottomiin suosikkirotuihini kuuluva ban-ei on massiivisen nallekarhumainen ja pyöreä työhevosrotu. Virtuaalimaailmassa olen käyttänyt sitä myös mutamankymmenen sentin esteluokissa kilpailemassa, ja parhaiden kanssa on väännetty jopa helpon C'n koululuokkia. Tämä johtuu siitä, että MINÄ pidän kilpailemisesta, ja että työhevoskilpailuita on harmittavan vähän. Ei ole alaisia, ei ole villejä.

Hetken aikaa minulla oli vain yleispainotteisiin ban-eihin keskittyvä virtuaalitalli, mutta se kosahti kasaan muutamassa kuukaudessa. Joushou Gaidousta lähtöisin olevat ban-eit palasivat takaisin kotiin. Toiminta jatkui silti. Noh, siinä määrin, kuin se voi muutamalla säälittävällä rupuhevosella jatkua...

Jokin aika sitten sain YLA2-palkinnolle ensimmäisen suomenkielisessä virtuaalimaailmassa eläneen ban-ein. Suosikkiorini Bakabakashii tämä hevonen on, ja kakkospalkintokin on suuri saavutus. Miksikö? No siksi, että jälkeläisiä ei vain voi teettää montaa, joten jälkeläispisteet jäävät käytännössä saamatta. Samoin suku on evm, eikä sellaisestakaan ropise yhtä paljon mainetta ja kunniaa, kuin suvusta, joka on virtuaalimaailmassa.

Bakalla on kaksi varsaa. Toinen, Kisô G asuu kotona, ja on taas oman tuonnin, Hachidori-tamman varsa. Toidella vauvalla, Ganjou Ai G'llä kilpailin lähes laatiskuntoon asti, ja kauppasin sen sitten kovalla vaivalla pois. Anna on vaihtanut kotia useammin kuin ihminen paitaansa, ja on käsittääkseni tälläkin hetkellä myynnissä. Sen emä on oma kasvatti, Kashikoi G, jonka myös möin varhaisessa vaiheessa ja joka katosi virtuaalimaailmasta nopeasti - kuten kaikki muutkin hevoset, jotka ovat heräteostoksia. Muistaakseni tamma on VRL-profiilissaan edelleen minun omistuksessani.

Kolmantena ban-einä virtuaalimaailmaan tullut Okashii ei ole koskaan ollut minulle rakkaimpia virtuaalihevosia, ja se näkyy. Vuonna 2006 minulle tulleella hevosella ei ole edes luonnetta, kuvasta puhumattakaan - mutta varsakoneeksi se tulikin. Sijoituksia on tullut ihan hienosti, ja varsoja on kaksi. Yllämainittu Kashikoi G on toinen, ja toinen on Daikirai G. Kummatkin ovat kadonneet virtuaalimaailmasta, joten työni on ollut ilmeisen turhaa. Daikirai G'n emä, Harinezumi G (jonka nimi tarkoittaa muuten siiliä) eli kauan aikaa meillä kotona, mutta lähti sitten senaikaisen tyttöystäväni virtuaalitalliin. Kuten arvata saattaa, myös Harinezumi G lopulta unohtui... Odotti karsinassaan... Ja lakkasi olemasta.

Viimeinen oma ban-eini on tamma, Sabishii. Se on hoidettu yhtä huonosti, kuin yo Okashii, mutta silti kilpaillut ihan hyvin. Tammalla on ollut varsoja kaksin kappalein, mutta kerran suutuspäissäni poistin ne sen sivuilta, koska yhtäkään ei ollut olemassa enää. Kadun temppua nyt. Tiedän vain sen verran, että muutamaan kertaan tässä postauksessa sivulauseessa esitelty Daikirai G on tämän tamman varsa. Niin tai näin, olen äärimmäisen turhautunut tällaiseen kasvatukseen. Hevoset häviävät nopeampaan tahtiin, kuin niitä tulee lisää. Tekisi mieli ärjyä, että ei tarvitse ostaa hevosta, jos hävittää sen ykskaks, mutta sillähän minä karkottaisin viimeisetkin ostajat. Enkä voi pitää varsoja itse kaikkia...

Kasvatussivulta näkyy, että ban-eitä on syntynyt yhteensä viisi. Niistä on olemassa enää kaksi, ja olen melko varma, että ihan lähitulevaisuudessa myös Ganjou Ai G katoaa lopullisesti.

Jos jotain rotu kiinnostaa ollenkaan, pyydän ehdottomasti ottamaan tilausvarsoja. Kilpaileminen ei ole pakollista - vain sivujen osoitteen vaihtumisesta ilmoittaminen ja hevosen katoamisen estäminen ovat. Jos joku käyttää reaali-ikääntymistä, voin myydä myös kadonneet varsat pois.

Ja kyllä, olen yksin. Muutama yksittäinen henkilö on joskus omistanut ban-eitä, mutta ne katoavat parissa kuukaudessa. Suvullisia taitaa olla zero. Työhevoshuutokaupoissa joskus näkee muutaman tuonnin, mutta minusta ne ovat kaikki olleet niin huonoja, etten ole viitsinyt ostaa. En tahdo hevosta, joka on nimetty japaniksi "litistetty merilevä", kun ollaan vain korvakuulolta kirjoitettu zingzangzong.

Tämän vuodatuksen on aika päättyä. Kiitos ja kumarrus - ostakaa edes yksi ban-ei!

Ei kommentteja: