20120228

Ei pitkäsukuisia, 280212

Yritinpä tuossa myydä pitkäsukuista (vissiin vaivaiset 4 polvea) koulupainotteista suomenpuokkia. Ei mene eikä mahu. Ei kenenkään talliin. Olen saanut hevosesta kaksi kommenttia. Arvatkaa, millaisia.

1. Ihana, mutta tyyppi ei tee mitään koulupainotteisella, EIKÄ PITKÄSUKUISELLA.
2. Ihana, mutta LIIAN PITKÄ SUKU tyypille.

Oresama vastaa nätisti, mutta paljastaa nyt tässä, mitä tahtoisi sanoa.

1. AAAAAAAARGHHHHHHHH!!!!!11111

2. Virtuaalihevosia ei voi "kasvattaa" ellei tähtää pitkiin sukuihin. "Kasvattaa vain kaksipolvisia" ei ole todellakaan kasvatusta tai jalostamista. Hei daa, joka ainoa virtuaalihevonen voi olla (=on) paras mahdollinen käyttötarkoitukseensa, ts niitä ei tarvitse JALOSTAA kuin oikeita hevosia. Ei tarvitse parantaa rotua / suorituskykyä / ulkonäköä / mitään. "Kasvattaa" lyhytsukuisia voi vain jos "kasvatus" tarkoittaa samaa kuin "pentutehtailu", ts varsoja pihalle niin paljon kuin mahdollista, muusta viis.

Virtuaalihevosten kohdalla VAIN SUKUTAULUJA voi kasvattaa. Kuitenkin 90% esimerkiksi ht.netin väestä "kasvattaa lyhytsukuisia", tavoitteena näennäsesti "kestäviä, kyvykkäitä, terveitä urheiluhevosia", ts ei mitään, koska jokainen hevonen voi olla sitä.

Mutta oli miten oli, lyhytsukuisten kasvatus ei ole kasvatusta.

***

Lyhytsukuinen EI OLE vähempiarvoinen, eikä monia lyhytsukuisia omistava säälittävämpi harrastaja. Jotta olisi pitkäsukuisia, tarvitaan lyhytsukuisia. Pitkäsukuistenkin sukujuuret lähtevät evm-sukuisista kantahevosista... ...mutta se ei poista sitä kivaa jutskaa, että kasvatus virtuaalimaailmassa pyrkii pitkiin sukuihin. Tai siis pitäisi pyrkiä. Niin ja "monipuolisiin sukuihin", ja tämäkin on vain siksi, jotta pitkäsukuisia voisi tulevaisuudessa kasvattaa vielä enemmän, ja niitä risteytämällä saadaan aikaan VIELÄ pidempiä sukuja.

Minulla oli kerran fwb Kalma's Anti Feminism, jonka kaukaisin evm-sukuinen sukulainen oli neljäntoista polven päässä. Siitä on monta vuotta. Arvatkaa, miksi tapoin hevosen käyttämättä sitä jalostukseen, vaikka se oli pärjännyt ja käyttökelpoinen siitostamma. SIKSI, KUN SEN SUKU OLI NIIN PITKÄ! Olin joskus yhtä typerä, kuin suurin osa vieläkin. "Kasvatin lyhytsukuisia" ainakin neljä vuotta!

Ehkä pidän "pitkäsukuisen" To Be Braven itse ja teen siitä "palkkakisaushevosen", koska se ei mahdu kisalistoilleni. Jos virtuaalimaailma sen elinaikana muuttuu kasvatuksen suhteen, sillä on markkinoita myöhemminkin. Sen koko suku on ä-lyt-tö-män komeaa, palkittua ja menestynyttä. Ja tällaista sopivan keskipituista... ...nelipolvista.

(To Be Brave RR on myynnissä vain siksi, että minulle tulee sen hieman nuorempi täysiveli tai -sisko kotia asumaan ihan lähiaikoina.)

Ei kommentteja: