20120202

Sukuselvitys, sen kirjoittaminen, sen kiopiointi ja siitä ragetus, 020212

Käsi ylös, joka vihaa kirjoittaa sukuselvityksiä evm-sukuisille kilpahevosille! Ai jaa, kaikkiko? No niin minäkin, ellei länkkäreitä lasketa, kun niille on ihan erilainen kirjoittaa.
Käsi ylös, joka lukee sukuselvityksiä, ellei itse yritä kirjoittaa kys. tekstin pohjalta jotain! Ai jaa, eikö kukaan? En minäkään, ellei tekstissä mainita omia hevosiani tai kasvattejani. Omien pollejen selvityksiä selaan kuitenkin tämän tästä.

1. Miksi kirjoittaa sukuselvitys
- Siitä saa laatispisteitä. (Ymmärrettävää: miten muuten arvosteltaisiin evm-hevosten suku? Sekään ei ole hyvä, jos vain suvulliset voivat saada sukupisteitä! Se ei AINAKAAN ole hyvä, jos sukua ei arvostella ollenkaan!)
- Se on kivaa. (Aika kyseenalaista. Aika perverssi pitää olla, jos tällaisesta nauttii, sen vain sanon.)
- Sivu näyttää täydemmältä. (Ai jaa? Täynnä se on kuule muutenki, eikä kukaan lue yhtäkään riviä muualta kuin n puolet perustiedoista!!!111)

2. Näin kirjoitat sukuselvityksen
- Evm-sukuiset: kerro säkäkorkeus ja väri. Kerro se, että KAIKKI hiton sukulaiset olivat laatispalkittuja megaturbohirmuja omassa lajissaan. Kerro, että olivat kilttejä. Käytä mahdollisimman paljon sanaa "erittäin" missä tahansa yhteydessä.
- Suvulliset: liioittele hyviä ominaisuuksia rikollisen paljon (10 sijoitusta ERJ + 2 KRJ => "tämä upea ratsu on kilpaillut koulua ja esteitä menestyen loistavasti urallaan. Suosikkilajiksi on noussut esteratsastus, mutta koulukiemuratkin sujuvat mitä parhaimmin") & peitä huonot ominaisuudet törkeästi (luonnekuvauksessa sanotaan, että ori tappaa kaikki, jotka tulevat lähelle => "ori on luonteikas ja tietää mitä tahtoo. Se on oikea voimanpesä, ja liikkeissään tarkka ja nopea."

3. Sukuselvitysragetus
- Koetapa kirjoittaa 1-polvisille 3n polven selvitys, kun vanhemmilla ei ole kummallakaan tekstejä / muutakaan. Millaisia vanhemmat ovat? En tiiä. Millainen suku oli? En tiiä. Ja odota sen jälkeen viikko. Aivan varmana kuule on vanhemmilla ihan päinvastainen luonne sivuillaan & sukuselvitys ilmestynyt ja siinä on kaikki ihan eri lailla. Ja jos et kirjoita sukuselvitystä, taika ei toimi eikä vanhempien sivuille ilmesty IKINÄ MITÄÄN tekstiä!!!
- Koetapa kirjoittaa 1-polviselle 3n polven selvitys, kun vanhemmilla ON ne tekstit. Luonnetta on 4 riviä ja sukuselvityksessä 2 lausetta per koni. Siinä sitten referoit. Jos keksit päästäsi lisää, vanhemmille ilmestyy taianomaisesti päinvastaista tekstiä sivuille.
- No kirjoitapa suvullisille. Ai jee kun ihanaa. Joka jeesuksen koulutraksu on täsmälleen samanlainen, väri vaan vaihtuu ja säkäkorkeus noin kolmen sentin vaihteluvälillä. Kaikki on kilttejä mutta vaatii hyvän ratsastajan. Kaikki on KRJ-I ja YLA-I -palkittuja. Kirjotapa siitä sitten kiinnostavasti ja omaperäisesti. Kukaan hevosista ei ole kuollut, koska ne on unohdettu tappaa. Joku on ehkä kuollut, tylsästi vanhuuteen 32-vuotiaana tottakai.
- Suomenhevosravurit ovat omaa luokkaansa. Niillä on evm-sukuisten ongelmat (yllä) ja sen lisäksi sukutaulu täynnä niin järkyttävän vammaisia nimiä, että itkettää kun ne näkee. Erkinheimot eivät todellakaan ole poikkeuksia. Ja selitäpä se, että emänisää on emän teksteissä luonnehdittu "nopeaksi, näpsäkäksi pikku hevoseksi, joka voitti kahdeksan suurlähtöä jo ennen seitsemättä ikävuottaan" ja sukutaulussa ennätyksenä on 1.45,9ke. Jippii, hip hurraa.

4. Angstaus sukujen selvittäjistä
- Jos selvitätte, SELVITTÄKÄÄ NYT KUNNOLLA! Niin että niitä voi referoida jälkeläisille!!
- Jos ette selvitä, tutkikaa nyt ne pikku ponienne lapsosten sivut, jos joku ahkera ja iloinen harrastaja olisi vaikka puolestanne selvittänyt. Ei se niin kamalaa ole, jos Amanda ox hyppääkin 40cm eikä 50cm, niin että ei tarvi ristiriitoja piruuttaan laittaa.
- Kaikki Erkinheimojen hevosten sukuselvitykset saa kopioida vanhempien sivuilta kasvattien / varsojen sivuille. Miksei teiltä saa??? Ai kun maksoitte niistä palkan? Kiva! Hyvä juttu!!
- Mua ei kiinnosta, minkä muotoinen pilkku sen sun painttisi iskän takapuolessa oli. Mua kiinnostaa sen säkäkorkeus, kisatulokset tai muu ura, jälkeläisten määrä ja laatu ja muut sellaiset mitä en voi itse keksiä. Kirjoittakaa nyt niistä. Paras oli kun oli nätisti kuvattu iskän virtuaalimaailmassa olemattomuus ja kavioiden koko ja korvien väli mutta ei sanaakaan mistään mitä tarvii.

Miksi siis kirjoitan sukuselvityksiä?
Siksi että saisin laatiksesta pisteet & siksi että teillä olisi jotain mistä kopioida, kun ostatte Erkinheimolaisratsuja, ja osaa ravureista. (Eka oli oikea syy, ja jälkimmäinen jeesustelua.)

2 kommenttia:

Gin kirjoitti...

Ei tähän voi muuta sanoa kuin aamen! Tosin mitäpä meillä on sanomista, kun meidän hevoset ovat pelkkiä perustietoja, ei luonnetta, ei kisatuloksia, aina ei edes koulutustasoa. Tyhjästä on paha nyhjäistä, sanotaan ja meiltä hevosia ostavat ja niille sukuselvityksiä kirjoittavat luultavasti repivät hiuksia päästään. Tosin me emme kyllä pidä ihan hirveästi siitäkään, että sukuselvitykseen keksitään joko meidän hevosista tai EVM-nimistä asioita, joita nyt vaan on keksitty sen takia että saadaan sukuselvitys, ilman että sillä on mitään pohjaa. Esimerkiksi että hevonen x on kiltti ja kaunis, vaikka sivuilla on vain pääkuva ja luonteesta ei ole mainittu sanaakaan. Meillä on ollut kunnianhimoisena tavoitteena kirjoittaa edes jotain luonnekuvauksen tynkää niille hevosille, joiden varsoja on myyty, mutta suunnitelmaksi sekin on jäänyt. Sori vain...

Magnetie kirjoitti...

Aamen. Hymyilin kyllä tätä lukiessani.

Sukuselvitys omasta mielestäni täyttää ehkä tarpeensa vasta siinä vaiheessa kun vaikkapa se hevosen emä on kadonnut (mikäli siitä on jotain maininnan arvoista). Mutta ne laatuarvostelut, aijaijai.

Ristiriidat on kyllä hauskoja... Itse luin tässä joku päivä oman kasvatin sivuja, oli vähän yllätys huomata siellä sukuselvitys kun omien evm-sukuisten sivuilla ei ole mitään. Noh, onneksi huomasin tämän ennen kuin olisin raapustellut vanhemmista jotain (tietysti ihan päinvastaista oli kyllä mielessä).