20120222

Virtuaalihevosten ja -tallien ylläpitopäivitysrutinaa, 220212

Virtuaaliharrastuksesta saa väännettyä jotain hauskaa melkein kaikenlaisille heppaihmisille. Se, joka haluaa erityisen paljon kirjoittelua, harrastaa tarinapainotteisesti. Kunnianhimoiselle sopii aika hyvin laatispalkintojen metsästys. Laukkahevoset ovat joko jännitystä kaipaavan tai laiskan ratkaisu, kummallekin harrastajatyypille sopiva. Ravimaailma on monin kerroin virtuaalisten kouluratojen liepeitä realistisempi maailma niille, jotka tahtovat leikkiä omistavansa ihan oikeita hevosia. Toki ratsujakin voi harrastaa halutessaan realistisesti.

Mutta joka tavassa on jotain mätää. Virtuaalihevosten sivujen ylläpitopäivitys on kuin ventyttelytuokio lenttistreenien jälkeen: en pidä siitä, mutta se kuuluu ehdottomasti harrastukseen. Voisin jättää ylläpitopäivityksen väliin, mutta silloin kukaan muu ei näkisi hevosteni todellista arvoa ja sitä, mitä olen niiden kanssa tehnyt. Voisin jättää venyttelyn väliin ja mokata pelin, tai ainakin muutaman pisteen yhdessä erässä olemalla kuolemankankea yrittäessäni iskeä parhaastakin passauksesta.

Mitä onkaan ylläpitopäivitys.
- Hevosten iät: syntymäpäivä & ikääntyminen riittäisi, mutta on ihanaa, kun vierailija näkee iän yhdellä vilkaisulla. Sitä paitsi osa hevosistani ikääntyy miten sattuu, enkä muistaisi niiden ikiä itsekään, ellen merkitsisi niitä sivuille.
- Kisakalenterit: jokainenhan ymmärtää, että kisakopun kalenteri on oltava suurin piirtein kunnossa. Minä inhoan tätä niin, että päivitän vasta viime hädässä kaikki paitsi laukkurit. Lämpöiset päivitän ennen varsakautta kyynel silmässä ja ahdistuneena. Ratsuillani on noin 80 sijoitusta per lärvi enemmän kuin sivuilta näkyy. Päivitän ne ennen kuin tarjoan oreja jalostukseen, ennen kuin varsa syntyy tai ennen laatiksia. Kasvattajat kuvittelevat, että hevoset eivät ole edes kisanneet. Hei bill, Devilish Dragon Ashesilla on noin 30 tai 40 sijoitusta, samoin kuin Roboromancella. Moi Hawering, kyllä molemmat Mörkövaaran veljekset ovat kilpailleet kunnolla. Terve nica, ML Embry voi oikeasti hienosti, ja Serenin Staffimiehetär ei ole tuollainen turhake.
- Jälkeläislistat: päivitettävä heti, tai unohtuu, ja hermo menee. Ei ole kova homma, mutta jotenkin repii sieluani.

Kun on näin vaikeaa, miksi harrastankaan virtuaalihevosia? Ai niin. Siksi, että ylläpitopäivitys on vain kymmenen prosenttia harrastuksestani. Loput 90% ovat hauskoja juttuja. Harrastin lenttistäkin vuosikaudet, vaikka pitikin venytellä.

Ei kommentteja: