20120225

Miksi on kivaa järjestää kisoja? 250212

"Järjestän kisoja, jotta mahtuisin itse edes joskus mukaan."
"Järjestän kisoja, jotta voisin piilomainostaa talliani hienovaraisesti."
"Järjestän kisoja, jotta tallissani olisi koko ajan aktiivista toimintaa."

Oresama tunnustaa:
järjestän kisoja, koska rakastan niiden järjestämistä. Kutsun tekemistä, mahd. alaiseksi anomista, osallistujalistan päivittämistä, lisäosallistujien etsimistä, tuloksien arpomista ja niiden lähettämistää...

Moni muu kuitenkin sanoo, että kisojen järjestäminen on tylsää, mutta jostain syystä silti pakollista. Ehkä ero on ihmisten luonteenlaadussa? Olen muutenkin paperihommaihminen: pyörittelen mappejani ja papereitani niin IRL kuin virtuaalimaailmassakin. (Kyllä, hevoseni ovat mapissa paperilla "kaiken varalta". ) Olisin täydellistä tyyppiä yrityksen omistajaksi. Minusta on mahtavaa ryhtyä selvittämään kaaosta, joka mailini valtaa, kun avoinna on 6xERJ, 6xKRJ, 6xKERJ, 3xVRER, 3x villit ravit, 10xLJ, 3x villit laukat, 3xMEJ... ... ... Saisin jotain omituista mielihyvää varmaan silloinkin, jos yritykseni koko kirjanpito räjähtäisi ykskaks ja saisin lähteä kaapimaan kaikkea mahdollista jäljelle jäänyttä infoa kasaan, vaikka se nyt ei olekaan sama asia.

Mutta laukat on ihan erilainen pitää kuin vaikka estekisat. Ne ovat tuhat kertaa pienempitöiset - ja tuhat kertaa suurempi pettymys, jos yksikään oma hevonen ei satu voittamaan missään lähdössä. Ja niin tuntuu käyvän ihan mielettömän usein. Vaikka ei muidenkaan hevosilla meidän kisoissa ole sen surkeampi tai parempi voittoprosentti, noin ylipäätään. Mutta silti!

Ei kommentteja: